O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

Drets dels infants refugiats_conte 2_2nESO Príncep de Viana

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Próximos SlideShares
POEMA D'HIVERN
POEMA D'HIVERN
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 7 Anúncio

Drets dels infants refugiats_conte 2_2nESO Príncep de Viana

Baixar para ler offline

Presentació de diapositives elaborada per l'alumnat de 2n d'ESO de l'institut Príncep de Viana després de participar a la projecció de la pel·lícula "Terraferma" del Cicle de Cinema i Drets dels Infants, curs 2016-17, i també d'haver treballat a l'aula els drets relacionats amb el film i proposats a la guia didàctica.

Presentació de diapositives elaborada per l'alumnat de 2n d'ESO de l'institut Príncep de Viana després de participar a la projecció de la pel·lícula "Terraferma" del Cicle de Cinema i Drets dels Infants, curs 2016-17, i també d'haver treballat a l'aula els drets relacionats amb el film i proposats a la guia didàctica.

Anúncio
Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Semelhante a Drets dels infants refugiats_conte 2_2nESO Príncep de Viana (20)

Mais de Cinema_Drets_Infants (20)

Anúncio

Mais recentes (20)

Drets dels infants refugiats_conte 2_2nESO Príncep de Viana

  1. 1. DRETS DELS INFANTS REFUGIATS dret dels refugiats a tenir pares FET PER: LAURA, ADAM, AINHOA I NÚRIA
  2. 2. EL DESIG
  3. 3. LA FRONTERA LA FRONTERA ÉS L’ESPAI QUE TINC DAVANT MEU, ÉS LA REIXA QUE EM SEPARA DEL MÓN QUE EM VA PROMETRE EL MEU PARE, LA FRONTERA ÉS, SIMPLEMENT, UN MUR ENTRE LA MEVA VIDA I JO. EL MEU PARE, LA MEVA MARE, MA GERMANA, TOTS PERDUTS, ESTIC SOL I L’ÚNIC QUE SÉ ES QUE DARRERE LA REIXA PUC VIURE. RECORDO EL SOROLL DE LES BOMBES I SÉ QUE ÉS LA RAÓ PER LA QUAL HE VIATJAT SOL FINS AQUÍ I QUE ES LA CAUSA PER LA QUAL M’HAN DESPERTAT A LA MATINADA I HE TRAVESSAT EL MAR, I ARA M’HE TOPAT AMB AIXÒ: ESTIC SOL. M’HAN DESPERTAT. HE NOTAT UNS COPS A LA MEVA ESQUENA. HAVIA ARRIBAT TAN CANSAT DEL VIATGE QUE EM VAIG ADORMIR AL COSTAT DE LA REIXA. ESPANTAT, M’HE TIRAT CAP ENRERE, I HE VIST QUE HI HAVIA UN HOME QUE M’OBSERVAVA. M’HA DIT QUE NO PASSAVA RES I M’HA PREGUNTAT PER LA MEVA FAMÍLIA. JO, AMB LLÀGRIMES ALS ULLS, LI HE DIT QUE JA NO HI SÓN. LLAVORS L’HOME M’HA DEMANAT QUE LI EXPLIQUÉS LA MEVA HISTÒRIA I AIXÒ ÉS EL QUE PRECISAMENT FARÉ.
  4. 4. LA HISTÒRIA TOT VA COMENÇAR QUAN VAN ARRIBAR LES BOMBES AL PETIT POBLE. ALLÀ, ENS CONEIXÍEM TOTS. EL MEU PARE I LA MEVA MARE PORTAVEN TEMPS PREOCUPATS, MURMURAVEN, XIUXIUEJAVEN, SOBRE COSES QUE NO ENTENIA I LA MEVA GERMANA, QUE FEIA POC HAVIA COMPLERT ELS 17 ANYS, EM CONSOLAVA DIENT-ME QUE NO PASSAVA RES, I NO VA PASSAR RES FINS QUE LA MEVA GERMANA EM VA DESPERTAR DE MATINADA, EM VA DIR QUE EM POSÉS A LA SEVA ESQUENA, I AIXÍ HO VAIG FER. JO TANCAVA ELS ULLS, TENIA POR I LA MEVA GERMANA CORRIA I CORRIA, JO NOTAVA ELS SACSEJOS DE LA TERRA, LA CALOR, EL SOROLL