NJË TRUP

Asambleja Biblike
Asambleja BiblikeMedia Center em Asambleja Biblike
NJE TRUP

  Një e vërtetë e
  madhe e Biblës
NJE TRUP – VENDI I BESIMTARIT

 Rom 12:5 kështu edhe
 ne, megjithse jemi
 shumë, jemi një trup në
 Krishtin dhe secili jemi
 gjymtyrë të njeri tjetrit.
 1 Kor 12:12-13 Pagëzim,
 qofshin Hebrenjtë apo
 Grekët
NJE TRUP –ROLI I BESIMTARIT
 1Kor 12:14 Sepse edhe trupi
 nuk është një gjymtyrë e
 vetme, por shumë.
 Secila gjymtyrë është e
 rëndësishme (v15)
 1 Kor 12:20 S’ka vend për
 krenari
 P.sh. Burrat duke u përpjekur
 të bënin kafe!
NJE TRUP – SHTËPI FRYMËRORE
  1Pje 2:5 edhe ju, si
  gurë të gjallë,
  ndërtoheni për të
  qenë një shtëpi
  frymërore, një
  priftëri e shenjtë,
  për të ofruar flijime
  frymërore, që i
  pëlqejnë Perëndisë
  me anë të Jezu
  Krishtit.
NJE TRUP – SE BASHKU

 Vep 1:14 Të gjithë këta
 ngulmonin me një mendje të
 vetme në lutje dhe përgjërim së
 bashku . . .
 Vep 2:1 Kur erdhi dita e
 Rrëshajëve, ata ishin të gjithë
 bashkë, në një mendje të vetme,
 në të njëjtin vend.
NJË TRUP – SE BASHKU

  Vep 4:32 Dhe numri i
  madh i atyre që besuan
  ishte me një zemër të
  vetme dhe me një shpirt
  të vetëm; askush nuk
  thoshte se ç’kishte ishte
  e vet, por të gjitha gjërat i
  kishin të përbashkëta.
NJË TRUP – TE BASHKOHESH ME TA

 Vep 5:13 Dhe asnjeri nga
 të tjerët nuk guxonte të
 bashkohej me ta; por
 populli i lartësonte.
 Bashkohet = kollao

 “Ngjites”
KONTEKSTI

 Vep 4:32 – Vep 5:14
 Barnaba, Anania,
 Safira
 Nuk je i pavarur nga
 Trupi
 Sjellja jote e ndikon
 Trupin (pozitivisht apo
 negativisht)
NJE TRUP - SHENJTËRI
 1 Kor 10:14-22 Tryeza e Zotit
 V22 A duam ne të provokojmë
 Zotin deri në xhelozi?
 Reputacion në punë
 Vishesh ndryshe (takimet,
 pastaj ndryshe në 1 Maj)
 Facebook (material)
 As “login psuedo” (emër
 sekret)
NJE TRUP – DARKA E ZOTIT
  1Kor 11:27 Prandaj ai që ha nga
  kjo bukë ose pi nga kjo kupë e
  Zotit padenjësisht, do të jetë
  fajtor i trupit dhe i gjakut të Zotit.
  1Kor 11:28 Por secili të shqyrtojë
  vetveten dhe kështu të hajë nga
  buka e të pijë nga kupa,
  1Kor 11:29 sepse ai që ha dhe pi
  padenjësisht, ha dhe pi një       Denjësisht?
  dënim për veten e tij, sepse nuk e
  dallon trupin e Zotit.
NJE TRUP – SE BASHKU PER UNGJILLIN
  Vep 5:12 Të gjithë me një
  mendje të vetme
  mblidheshin nën portikun e
  Salomonit.
  Fil 1:27 Ju veç, silluni në
  mënyrë të denjë në ungjillin
  e Krishtit, që, kur të vij e t’ju
  shoh, ose nga larg kur s’jam
  aty, të dëgjoj për ju se      Pse?
  qëndroni fort në një frymë
  të përbashkët, duke luftuar
  bashkë me një shpirt për
  besimin e ungjillit,
NJË TRUP - UNGJILL

