O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Digital seminars implementacija na admob i mediation

305 visualizações

Publicada em

Имплементација на admob и медиација - Никола Миноски

Publicada em: Tecnologia
 • Seja o primeiro a comentar

 • Seja a primeira pessoa a gostar disto

Digital seminars implementacija na admob i mediation

 1. 1. Имплементација на Google AdMob i медијациски сервис во апликација Никола Миноски g6Solutions
 2. 2. Регистрација на AdMob http://www.google.com/ads/admob/ • Додавање нова апликација • Креирање нова единица за опслужување реклами • Минимални подесувања
 3. 3. AdMob во Андроид апликација • Системски побарувања - min SDK Version: 9 (v2.3) - Android SDK: 13 (v3.2) • Пермисии: - INTERNET - ACCESS_NETWORK_STATE *
 4. 4. AdMob во Андроид апликација 1. Google Play Services Library - се превзема со Android SDK Manager 2. Meta-data tag 3. Декларирање на AdActivity
 5. 5. AdMob во iOS апликација • Системски побарувања - iOS: 4.3 - Xcode 4.5 • Дополнителни iOS Библиотеки: AdSupport AudioToolbox AVFoundation CoreGraphics CoreTelephony MessageUI StoreKit SystemConfiguration
 6. 6. AdMob во WP апликација • Системски побарувања - Windows Phone SDK 8.0 • Mandatory Capabilities: ID_CAP_NETWORKING ID_CAP_WEBBROWSERCOMPONENT ID_CAP_MEDIALIB_PLAYBACK ID_CAP_MEDIALIB_AUDIO
 7. 7. Прикажување AdMob реклама Додавање AdView во UI • Задавање AD UNIT ID • Задавање гоемина на реклама Барање за реклама • Test Mode • Автоматско освежување
 8. 8. Прикажување AdMob реклама Banner Medium Rect Smart Banner Leaderboard
 9. 9. Прикажување AdMob реклама Препораки • Избегнување момент на ќорсокак • Не го наведувајте корисникот да ја кликне рекламата • Прикажувајте соодветни реклами • Правилно позиционирање
 10. 10. Прикажување AdMob реклама Interstitials ● Богатa HTML5 содржина ● Поисплатливи ● In-App browsing
 11. 11. Адаптирање на Текст реклами Подесување на бои • color_bg • color_bg_top • color_border • color_link • color_text • color_url
 12. 12. Филтрирање на AdMob реклама Google advertising ID • Interest-based Ads • Под контрола на корисникот Child-directed setting • Заштита на приватноста на децата (COPPA) Таргетирање • Пол • Возраст
 13. 13. AdMob Mediation Зошто медијациски сервис? • Подобро и поквалитетно опслужување со реклами Интеграција • Додавање и конфигурирање на посакуваните провајдери • Вклучување на додатните провајдерите во барањето за реклама Custom Events • Прикажување на реклами од сопствен сервер • Извршување на било каков код
 14. 14. AdMob во други платформи Unity Corona SDK PhoneGAP ... Admob API • http://mm.admob.com/web/pdf/AdMob_API_Documentation.pdf
 15. 15. Q & A Read More: ADMOB PUBLISHER BEST PRACTICES GUIDE Google Mobile Ads SDK nikola@g6solutions.com minoskinikola@gmail.com #selfie #digital #seminar #g6 БЛАГОДАРАМ

×