O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Digital seminars: How to promote with g+

231 visualizações

Publicada em

How to promote with g+ - Iva Dujak

Publicada em: Marketing
 • Seja o primeiro a comentar

 • Seja a primeira pessoa a gostar disto

Digital seminars: How to promote with g+

 1. 1. SOCIALIDEASBLOG.COM
 2. 2. ПРОМОВИРАЊЕ СО Iva Dujak iva.dujak@gmail.com @NotSocialMedia
 3. 3. Google+ ? Промоција?
 4. 4. “Google+ is about transforming the Google experience. The number of people going on Google on a daily basis rivals virtually all other properties out there. If we can make that experience more social, interesting and personalized, that’s something we want to do no matter who else is engaged in the same space.“ Bradley Horowitz, VP of Products @ Google
 5. 5. По нешто од сите Facebook: Wall, Newsfeed, + 1, Brand pages Blogger: Mini blog (SEO) YouTube: Video LinkedIn: Networking, Groups Twitter: Hashtag Skype: Hangouts Gmail: Mail
 6. 6. Како да промовираме со Google+?
 7. 7. Circles
 8. 8. Circles • Таргетирање • „Скроена“ содржина • Заедница околу одредена тема • Тесно врзување со gmail
 9. 9. SEO “If we can make that experience more social, interesting and personalized…”
 10. 10. SEO • Google+ Local: Testimonials + reviews • Google Authorship
 11. 11. Hangouts & Hangouts on Air 1. Google Chrome 2. Business Profile 3. YouTube channel 4. Hangout plugin Tips: http://www.jeffbullas.com/2013/12/04/10-tips-on-how-to-use-google-plus-hangouts/
 12. 12. https://www.youtube.com/watch?v=TKM96I9ob9k
 13. 13. Директен контакт!
 14. 14. Communities https://plus.google.com/communities “Talk about stuff you’re into with people who love it too”
 15. 15. Communities • Започни разговор • Покани ги пријателите • Вклучи се во постоечки разговор
 16. 16. Events https://plus.google.com/events
 17. 17. Креирам G+ профил и страница Се приклучувам на Community Започнувам со мои објави Се вклучувам во дискусии Иницирам настан Креирам настан на Google+ Ги канам сите од Community Се собираме на една локација Организираме Hangout On Air за оние кои не можеле да дојдат По завршувањето, пишувам за настанот на мојот блог Споделувам на G+ со моите circles

×