O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

La relació Catalunya - Espanya és com la d'una dona maltractada i el seu maltractador

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Próximos SlideShares
Manifest refugiats
Manifest refugiats
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 19 Anúncio

La relació Catalunya - Espanya és com la d'una dona maltractada i el seu maltractador

Baixar para ler offline

Intervenció de Rosa Amorós a l'acte central de campanya a Lleida.
Rosa Amorós és la candidata del Pirineu i número dos a la llista d'ERC a Lleida per Esquerra Republicana de Catalunya.

Intervenció de Rosa Amorós a l'acte central de campanya a Lleida.
Rosa Amorós és la candidata del Pirineu i número dos a la llista d'ERC a Lleida per Esquerra Republicana de Catalunya.

Anúncio
Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Semelhante a La relació Catalunya - Espanya és com la d'una dona maltractada i el seu maltractador (20)

Anúncio

La relació Catalunya - Espanya és com la d'una dona maltractada i el seu maltractador

 1. 1. La relació entre Catalunya i Espanya és com la d’una dona maltractada i el seu maltractador. Intervenció de Maria Rosa Amorós a l’acte central de campanya a Lleida. 21 de novembre de 2012. Candidata del Pirineu i número dos de la llista per Lleida a les eleccions al Parlament de Catalunya @RosaAmorosC
 2. 2. Ara us explicaré una història... Hi havia una parella que ha estat molts anys convivint i mal vivint, i ara ja no poden seguir així. Catalunya, ja no desitja continuar amb aquesta relació sense futur i ha pres una decisió que ja no té tornada enrere. L’Estat Espanyol posa totes les traves al seu pas.
 3. 3. Ella, és treballadora, responsable, estalviadora, comprensiva, i sobretot preocupada pel futur dels seus fills i filles. Està cansada de treballar tot el dia, ser el pal de paller de casa seva i d’ocupar-se tota sola de la família. Ell, enlloc de fer-li costat, encara li retreu que no el cuidi prou i fins i tot la humilia davant dels seus amics.
 4. 4. L’obliga a donar-li gairebé tots els diners que guanya i ell se’ls gasta amb coses inútils i sense sentit; però com que encara no en té prou, també demana préstecs als amics, que després no pot tornar.
 5. 5. Per això ella, ja fa temps que el va avisant que les coses no funcionen, que ha de ser tot diferent i que l’ha de respectar. Cansada de tot plegat, la tarda de l’ 11 de setembre de 2012, ben decidida, es plantà al seu davant, i li digué PROU! i li demanà el divorci.
 6. 6. Normalment les parelles se separen de mutu acord negociant de manera pacífica i responsable les condicions del divorci. Però ell es mostra poc dialogant i no vol la separació, perquè és egoista i només pensa en tot el que perdrà si ella marxa. Es va posant nerviós, és un “macho ibérico” i aquest Estat Espanyol actua amb les mateixes tres fases que ho faria un home masclista que maltracta la seva dona:
 7. 7. 1a FASE: la NEGACIÓ (no marxaràs mai) Està tens i molest, alterat, demostra menyspreu i negació. • Felipe González: ”No habrá independencia en ningún territorio de España” • Aznar: «Nadie va a romper España»
 8. 8. 2a FASE: La de l’AGRESSIÓ, augmenta la tensió, les humiliacions i les amenaces. • L’Alícia Sánchez-Camacho diu que ens faran fora de la Unió Europea, que les persones jubilades no cobrareu les pensions, ni els pagesos la PAC, catalanitzarem els cognoms...
 9. 9. • Alejo Vidal-Quadras, diu que Catalunya és una colònia d’Espanya i ha defensat la intervenció de la Guàrdia Civil. • Dos exmilitars han demanat l'actuació de l'exèrcit per garantir la unitat d'Espanya, hi ha avions de l’exèrcit que sobrevolen el nostre cel...
 10. 10. 3a FASE: PENEDIMENT es mostra conciliador i vol recuperar la relació: HE CANVIAT! • Rajoy ara demana "dialogar" amb Catalunya i "escoltar-la“, "moltes coses ens uneixen", com "la història i els sentiments".
 11. 11. Però l’Estat Espanyol no compleix els seus compromisos, sempre ha maltractat la nostra llengua, el nostre estat del benestar, la nostra cultura i la nostra economia. Això no canviarà mai!!!
 12. 12. La nostra mare, Catalunya, vol que nosaltres, els seus fills i filles: • gaudim d’ un futur pròsper i amb igualtat d’oportunitats, • que tinguem uns estudis i una formació de qualitat, • que no haguem de marxar a un país millor, perquè el nostre ara no té futur,
 13. 13. • que si estem malalts tinguem la seguretat de tenir una bona atenció mèdica, • que si ens movem pel territori, ho fem amb unes bones comunicacions amb comoditat i sense que perilli la nostra vida, • que puguem rebre moltes visites de la família d’Europa i d’arreu del món ..., • i que siguem forts territorialment i ens ajudem com a bons germans.
 14. 14. I ella, sap, que si marxa i el deixa definitivament, tindrem molts més recursos, viurem molt millor i serem més feliços. Nosaltres, els seus fills i filles, li farem costat, acompanyant-la. I se’n sortirà, perquè quan les dones deixen de tenir por, es planten, denuncien i marxen, és quan han pogut fer veritablement el seu camí de llibertat. Ara toca et toca a tu, Catalunya!
 15. 15. Mare..., T'imagines la vida sense ell?... s'ha acabat la por, s'ha acabat el patiment pels teus fills..., començarem una vida millor, mare.
 16. 16. Sabeu quin és el dia que Catalunya, farà el primer pas, agafarà les maletes, tancarà la porta i marxarà cap a una nova vida, plena d’il·lusió i esperança? Doncs no podia haver triat un dia millor, serà el proper diumenge, 25 de novembre, que és el “Dia internacional contra la violència vers les dones”.
 17. 17. Dia de profund rebuig a la violència masclista, dedicat a aquelles dones que, per desgràcia, ja no ho poden explicar... i també dia de sentiment de solidaritat per les que han patit i continuen patint agressions.
 18. 18. Aquest dia 25, i els que vindran, a Catalunya li caldrà tota la nostra força per trencar les cadenes que ara ens immobilitzen i ens fan mal. I nosaltres, que som gent ferma i sabem el que ens convé, l’acompanyarem i l’animarem cap a aquest procés d’independència, perquè només així podrem ser lliures per decidir com volem viure.
 19. 19. Penseu que només nosaltres, fills i filles de la nostra terra, som responsables del nostre futur. Per això, si som gent valenta i decidida, entre tots i totes ho aconseguirem! Ajuda’ns i fes-nos confiança el proper 25 de novembre. M. Rosa Amorós i Capdevila @RosaAmorosC

×