SlideShare uma empresa Scribd logo
1 de 10
Katёr trumbetat e para
  Tё shtatё vulat (Zbu 6)
   • 1 , njё kalё i bardhё
     2, njё kalё i kuq flakё
      3, njё kalё i zi
       4, njё kalё i zbehtё
        5, shpirtrat e tё therurve “Deri kur, o Zot?”
         6, katastrofa tё mёdha … “Erdhi dita e
           zemёrimit tё tij!”
          7 . . . .Heshtje e madhe 30 min dhe fillimi i tё
          shtatё trumbetave (Zbu 8:1-2)
  Pёrbёhet nga tё shtatё trumbetat (Zbu 8:1-2)
   • Rritet intensiteti i gjykimit
   • Heshtja e madhe pёr rreth gjysёm ore paraprin
    gjykime tё tmerrshme.
   • Njё prezantim mbi rёndёsinё e lutjeve tё shenjtorёve  o Trumbetat nё DH. V.
    Numrat 10:9
    Jeremia 4:19.
 V.3 – 5. Lutjet e tё gjithё shenjtorёve tek
 altari i artё pёrpara Fronit.
 Nё kontekst shenjtorёt e Mundimit, por
 edhe tё gjithё tё krishterёt.
 “Ardhtё mbretёria jote…”.
 Asnjё prej kёtyre lutjeve nuk ka shkuar
 kot. Asnjё lutje prej besimit e harruar.
 Engjёlli merr zjarr nga altari ku digjen
 lutjet e shenjtorёve dhe e hedh mbi dhe.
 Luka 18:1
  V.7. goditja e botёs bimore:
  breshёr e zjarr, i pёrzier me gjak
   • Pasoja = 1/3 e pemёve dhe i
    gjithё bari i njomё u dogj.
     Goditja e burimeve
     ushqimore (njerёzit
     mendojnё vetёm pёr barkun
     dhe botёn……krizё)
     Ambientalistёt “SAVE THE
     PLANET” kanё dёshtuar!
 V.8-9.goditja e deteve:
 diçka si njё mal i madh qё
 digjet nga zjarri u hodh nё det.
 • Pasoja= 1/3 e detit u bё gjak
 • 1/3 e krijesave tё detit
  ngordhёn
 • 1/3 e anijeve u shkatёrruan
 V.10-11.Goditjae ujёrave tё
 ёmbla: ra prej qiellit njё yll i
 madh,qё digjej si pishtar.
 PELIN
 • Pasoja= 1/3 e ujёrave u
  bёnё tё hidhura
 • Shumё njerёz vdiqёn
  V.12. Ndriçuesit nё qiell
  goditen:
   • Dielli
   • Hёna
   • Yjet
  Pasoja= 1/3 mё pak dritё

  • Nё Dh.R:
  - Lluka 21:11;25-26
 V.13. “Mjerë, mjerë, mjerë atyre që banojnë mbi dhe,
 për shkak të të rënave të tjera të borive që të tre
 engjëjt do t’i bien’’.
 Nuk ka bekim pёr armiqtё e Krishtit. Nuk ka paqe
 pёr tё pabesёt.
 Zemёrimi i ZOTIT dhe gjykimi i TIJ ёshtё i Drejtё
 (Isaia 5: 16 / Psalmi 7:11-12) pёr ata qё e pёrçmuan
 qengjin dhe nuk e pranuan Atё qё derdhi gjakun e
 TIJ. (Heb. 10: 30 – 31).
 Durimi i ZOTIT tani ёshtё prej hirit tё TIJ sepse nuk
 do qё njerёzit tё humbasin. (2 Pje 3: 9)
 Pendohu sepse Mbretёria e
 Perёndisё ёshtё afёr.
 Beso nё Zotin Jezu Krisht dhe do
 tё shpёtohesh.
 Analizo realitetin e besimit tёnd. (2
 Korint. 13:5)
 Jeto me shenjtёri dhe
 perёndishmёri
 (2 Pjetrit 3: 11 – 14, 17 – 18)
 Lutu pa pushim dhe pa u lodhur.
 Prediko UNGJILLIN në çdo kohë.

Mais conteúdo relacionado

Mais procurados

E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10
E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10
E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10
Asambleja Biblike
 
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
Asambleja Biblike
 

Mais procurados (20)

Si t'i mundim tundimet
Si t'i mundim tundimetSi t'i mundim tundimet
Si t'i mundim tundimet
 
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 11 (30 Nëntor 2017)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 11 (30 Nëntor 2017)Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 11 (30 Nëntor 2017)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 11 (30 Nëntor 2017)
 
Engjëjt dhe shamia
Engjëjt dhe shamiaEngjëjt dhe shamia
Engjëjt dhe shamia
 
Ungjillëzimi - Pjesa 3 (Kisha sipas Dhiatës së Re)
Ungjillëzimi - Pjesa 3 (Kisha sipas Dhiatës së Re)Ungjillëzimi - Pjesa 3 (Kisha sipas Dhiatës së Re)
Ungjillëzimi - Pjesa 3 (Kisha sipas Dhiatës së Re)
 
