O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

Gestor de Mobilitat - Curs CCOO

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio

Confira estes a seguir

1 de 9 Anúncio
Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Quem viu também gostou (17)

Semelhante a Gestor de Mobilitat - Curs CCOO (20)

Anúncio

Mais recentes (20)

Gestor de Mobilitat - Curs CCOO

 1. 1. LA GESTIÓ DE LA MOBILITAT AL POLÍGON EL PLA Carles Cuerva GESTOR DE MOBILITAT POLÍGON INDUSTRIAL EL PLA Sant Feliu, 12 de maig de 2011
 2. 2. ÍNDEX <ul><li>OBJECTIU GENERAL </li></ul><ul><li>FUNCIONS DEL GESTOR </li></ul><ul><li>EIXOS DE TREBALL </li></ul><ul><li>ACTIVITAT ACTUAL I PREVISTA </li></ul>
 3. 3. 1. OBJECTIU GENERAL MILLORAR LA MOBILITAT DE PERSONES I MERCADERIES AL POLÍGON INDUSTRIAL EL PLA
 4. 4. 2. FUNCIONS DEL GESTOR GESTOR AGENTS SOCIALS I ECONÒMICS DEL POLÍGON TREBALLADORS/ES MOBILITAT MÉS ACCESSIBLE, SEGURA I SOSTENIBLE
 5. 5. 3. EIXOS DE TREBALL
 6. 6. 4. ACTIVITAT ACTUAL I PREVISTA <ul><li>PRESENTACIÓ ALS MEMBRES DE LA TAULA I PÚBLIC EN GENERAL </li></ul><ul><li>COMUNICACIÓ I INFORMACIÓ. </li></ul>
 7. 7. 4. ACTIVITAT ACTUAL I PREVISTA <ul><li>PLA DE MOBILITAT </li></ul><ul><li>TAULA DE MOBILITAT. </li></ul>
 8. 8. Promoure els canvis necessaris perquè emergeixi definitivament un nou model més profitós per als treballadors i treballadores , i el conjunt de la societat ; és a dir, més SOSTENIBLE .
 9. 9. MOLTES GRÀCIES! GESTOR DE MOBILITAT POLÍGON INDUSTRIAL EL PLA [email_address] @MobilitatPla #mobilitatpla #poligonpla

Notas do Editor

 • Tot i que ja ho ha fet el Lluis Carrasco, donar-vos la benvinguda al Polígon industrial el Pla. Fent un breu repàs de la història del gestor, la figura va nèixer amb el projecte GESMOPOLI el 2008, va estar vacant per falta de recursos fins que enguany AEPLA de Sant Feliu decideix finançar la figura a mitja jornada durant un any.
 • Aquests són els punts que tractarem els pròxims minuts, amb els quals us vull donar una visió general de la figura del gestor de mobilitat al polígon industrial el Pla.
 • Com a gestor l’objectiu de treball principal és la Millora de la mobilitat de persones i mercaderies al Polígon Industrial el Pla de Sant Feliu de Llobregat. En el primer cas per l’anar a peu, bicicleta, transport públic i cotxe. En el cas del segon el transport de mercaderies. Tot això entenent que es tracta de xarxes de transport entrellaçades, les millores en una de les xarxes comporta millores a les demés. La pregunta és com?
 • Utilitzaré un símil que espero pugui ser entenedor per la funció que ha d’exercir el gestor de mobilitat, un concert. El gestor de mobilitat del polígon exerciria la funció del director de l’orquestra , tot i que en veritat no té poder per manar però si per coordinar les actuacions de cadascun dels agents socials i econòmics del polígon (les administracions, sindicats, empreses, operadors, entre d’altres). El gestor busca que l’orquestra faci una música , diguem-ne, possibilitar que existeixi una oferta de mobilitat més accessible, segura i sostenible. I tot això, aquesta música ha de ser escoltada pels treballadors/es. El gestor ha de conseguir que la música sigui prou atractiva per què els treballadors/es la vulguin escoltar i comprar .
 • Tenint l’objectiu de treball, i el paper que ha de realitzar el gestor de mobilitat del polígon, això es tradueix en 4 eixos de treball. Eix 1, Augment del coneixement de la figura, amb trobades amb els membres de la Taula de Mobilitat, les empreses, representants de treballadors, i fer-ne difusió als mitjans de comunicació. Si més del 50 % dels treballadors no viuen a Sant Feliu ni Molins, hem d’intentar arribar als mitjans de comunicació dels municipis d’origen . Eix 2, Dinamitzar la taula de mobilitat, fent que sigui un verdader instrument de reflexió i debat sobre la mobilitat al polígon. Això a través d’informes sobre plans sectorials o urbanístics que afectin al polígon, com podrien ser el pla de mobilitat urbana o les modificacions urbanístiques. Eix 3, Si més del 50 % dels treballadors afirmen no conèixer l’oferta de transport públic la informació ha de ser un element central a millorar. Hem d’aconseguir que la informació no sigui l’excusa per què els treballadors no utilitzin el transport públic . La informació ha de ser la més nova, fàcil d’arribar-hi (trobar-la), i a tot arreu la mateixa. Eix 4, buscar les maneres de portar a terme les accions incloses al Pla de Mobilitat, que incideixen en tots els modes de transport, buscant fòrmules de finançament i col·laboració. Algunes ja s’han posat en marxa, citant només la L60, que després utilitzarem, com actuació estrella.
 • Aquests primers mesos de gestor les activitats principals han estat: Presentació als membres de la Taula de Mobilitat, a algunes de les empreses més grans, i al departament de promoció econòmica de l’ajuntament de Sant Feliu . Això ha de continuar, amb trobades també amb els responsables de mobilitat dels sindicats. I fer-ne la difusió. Els resultats han estat un primer intercanvi positiu d’opinions, queixes i suggeriments, que permeten conèixer amb més detall l’estat actual de la mobilitat al polígon, allò que els Plans de Mobilitat poden no detectar. Comunicació i Informació: Sistema de comunicació: posada en marxa d’un correu electrònic de contacte, base de dades de mitjans de comunicació locals i generals, compte a la xarxa social Twitter, revisió de la pàgina web, i apertura d’un compte ISSU per poder penjar documents. De nou, fer difusió de la informació existent i de les tasques del gestor. Destacar que la noticia va sortir publicada a 2 mitjans digitals de Sant Feliu, a la web de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya i també una entrevista a Radio Sant Feliu. Es disposen de guies de transport públic editades per l’EMT i s’espera repartir-les a les empreses del polígon.
 • Pla de Mobilitat: S’ha iniciat l’avaluació dels indicadors del Pla de Mobilitat del polígon, per tal de conèixer l’estat d’execució del mateix i proposar la revisió d’algun aspecte o introduir algun de nou. A la vegada, revisar el pla de mobilitat de Sant Feliu per si té alguna incidència al polígon. Taula de Mobilitat: Preparar la pròxima convocatòria de la taula, prevista pel mes de juny-juliol, un cop constituïts els nous ajuntaments.

×