 Datat për ungjillizim
 Çdo të shtunë nga 29 Maj – 28 Gusht

 ODEON (të merkuren)

 26 Maj, 23 Qershor, 21 Korrik, 11 Gusht

 Se bashku

 Jo, si . . .
NJE TRUP – PUNE MISIONARE
  Vep 13:3 Atëherë, pasi agjëruan dhe u
  lutën, vunë duart mbi ta dhe i nisën.
  Vep 14:26 Pastaj që andej lundruan
  për në Antioki, prej nga ishin
  rekomanduar në hir të Perëndisë për
  veprën që posa kishin kryer.
  Vep 14:27 Si arritën atje, mblodhën
  kishën dhe treguan ç’gjëra të mëdha
  kishte kryer Perëndia me anë të tyre
  dhe si u kishte hapur johebrenjve
  derën e besimit.
NJE TRUP - PERFUNDIM

 Ef 4:15-16
 Se Bashku!

 Kontributi nga çdo gjymtyrë!
NJË TRUP
1 de 15

Mais conteúdo relacionado

Mais procurados(20)

ZBULESA 1 - Pjesa IZBULESA 1 - Pjesa I
ZBULESA 1 - Pjesa I
Asambleja Biblike397 visualizações
Jeta e kishësJeta e kishës
Jeta e kishës
Asambleja Biblike410 visualizações
KISHA KOMPROMETUESE E TIATIRËS - KISHA KOMPROMETUESE E TIATIRËS -
KISHA KOMPROMETUESE E TIATIRËS -
Asambleja Biblike283 visualizações
2 Timoteut 2 - Shtatë tipare të një shërbyesi besnik2 Timoteut 2 - Shtatë tipare të një shërbyesi besnik
2 Timoteut 2 - Shtatë tipare të një shërbyesi besnik
Asambleja Biblike251 visualizações
Shenjtëri dhe disiplinë (Kisha sipas Dhiatës së Re)Shenjtëri dhe disiplinë (Kisha sipas Dhiatës së Re)
Shenjtëri dhe disiplinë (Kisha sipas Dhiatës së Re)
Asambleja Biblike291 visualizações
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 53 (29 Nentor)Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 53 (29 Nentor)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 53 (29 Nentor)
Azbiela Meta21 visualizações
DY NATYRAT E BESIMTARITDY NATYRAT E BESIMTARIT
DY NATYRAT E BESIMTARIT
Asambleja Biblike390 visualizações
Përmbledhja e Personit të KrishtitPërmbledhja e Personit të Krishtit
Përmbledhja e Personit të Krishtit
Asambleja Biblike616 visualizações
PENDIMI - Luka 13PENDIMI - Luka 13
PENDIMI - Luka 13
Asambleja Biblike394 visualizações
Privilegjet Dhe Pergjegjesite - Luka 12bPrivilegjet Dhe Pergjegjesite - Luka 12b
Privilegjet Dhe Pergjegjesite - Luka 12b
Asambleja Biblike290 visualizações
HISTORIA E TIJ - Krishti në PsalmetHISTORIA E TIJ - Krishti në Psalmet
HISTORIA E TIJ - Krishti në Psalmet
Asambleja Biblike430 visualizações
ZBULESA 1 - Pjesa IIZBULESA 1 - Pjesa II
ZBULESA 1 - Pjesa II
Asambleja Biblike290 visualizações
Psalmi 22 - "Psalmi i Kryqit"Psalmi 22 - "Psalmi i Kryqit"
Psalmi 22 - "Psalmi i Kryqit"
Asambleja Biblike201 visualizações
Luka 13 - Shëmbëlltyra dhe Dera e NgushtëLuka 13 - Shëmbëlltyra dhe Dera e Ngushtë
Luka 13 - Shëmbëlltyra dhe Dera e Ngushtë
Asambleja Biblike258 visualizações
CFARE MESON BIBLA PER MARTESEN?CFARE MESON BIBLA PER MARTESEN?
CFARE MESON BIBLA PER MARTESEN?
Asambleja Biblike2.8K visualizações
Ardhja e Krishtit (Luka12c)Ardhja e Krishtit (Luka12c)
Ardhja e Krishtit (Luka12c)
Asambleja Biblike470 visualizações
CILI ËSHTË FATI YT? - Zbulesa 7CILI ËSHTË FATI YT? - Zbulesa 7
CILI ËSHTË FATI YT? - Zbulesa 7
Asambleja Biblike443 visualizações
Gjetsemania - Lluka22cGjetsemania - Lluka22c
Gjetsemania - Lluka22c
Asambleja Biblike237 visualizações
MBRETI I LAVDISE - Psalmi 24MBRETI I LAVDISE - Psalmi 24
MBRETI I LAVDISE - Psalmi 24
Asambleja Biblike317 visualizações

