O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.
Eenvoudig zoeken
EhBIB Search biedt toegang tot de fysieke en digitale
bibliotheekcollecties van de Erasmushogeschool Brus...
Bij het openen van EhBIB Search verschijnt standaard het
scherm eenvoudig zoeken. Typ je zoekterm(en) in het witte
kader e...
Er wordt standaard gezocht naar publicaties waarin al je
zoektermen voorkomen. Klik op [Zoekopties] om de
zoekmodus aan te...
Selecteer de zoekmodus [Boleaans/Exacte zinsnede] indien je
in je zoekopdracht gebruik wenst te maken van Boleaanse
operat...
In het Zoekopties-scherm zijn er diverse manieren om je
zoekopdracht te verfijnen. Door [Beschikbaar in bibliotheekcollect...
Via de witte kaders kan je de resultaten beperken tot publicaties
van een bepaalde auteur of tot hoofdstukken en artikels ...
Klik op [Zoekopdracht] om te zoeken met de opgegeven
beperkingen/uitbreidingen of wis al je selecties door op
[Opnieuw ins...
MEER WETEN?
Raadpleeg de EBSCO Support website
• Handleiding “Eenvoudig Zoeken”:
http://support.ebsco.com/knowledge_base/d...
Próximos SlideShares
Carregando em…5
×

Eh bib search_eenvoudig_zoeken

1.204 visualizações

Publicada em

EhBIB Search (Ebsco Discovery Service) Simple Search Tutorial

Publicada em: Educação
  • Seja o primeiro a comentar

  • Seja a primeira pessoa a gostar disto

Eh bib search_eenvoudig_zoeken

  1. 1. Eenvoudig zoeken EhBIB Search biedt toegang tot de fysieke en digitale bibliotheekcollecties van de Erasmushogeschool Brussel via één enkele interface. In deze tutorial kijken we naar het eenvoudig zoeken door middel van kernwoorden.
  2. 2. Bij het openen van EhBIB Search verschijnt standaard het scherm eenvoudig zoeken. Typ je zoekterm(en) in het witte kader en klik op [Zoekopdracht]. Je kan tijdens een sessie steeds naar dit scherm terugkeren door op [Nieuwe zoekopdracht] te klikken.
  3. 3. Er wordt standaard gezocht naar publicaties waarin al je zoektermen voorkomen. Klik op [Zoekopties] om de zoekmodus aan te passen en mogelijkheden tot uitbreiding of beperking van resultaten te selecteren.
  4. 4. Selecteer de zoekmodus [Boleaans/Exacte zinsnede] indien je in je zoekopdracht gebruik wenst te maken van Boleaanse operatoren (AND, OR en NOT). Kies ook voor deze optie indien je naar een woordgroep wil zoeken. Plaats een woordgroep steeds tussen dubbele aanhalingstekens (“…”). Door [Vind één van mijn zoektermen], [Verwante termen toepassen] en [Ook zoeken in de volledige tekst van artikels] te selecteren, zal je meer resultaten vinden.
  5. 5. In het Zoekopties-scherm zijn er diverse manieren om je zoekopdracht te verfijnen. Door [Beschikbaar in bibliotheekcollectie] aan te vinken, beperk je de resultaten tot de bronnen waarvan de full-text online of fysiek in de bibliotheek beschikbaar is. Vink [Volledige tekst (online)] aan om de resultaten te beperken tot bronnen die online beschikbaar zijn of vink [Alleen catalogus] aan om de resultaten te beperken tot de fysieke bronnen die beschikbaar zijn in de VUBIS-catalogus. Door [Peer review] aan te vinken, vind je enkel resultaten uit wetenschappelijke, peer reviewed tijdschriften.
  6. 6. Via de witte kaders kan je de resultaten beperken tot publicaties van een bepaalde auteur of tot hoofdstukken en artikels die in een bepaald boek of tijdschrift gepubliceerd werden. Je kan ook zoeken naar publicaties die gepubliceerd werden in een bepaalde tijdspanne of taal. Met de Locatie-optie beperk je de resultaten tot items die beschikbaar zijn in een specifiek studielandschap van de Erasmushogeschool. Door de ctrl-toets ingedrukt te houden, kan je meerdere talen of locaties selecteren.
  7. 7. Klik op [Zoekopdracht] om te zoeken met de opgegeven beperkingen/uitbreidingen of wis al je selecties door op [Opnieuw instellen] te klikken.
  8. 8. MEER WETEN? Raadpleeg de EBSCO Support website • Handleiding “Eenvoudig Zoeken”: http://support.ebsco.com/knowledge_base/detail.php?id=4722 • Zoektips (o.a. Boleaanse operatoren en wildcards): http://support.ebsco.com/knowledge_base/detail.php?id=4788 • Welke publicaties worden als peer reviewed beschouwd?: http://support.ebsco.com/knowledge_base/detail.php?id=976

×