O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

siguranta_pe_internet.ppsx

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Próximos SlideShares
Siguranta pe internet
Siguranta pe internet
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 12 Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Semelhante a siguranta_pe_internet.ppsx (16)

Mais recentes (20)

Anúncio

siguranta_pe_internet.ppsx

 1. 1. SIGURANTA PE INTERNET
 2. 2. Reguli pentru o navigare sigura si placuta pe Internet! Internetul este o lume fantastica, plina de informatii utile si lucruri distractive, dar ea poate ascunde si pericole.
 3. 3. • Internetul este un loc in care foarte multe persoane se simt in siguranta, tocmai datorita faptului ca nimeni nu stie cu adevarat cine sunt. • Totusi, acest lucru nu le poate feri de diverse probleme cum ar fi virusarea computerului si pierderea tuturor fisierelor (fotogrrafii, muzica, texte) sau de intalnirea unor persoane care sa le hartuiasca. • De obicei, copiii si adolescentii sunt cei mai supusi acestor riscuri.
 4. 4. • Nu da click pe link-urile suspecte. In timpul navigarii tale pe internet nu da click pe nici un link care ti se pare suspect, fie primit pe email, pe clientii de instant messenger cum ar fi Yahoo Messenger , MSN, Skype sau intalnit pe site-urile pe care le vizitezi. Verifica atent inclusiv link-urile primite de la prieteni. Este posibil ca acestia sa aiba calculatorul virusat si sa trimita astfel de link-uri fara voia lor si astfel poti sa te virusezi si tu.
 5. 5. • Nu descarca si nu rula programe sau fisiere din surse necunoscute sau suspecte. De foarte multe ori acestea sunt trimise de un program numit "backdoor" si contine virusi. Este indicat sa ceri confirmarea trimiterii acestor programe sau fotografii. De asemeanea, nu descarca programe de pe internet de pe pagini suspecte.
 6. 6. • Nu vorbi cu strainii. Pe clientii de mesaje instant, pe site-urile sociale sau pe chat nu stabli legaturi si nu raspunde persoanelor straine, iar daca intri intr-un dialog cu acestea, nu stabili intalniri reale si nu furniza informatii personale . Persoanele pe care nu le cunosti sunt persoane straine. Acestea pot fi altcineva decat spun ca sunt. despre tine.
 7. 7. • Nu transmite informatii confidentiale sau personale. Nu furniza informatiile tale personale, cum ar fi adresa, numarul de telefon, varsta) pe internet in nici un mediu ( mesagerie instanta , email, bloguri, forumuri). Pentru crearea unui cont pe un site social nu permite vizualizarea acestui tip de informatii decat celor selectati ca prieteni si evident, nu accepta crerea unei legari de prietenie cu persoane necunoscute. Pentru bloguri, forumuri si alte tipuri de comunicati (cum ar fi site-urile de jocuri spre exemplu) utilizeaza un pseudonim si foloseste eventual o adresa de email alternativa si creata special pentru acest tip de activitati. Nu spune nimanui adresa ta, scoala la care inveti sau alte date personale
 8. 8. Retine! • Parintii tai sunt persoane de incredere cu care poti sa vorbesti despre activitatea ta pe internet. Stabileste impreuna cu ei o lista de site-uri sigure si un program pentru folosirea computerului •Parolele conturilor tale sunt secrete si iti apartin. Ele sunt ca si cheile de la casa, nu le dai nimanui, nici macar cunostintelor. •Nu da persoanelor intalnite pe internet informatii despre tine sau familia ta - poze cu tine, adresa ta de acasa, numarul de telefon, scoala la care inveti, locul de munca al parintilor tai.
 9. 9. Retine! •Internetul este un spatiu public la care oricine are acces. •Nu posta poze sau informatii persoanle pe internet, pentru ca altii le pot vedea. •Nu tot ceea ce vezi sau citesti pe internet este adevarat sau potrivit varstei tale. Ai mare grija sa intri pe situri sigure si sa verifici cu parintii tai informatiile citite. •Nu raspunde mesajelor suparatoare sau care contin cuvinte sau imagini nepotrivite. Blocheaza persoana care le trimite si spune-le parintilor.
 10. 10. Retine! Poarta-te frumos cu ceilalti pe internet, asa cum o faci la locul de joaca. Daca simti ca ceva este in neregula spune parintilor sau unei persoane adulte in care ai incredere.
 11. 11. Ce trebuie sa faci daca ai o problema sau o intrebare legata de internet? Daca s-a intamplat ceva pe internet care nu ti-a placut, te-a speriat sau, pur si simplu, nu ai inteles, poti oricand sa te opresti din navigare. Vorbeste direct cu parintii tai sau cu un adult in care ai incredere si explica-le ce te-a ingrijorat.

×