O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

L’embaràs i el part

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Próximos SlideShares
Reproducció humana grup 1
Reproducció humana grup 1
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 5 Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Semelhante a L’embaràs i el part (20)

Anúncio

Mais de Esther Rodriguez (20)

Mais recentes (20)

Anúncio

L’embaràs i el part

  1. 1. L’EMBARÀS I EL PART ACTIVITAT 1
  2. 2. L’EMBARÀS És l’etapa en què es forma un nou ésser a la panxa de la mare. Sol durar nou mesos. Al llarg de l’embaràs, el fetus es desenvolupa dins la panxa de la mare.
  3. 3. El fetus o criatura es troba en una bossa anomenada sac amniòtic, que conté un líquid que el protegeix dels cops i el manté calent. El fetus està unit a la mare pel cordó umbilical, per on rep oxigen i aliments. Durant l’embaràs el nou ésser passa per dues fases: 1. L’embrió. Durant els dos primers mesos d’embaràs es comencen a formar els òrgans del nou ésser, sobretot els del cap. 2. El fetus. Dels 3 als 9 mesos d’embaràs. El nou ésser ja té formats el cap i les extremitats.
  4. 4. EL PART És el procés de naixement del fetus. El nou ésser ja està totalment format i és capaç de viure a l’exterior del cos de la mare. El cordó umbilical es talla. La cicatriu que deixa aquest tall és el melic. En tallar el cordó, el nadó comença a respirar pel seu compte. Durant els primers mesos de vida s’alimenta de llet de la mare.
  5. 5. Naixements prematurs De vegades, per problemes en l’embaràs, el nadó neix abans d’estar ben format. Aquests nadons encara no estan capacitats per viure fora de la panxa de la mare. Per això es posen en incubadores, que són unes cambres especials que actuen com si fossin el ventre de la mare i on s’acaben de formar.

×