O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

Ungjillëzimi - Pjesa 1 (Kisha sipas Dhiatës së Re)

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 13 Anúncio

Ungjillëzimi - Pjesa 1 (Kisha sipas Dhiatës së Re)

Vep 2:41 Dhe ata që e pranuan fjalën e tij me gëzim, u pagëzuan; atë ditë u shtuan rreth tre mijë veta. ... Vep 2:47 duke lavdëruar Perëndinë dhe duke gëzuar simpatinë e gjithë popullit. Dhe Zoti i shtonte kishës çdo ditë ata që ishin shpëtuar.

Vep 2:41 Dhe ata që e pranuan fjalën e tij me gëzim, u pagëzuan; atë ditë u shtuan rreth tre mijë veta. ... Vep 2:47 duke lavdëruar Perëndinë dhe duke gëzuar simpatinë e gjithë popullit. Dhe Zoti i shtonte kishës çdo ditë ata që ishin shpëtuar.

Anúncio
Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Diapositivos para si (20)

Quem viu também gostou (18)

Anúncio

Mais de Asambleja Biblike (20)

Anúncio

Ungjillëzimi - Pjesa 1 (Kisha sipas Dhiatës së Re)

 1. 1. KISHA SIPAS DHIATES SE RE  Vep 2:41 Dhe ata që e pranuan fjalën e tij me gëzim, u pagëzuan; atë ditë u shtuan rreth tre mijë veta.  Vep 2:47 duke lavdëruar Perëndinë dhe duke gëzuar simpatinë e gjithë popullit. Dhe Zoti i shtonte kishës çdo ditë ata që ishin shpëtuar.
 2. 2. SI KISHA E THESALONIKASVE  Shih 1 Thes 1:5-10
 3. 3. KUSHTET?  Lexo v42-47  Shkurt, besimtarë të përkushtuar
 4. 4. CITIM ME VLERE - RESPEKT SIMBOLIK  Është e vërtetë se miliona njerëz e quajnë veten sipas emrit të Tij dhe i japin një lloj respekti simbolik Atij, por një provim i thjeshtë do të tregojë se sa pak nderohet Ai me të vërtetë midis tyre.  Le të vihet në provë njeriu mesatar mbi pyetjen se kush ose çfarë është mbi të I krishteri gjitha dhe pozicioni i vërtetë i tij do të dalë i vakët në shesh.
 5. 5. CITIM ME VLERE - RESPEKT SIMBOLIK  Le të detyrohet që të bëjë një zgjedhje  midis Perëndisë dhe parave,  midis Perëndisë dhe njerëzve,  midis Perëndisë dhe ambicieve personale,  midis Perëndisë dhe vetes,  midis Perëndisë dhe dashurisë njerëzore  dhe Perëndia do të zërë vend të dytë në çdo rast. I krishteri Këto gjëra të tjera do të lartësohen mbi të gjitha. i vakët  Sado që njeriu të protestojë, prova është në zgjedhjet që ai bën ditë pas dite gjatë jetës së tij.
 6. 6. KISHA E HERSHME  Vep 4:4 Por shumë nga ata që ua kishin dëgjuar fjalën besuan; dhe numri i burrave u bë rreth pesë mijë.  Vep 4:2 të zemëruar sepse e mësonin popullin dhe shpallnin në Jezusin ringjalljen e të vdekurve.
 7. 7. EKSKLUZIVE  Vep 4:12 Dhe në asnjë tjetër nuk ka shpëtim, sepse nuk ka asnjë emër tjetër nën qiell që u është dhënë njerëzve dhe me anë të të cilit duhet të shpëtohemi’’  Praktikisht, çfarë do të thotë kjo në lidhje me fatin e shumica njerëzve?
 8. 8. FORMULA UNGJILLORE  Rom 10:13 Në fakt: “Kushdo që do ta thërrasë emrin e Zotit do të shpëtohet’’ ? ? ?  v14 Si do ta thërrasin, pra, atë, të cilit nuk i besuan? Dhe si do të besojnë tek ai për të cilin nuk kanë dëgjuar? Dhe si do të dëgjojnë, kur s’ka kush predikon? Njerëz pa Krishtin  v15 Dhe si do të predikojnë pa qenë dërguar? Siç është shkruar: “Sa të bukura janë këmbët e atyre që shpallin paqen, që shpallin lajme të mira!’’
 9. 9. PASION I MADH PËR JEZUSIN  Vep 4:13 Ata, kur e panë çiltërsinë e Pjetrit dhe të Gjonit dhe duke kuptuar se ishin njerëz të pamësuar dhe pa arsim, u mrrekulluan dhe i njihnin se kishin qenë me Jezusin.
 10. 10. ZBRITJE E BEKUAR  Vep 5:14 Kështu Zotit i shtohej një numër gjithnjë e më i madh besimtarësh, turma burrash dhe grash,  Sfondi?  Vep 5:13 Dhe asnjeri nga të tjerët nuk guxonte të bashkohej me ta; por populli i lartësonte.
 11. 11. UNGJILLIZIM I FRYTSHËM  Vep 6:1 Por në ato ditë, duke u shumuar numri i dishepujve, . . .  Metodat?  Vep 5:42 Dhe çdo ditë, në tempull e nëpër shtëpi, nuk pushonin duke mësuar dhe duke shpallur lajmin e mirë: që Jezusi është Krishti.  Open-air, fëmijë, miqësi, fshatrat, internet, radio, të bësh një vizitë, etj  Meqenëse vera ka mbaruar, tani duhet të theksojmë . . . .
 12. 12. PËRDORNI SHTËPINË TUAJ  Sfidë: A është shtëpia ime kalaja ime apo shtëpia e Jezusit?
 13. 13. PËRDORNI SHTËPINË TUAJ  Si Pjetri bëri, Mark 2  Njerëz të HUAJ  Komshi, koleg në punë  Kafe, embëllsirë  Flisni për gjëra frymërore  Dëshmi, ftesë, studim, aktivitet  P.sh. kinezët

×