ZBULESA 1 - Pjesa I
ZBULESA 1 - Pjesa IZBULESA 1 - Pjesa I
ZBULESA 1 - Pjesa I
 
Ringjallja (Luka 20)
Ringjallja (Luka 20)Ringjallja (Luka 20)
Ringjallja (Luka 20)
 
NJË TRUP
NJË TRUPNJË TRUP
NJË TRUP
 
KISHA sipas DHIATES SE RE - Dallime biblike
KISHA sipas DHIATES SE RE - Dallime biblikeKISHA sipas DHIATES SE RE - Dallime biblike
KISHA sipas DHIATES SE RE - Dallime biblike
 
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 79 ( 20 Qershor 2019)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 79 ( 20 Qershor 2019)Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 79 ( 20 Qershor 2019)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 79 ( 20 Qershor 2019)
 
Përmbledhja e Personit të Krishtit
Përmbledhja e Personit të KrishtitPërmbledhja e Personit të Krishtit
Përmbledhja e Personit të Krishtit
 
PENDIMI - Luka 13
PENDIMI - Luka 13PENDIMI - Luka 13
PENDIMI - Luka 13
 
Gruaja qe rri mbi bishen - Zbulesa 17
Gruaja qe rri mbi bishen - Zbulesa 17Gruaja qe rri mbi bishen - Zbulesa 17
Gruaja qe rri mbi bishen - Zbulesa 17
 
KISHA PA DASHURI - Zbulesa 2:1-7
KISHA PA DASHURI - Zbulesa 2:1-7KISHA PA DASHURI - Zbulesa 2:1-7
KISHA PA DASHURI - Zbulesa 2:1-7
 
PSALMI 2 - Mesia-Biri
PSALMI 2 - Mesia-BiriPSALMI 2 - Mesia-Biri
PSALMI 2 - Mesia-Biri
 
Psalmi 40 - Misherimi i Mesias
Psalmi 40 - Misherimi i MesiasPsalmi 40 - Misherimi i Mesias
Psalmi 40 - Misherimi i Mesias
 
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?
 
TË JESH NJË SHËRBËTOR - Lluka 22b
TË JESH NJË SHËRBËTOR - Lluka 22bTË JESH NJË SHËRBËTOR - Lluka 22b
TË JESH NJË SHËRBËTOR - Lluka 22b
 
E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10
E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10
E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10
 
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
 
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 4 (12 Tetor 2017 )
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 4 (12 Tetor 2017 )Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 4 (12 Tetor 2017 )
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 4 (12 Tetor 2017 )
 

Destaque (11)

Open VLD Karavaan 2012
Open VLD Karavaan 2012Open VLD Karavaan 2012
Open VLD Karavaan 2012
 
Bush Engineering
Bush EngineeringBush Engineering
Bush Engineering
 
Farmácias Lean SCM
Farmácias Lean SCMFarmácias Lean SCM
Farmácias Lean SCM
 
Reyma - változás
Reyma - változásReyma - változás
Reyma - változás
 
Lean SENS 2 ster
Lean SENS 2 sterLean SENS 2 ster
Lean SENS 2 ster
 
Rounding Whole And Dec Questions
Rounding Whole And Dec QuestionsRounding Whole And Dec Questions
Rounding Whole And Dec Questions
 
17 min ndot 2008 rotondas modernas toolbox 2
17 min ndot 2008 rotondas modernas toolbox 217 min ndot 2008 rotondas modernas toolbox 2
17 min ndot 2008 rotondas modernas toolbox 2
 
Spelling rules
Spelling rulesSpelling rules
Spelling rules
 
CV - B Needham Jan 2017
CV - B Needham Jan 2017CV - B Needham Jan 2017
CV - B Needham Jan 2017
 
Hipertensión arterial f
Hipertensión arterial fHipertensión arterial f
Hipertensión arterial f
 
Rohit Resume
Rohit ResumeRohit Resume
Rohit Resume
 

Mais de Asambleja Biblike

Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesencialeÇeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Asambleja Biblike
 

Mais de Asambleja Biblike (20)

E TERE KESHILLA E PERENDISE
E TERE KESHILLA E PERENDISEE TERE KESHILLA E PERENDISE
E TERE KESHILLA E PERENDISE
 
Larg perendise
Larg perendiseLarg perendise
Larg perendise
 
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
 
Jeta e kishës
Jeta e kishësJeta e kishës
Jeta e kishës
 
Bibla rreth punes
Bibla rreth punesBibla rreth punes
Bibla rreth punes
 
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHMEPOHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
 
TE VARROSUR NE PAGEZIM
TE VARROSUR NE PAGEZIMTE VARROSUR NE PAGEZIM
TE VARROSUR NE PAGEZIM
 
Jezusi eshte Zot
Jezusi eshte ZotJezusi eshte Zot
Jezusi eshte Zot
 
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
 
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
 
Josia - Një zemër e mallëngjyer
Josia - Një zemër e mallëngjyerJosia - Një zemër e mallëngjyer
Josia - Një zemër e mallëngjyer
 
Mos u mashtroni!
Mos u mashtroni!Mos u mashtroni!
Mos u mashtroni!
 
