SISTEMI NERVOR TE NJERIU

Elona Haskaj
Elona HaskajProfessor Of Biology at Shkolla Jopublike Nr.1 em Shkolla Jopublike Nr.1
SISTEMI NERVOR TE NJERIU
 Trupi
 Dentritet
 Aksoni
2 Lloje :
-Qeliza
nervore
-Qeliza
gliale
 Qelizat
gliale-
funks
mbështetë
s
 Oligodentr
ocitet-
mielinë
 Ngushtime
t e
Ranviesë
SISTEMI NERVOR TE NJERIU
TRURI PALCA KURRIZORE
1. Truri i madh
(cerebrum)
2. Truri i
ndërmjetëm
(diencefalon)
3. Truri i vogël
(cerebellum)
4. Trungu i trurit:
-truri i mesëm
-ura
-palca e zgjatur
 2 inde: lënda gri +
lënda e bardhë
 Zgavrën vertebrale
 Lënda gri në
qendër (formën H)
 Ana barkore-info
ndijore
 Ana shpinore-info
lëvizore
 Receptor ndijor
 Interneuron
 Organ veprues
Reflekset=përgjigj
e e shpejtë ndaj
një nxitësi
1. Truri i madh
2. Truri i ndërmjetëm
3. Truri i vogël
4. Trungu i trurit:
- truri i mesëm
- ura
- palca e zgjatur
1. Talamusi:
-informacionet ndijore
-kujtesa
-emocionet
2. Hipotalamusi:
-temperaturën
-urinë
-etjen
-gjumin
-hipofizën
 Poshtë lobit
oksipital
 Lënda gri+lënda e
bardhë= arbor
vitae
 Funksione:
-koordinon muskujt
-drejtpeshimin e
trupit
1. Truri i mesëm:
stacion ndërlidhës
tru-palcë
2. Ura: lidh trurin e
vogël me pjesët e
tjera të trurit;
kontroll i
frymëkëmbimit
3. Palca e zgjatur:
qendër refleksesh
SISTEMI NERVOR TE NJERIU
SISTEMI NERVOR TE NJERIU
1 de 12

Recomendados

SISTEMI NERVOR por
SISTEMI NERVORSISTEMI NERVOR
SISTEMI NERVORAdela Sota
19.6K visualizações8 slides
Truri i njeriut ne teresi por
Truri i njeriut ne teresiTruri i njeriut ne teresi
Truri i njeriut ne teresiSara Rama
8K visualizações13 slides
Struktura dhe Funksionet e Sistemit Nervor por
Struktura dhe Funksionet e Sistemit NervorStruktura dhe Funksionet e Sistemit Nervor
Struktura dhe Funksionet e Sistemit NervorQlirimDubova
7.6K visualizações18 slides
Analizë e veprës së një autori por
Analizë e veprës së një autoriAnalizë e veprës së një autori
Analizë e veprës së një autoriErtil EB
5.5K visualizações10 slides
Ndertimi i trurit por
Ndertimi i truritNdertimi i trurit
Ndertimi i truritDarla Evangjeli
33.7K visualizações9 slides
Filozofia gjate shekullit XVII por
Filozofia gjate shekullit XVIIFilozofia gjate shekullit XVII
Filozofia gjate shekullit XVIIDenisa Caushi
6.7K visualizações5 slides

Mais conteúdo relacionado

Mais procurados

ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri. por
ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.
ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.#MesueseAurela Elezaj
11.6K visualizações10 slides
Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!! por
Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!
Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!#MesueseAurela Elezaj
35K visualizações2 slides
FILOZOFIA por
FILOZOFIA FILOZOFIA
FILOZOFIA #MesueseAurela Elezaj
25.9K visualizações35 slides
Thithja dhe trabsporti i ujit te bimet Egi Kacani shkolla"Albanet"klasa IX por
Thithja dhe trabsporti i ujit te bimet Egi Kacani shkolla"Albanet"klasa IXThithja dhe trabsporti i ujit te bimet Egi Kacani shkolla"Albanet"klasa IX
Thithja dhe trabsporti i ujit te bimet Egi Kacani shkolla"Albanet"klasa IXlira kuca
14.3K visualizações9 slides
Duhani,droga,alkooli por
Duhani,droga,alkooliDuhani,droga,alkooli
Duhani,droga,alkooliEgi Zenelaj
52.3K visualizações20 slides
Trashegimia natyrore e kulturore ne trevat Shqipetare por
Trashegimia natyrore e kulturore ne trevat ShqipetareTrashegimia natyrore e kulturore ne trevat Shqipetare
Trashegimia natyrore e kulturore ne trevat ShqipetareKe Keiss
84.3K visualizações9 slides