DELS TRETS... DE SOBTE LA MEVA GERMANA VA CAURE AL TERRA, L’HAVIEN DISPARAT. ELLA EM DEIA QUE MARXÉS, MENTRE UNS HOMES SE’NS ACOSTAVEN. ALGÚ EM VA ESTIRAR DEL BRAÇ. ERA LA MEVA MARE, PLORAVA PERQUÈ SABIA QUE LA MEVA GERMANA NO TENIA SALVACIÓ. JO NO ERA CAPAÇ D’ACCEPTAR EL QUE HAVIA PASSAT. VAM SEGUIR CORRENTS FINS A ALLUNYAR-NOS DEL PETIT POBLE. JA S’ESTAVA FENT DE DIA, TOTA LA DESGRÀCIA QUEDAVA LLUNY NOSTRE, TOT I QUE A MI, EM CONSOLAVA PENSAR QUE TOT AIXÒ NOMÉS ERA UN MALSON, I QUE L’ENDEMÀ EM DESPERTARIA COM SI NO HAGUÉS PASSAT RES.
  5. 5. LA TEMPESTA PER DESGRÀCIA TOT ERA REAL. ELS MEUS PARES I JO VAM PASSAR UNS DIES CAMINANT MENTRE ANÀVEM MENJANT TROSSETS DE PA I RACIONANT L’AIGUA. LLAVORS VAM ARRIBAR A UNA ESTACIÓ D’AUTOBUSOS ABANDONADA. ELS MEUS PARES EM VAN DIR QUE NO FES CAS A NINGÚ, QUE ALLÀ HI HAVIA PERSONES DOLENTES. ENS VAM POSAR A DESCANSAR ALLÀ MATEIX. HI HAVIA MÉS NENS, SE’LS VEIA MOLT ESPANTATS COM JO. VA ARRIBAR EL PRIMER AUTOBÚS I UN HOME ENS VA DIR QUE PUGÉSSIM. VAIG VEURE, COM ELS MEUS PARES PAGAVEN ELS BITLLETS. UN COP A DINS ENS VAM HAVER DE QUEDAR TOTS DRETS, NO HI HAVIA MASSA ESPAI. UNES HORES DESPRÉS VAM ARRIBAR A LA COSTA. JO MAI HAVIA VIST EL MAR. I, EM FEIA POR, JA QUE NO SABIA NEDAR. ENS VAN FER BAIXAR, I LLAVORS ELS MEUS PARES EM VAN FER PUJAR A UN BOT SALVAVIDES PLE DE PERSONES. VAM PASSAR HORES I HORES A LA MAR, I QUAN ES VA FER DE NIT VA ESCLATAR LA TEMPESTA.
  6. 6. FA L TA U N D ES IG NO RECORDO BEN BÉ COM VA PASSAR. NOMÉS SÉ QUE QUAN EM VAIG DESPERTAR AL MATÍ SEGÜENT ESTAVA A POCS METRES DE LA PLATJA. LES ONADES EM VAN PORTAR FINS ALLÀ. QUAN VAIG POSAR ELS PEUS A LA SORRA EM VAIG ALLUNYAR DELS ALTRES PASSATGERS QUE QUEDAVEN VIUS. NO EM VAIG MOLESTAR A MIRAR ENRERE, SABIA QUE ELS MEUS PARES S’HAVIEN ANAT AMB LA TEMPESTA. NO SABIA ON ANAR, DAVANT MEU S’EXTENIA UN IMMENS TERRENY. ERA TAN LLARG QUE NO VEIA ON S’ACABAVA, PROBABLEMENT, A L’ALTRE COSTAT ES TROBAVA EL MEU DESTÍ, AIXÍ QUE TOT DECIDIT EM VAIG POSAR A CAMINAR. VAIG PASSAR UNA NIT CAMINANT I AL MATI SEGÜENT EM VAIG TOPAR AMB LA REIXA. I ARA QUE T’HE EXPLICAT TOT AIXÒ NOMÉS ESPERO QUE EM PUGUIS AJUDAR.QUE EM TREGUIS D’AQUÍ I EM DONIS UNA NOVA VIDA LLUNY DE TANT DOLOR. L’HOME EM VA SOMRIURE I EM VA DIR QUE TORNARIA MÉS TARD. VAIG ESPERAR-ME FINS QUE VA CAURE LA NIT I LLAVORS VAIG VEURE LA SEVA FIGURA APROPANT-SE. AMB UNA EINA VA TRENCAR LA REIXA. LA VAIG TRAVESSAR. AQUELL HOME EM VA ADOPTAR . EM VA DONAR TOT ALLÒ QUE LI HAVIA DEMANAT, TOT I QUE NOMÉS VA FALTAR UNA COSA, EL MEU DESIG DE PODER TORNAR A VEURE LA MEVA FAMÍLIA UN COP MÉS.
  7. 7. CONCLUSIONS EN AQUESTA HISTÒRIA APAREIX UN NEN QUE PERD ALS SEUS PARES PERQUÈ VOLÍEM MOSTRAR COM DE DESORIENTAT I PERDUT SE SENT UN INFANT QUAN ES TROBA SOL EN AQUESTA SITUACIÓ. PER AIXÒ VOLEM REIVINDICAR QUE TOTS ELS INFANTS REFUGIATS ESTIGUIN ACOMPANYATS DELS SEUS PARES I FAMILIARS. GRÀCIES PER LA VOSTRA ATENCIÓ. ESPEREM QUE US HAGI AGRADAT.

×