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
 
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organikeKujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
 
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2
 
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
 
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesencialeÇeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
 
LIBËR KËNGËSH
LIBËR KËNGËSHLIBËR KËNGËSH
LIBËR KËNGËSH
 
NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!
NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!
NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!
 
DY NATYRAT E BESIMTARIT
DY NATYRAT E BESIMTARITDY NATYRAT E BESIMTARIT
DY NATYRAT E BESIMTARIT
 

Zbulesa 8

 • 2. Tё shtatё vulat (Zbu 6) • 1 , njё kalё i bardhё  2, njё kalё i kuq flakё  3, njё kalё i zi  4, njё kalё i zbehtё  5, shpirtrat e tё therurve “Deri kur, o Zot?”  6, katastrofa tё mёdha … “Erdhi dita e zemёrimit tё tij!”  7 . . . .Heshtje e madhe 30 min dhe fillimi i tё shtatё trumbetave (Zbu 8:1-2)
 • 3. Pёrbёhet nga tё shtatё trumbetat (Zbu 8:1-2) • Rritet intensiteti i gjykimit • Heshtja e madhe pёr rreth gjysёm ore paraprin gjykime tё tmerrshme. • Njё prezantim mbi rёndёsinё e lutjeve tё shenjtorёve o Trumbetat nё DH. V.  Numrat 10:9  Jeremia 4:19.
 • 4.  V.3 – 5. Lutjet e tё gjithё shenjtorёve tek altari i artё pёrpara Fronit.  Nё kontekst shenjtorёt e Mundimit, por edhe tё gjithё tё krishterёt. “Ardhtё mbretёria jote…”.  Asnjё prej kёtyre lutjeve nuk ka shkuar kot. Asnjё lutje prej besimit e harruar.  Engjёlli merr zjarr nga altari ku digjen lutjet e shenjtorёve dhe e hedh mbi dhe.  Luka 18:1
 • 5. V.7. goditja e botёs bimore: breshёr e zjarr, i pёrzier me gjak • Pasoja = 1/3 e pemёve dhe i gjithё bari i njomё u dogj.  Goditja e burimeve ushqimore (njerёzit mendojnё vetёm pёr barkun dhe botёn……krizё)  Ambientalistёt “SAVE THE PLANET” kanё dёshtuar!
 • 6.  V.8-9.goditja e deteve: diçka si njё mal i madh qё digjet nga zjarri u hodh nё det. • Pasoja= 1/3 e detit u bё gjak • 1/3 e krijesave tё detit ngordhёn • 1/3 e anijeve u shkatёrruan
 • 7.  V.10-11.Goditjae ujёrave tё ёmbla: ra prej qiellit njё yll i madh,qё digjej si pishtar. PELIN • Pasoja= 1/3 e ujёrave u bёnё tё hidhura • Shumё njerёz vdiqёn
 • 8. V.12. Ndriçuesit nё qiell goditen: • Dielli • Hёna • Yjet Pasoja= 1/3 mё pak dritё • Nё Dh.R: - Lluka 21:11;25-26
 • 9.  V.13. “Mjerë, mjerë, mjerë atyre që banojnë mbi dhe, për shkak të të rënave të tjera të borive që të tre engjëjt do t’i bien’’.  Nuk ka bekim pёr armiqtё e Krishtit. Nuk ka paqe pёr tё pabesёt.  Zemёrimi i ZOTIT dhe gjykimi i TIJ ёshtё i Drejtё (Isaia 5: 16 / Psalmi 7:11-12) pёr ata qё e pёrçmuan qengjin dhe nuk e pranuan Atё qё derdhi gjakun e TIJ. (Heb. 10: 30 – 31).  Durimi i ZOTIT tani ёshtё prej hirit tё TIJ sepse nuk do qё njerёzit tё humbasin. (2 Pje 3: 9)
 • 10.  Pendohu sepse Mbretёria e Perёndisё ёshtё afёr.  Beso nё Zotin Jezu Krisht dhe do tё shpёtohesh.  Analizo realitetin e besimit tёnd. (2 Korint. 13:5)  Jeto me shenjtёri dhe perёndishmёri (2 Pjetrit 3: 11 – 14, 17 – 18)  Lutu pa pushim dhe pa u lodhur.  Prediko UNGJILLIN në çdo kohë.