Mais procurados(20)

ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri. por #MesueseAurela Elezaj
ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.
ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.
#MesueseAurela Elezaj11.6K visualizações
Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!! por #MesueseAurela Elezaj
Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!
Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!
#MesueseAurela Elezaj35K visualizações
Thithja dhe trabsporti i ujit te bimet Egi Kacani shkolla"Albanet"klasa IX por lira kuca
Thithja dhe trabsporti i ujit te bimet Egi Kacani shkolla"Albanet"klasa IXThithja dhe trabsporti i ujit te bimet Egi Kacani shkolla"Albanet"klasa IX
Thithja dhe trabsporti i ujit te bimet Egi Kacani shkolla"Albanet"klasa IX
lira kuca14.3K visualizações
Duhani,droga,alkooli por Egi Zenelaj
Duhani,droga,alkooliDuhani,droga,alkooli
Duhani,droga,alkooli
Egi Zenelaj52.3K visualizações
Trashegimia natyrore e kulturore ne trevat Shqipetare por Ke Keiss
Trashegimia natyrore e kulturore ne trevat ShqipetareTrashegimia natyrore e kulturore ne trevat Shqipetare
Trashegimia natyrore e kulturore ne trevat Shqipetare
Ke Keiss84.3K visualizações
Rilindja kombetare shqiptare (1831 1912) por Kristjana Duni
Rilindja kombetare shqiptare (1831 1912)Rilindja kombetare shqiptare (1831 1912)
Rilindja kombetare shqiptare (1831 1912)
Kristjana Duni74.4K visualizações
Lidhja e matematikes me lendet e tjera por olinuhi
Lidhja e matematikes me lendet e tjeraLidhja e matematikes me lendet e tjera
Lidhja e matematikes me lendet e tjera
olinuhi44.4K visualizações
Plan biznesi por Enea Jahollari
Plan biznesiPlan biznesi
Plan biznesi
Enea Jahollari45.6K visualizações
Numrat e thjeshrte dhe te perbere. por Tefik Rika
Numrat e thjeshrte dhe te perbere.Numrat e thjeshrte dhe te perbere.
Numrat e thjeshrte dhe te perbere.
Tefik Rika61K visualizações
Projekt biologji por Doris Jonuzaj
Projekt biologjiProjekt biologji
Projekt biologji
Doris Jonuzaj56.1K visualizações
turizmi ne shqiperi por manomano46
 turizmi ne shqiperi turizmi ne shqiperi
turizmi ne shqiperi
manomano4616.1K visualizações
Drejtshkrimi i gjuhes shqipe por olinuhi
Drejtshkrimi i gjuhes shqipeDrejtshkrimi i gjuhes shqipe
Drejtshkrimi i gjuhes shqipe
olinuhi14.3K visualizações
Kimia-Qeliza Shtazore por Denisa Caushi
Kimia-Qeliza ShtazoreKimia-Qeliza Shtazore
Kimia-Qeliza Shtazore
Denisa Caushi12.2K visualizações
Citology por Shqipe Misimi
CitologyCitology
Citology
Shqipe Misimi21.4K visualizações
Hekuri element kimik me ndikim shendetesor. por ronela hasanaj
Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.
Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.
ronela hasanaj24.8K visualizações
Uji eshte jete por sonja prendi
Uji eshte jeteUji eshte jete
Uji eshte jete
sonja prendi45.4K visualizações
Gazeta e shkolles por Valeria Baçi
Gazeta e shkollesGazeta e shkolles
Gazeta e shkolles
Valeria Baçi148.3K visualizações
Projekt biologji: "Funksionet e Organeve te Njeriut " por Denis Lezo
Projekt biologji: "Funksionet e Organeve te Njeriut "Projekt biologji: "Funksionet e Organeve te Njeriut "
Projekt biologji: "Funksionet e Organeve te Njeriut "
Denis Lezo33K visualizações
Hebrenjtë në Shqipëri por DonikaLici
Hebrenjtë në ShqipëriHebrenjtë në Shqipëri
Hebrenjtë në Shqipëri
DonikaLici39.1K visualizações

SISTEMI NERVOR TE NJERIU