Destaque

Photoparsa Album209Photoparsa Album209
Photoparsa Album209Farkhondeh parsa
144 visualizações15 slides
5 S Deer5 S Deer
5 S Deerlmollenhauer
285 visualizações11 slides
Farkhondehparsaphoto 17Farkhondehparsaphoto 17
Farkhondehparsaphoto 17Farkhondeh parsa
165 visualizações16 slides
ScrumScrum
Scrumisnull
385 visualizações17 slides
5kl Black Bear5kl Black Bear
5kl Black Bearlmollenhauer
303 visualizações11 slides

Destaque(6)

Photoparsa Album209Photoparsa Album209
Photoparsa Album209
Farkhondeh parsa144 visualizações
5 S Deer5 S Deer
5 S Deer
lmollenhauer285 visualizações
Farkhondehparsaphoto 17Farkhondehparsaphoto 17
Farkhondehparsaphoto 17
Farkhondeh parsa165 visualizações
ScrumScrum
Scrum
isnull385 visualizações
5kl Black Bear5kl Black Bear
5kl Black Bear
lmollenhauer303 visualizações
Ausschreibung österreich atelier be nlAusschreibung österreich atelier be nl
Ausschreibung österreich atelier be nl
Austrian National Tourist Office294 visualizações

Mais de Asambleja Biblike

E TERE KESHILLA E PERENDISEE TERE KESHILLA E PERENDISE
E TERE KESHILLA E PERENDISEAsambleja Biblike
544 visualizações19 slides
Larg perendiseLarg perendise
Larg perendiseAsambleja Biblike
327 visualizações26 slides
Si t'i mundim tundimetSi t'i mundim tundimet
Si t'i mundim tundimetAsambleja Biblike
779 visualizações32 slides
Bibla rreth punesBibla rreth punes
Bibla rreth punesAsambleja Biblike
864 visualizações32 slides

Mais de Asambleja Biblike(20)

E TERE KESHILLA E PERENDISEE TERE KESHILLA E PERENDISE
E TERE KESHILLA E PERENDISE
Asambleja Biblike544 visualizações
Larg perendiseLarg perendise
Larg perendise
Asambleja Biblike327 visualizações
Si t'i mundim tundimetSi t'i mundim tundimet
Si t'i mundim tundimet
Asambleja Biblike779 visualizações
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
Asambleja Biblike401 visualizações
Bibla rreth punesBibla rreth punes
Bibla rreth punes
Asambleja Biblike864 visualizações
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHMEPOHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
Asambleja Biblike467 visualizações
TE VARROSUR NE PAGEZIMTE VARROSUR NE PAGEZIM
TE VARROSUR NE PAGEZIM
Asambleja Biblike484 visualizações
Jezusi eshte ZotJezusi eshte Zot
Jezusi eshte Zot
Asambleja Biblike1K visualizações
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Asambleja Biblike528 visualizações
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
Asambleja Biblike382 visualizações
Josia - Një zemër e mallëngjyerJosia - Një zemër e mallëngjyer
Josia - Një zemër e mallëngjyer
Asambleja Biblike306 visualizações
Mos u mashtroni!Mos u mashtroni!
Mos u mashtroni!
Asambleja Biblike439 visualizações
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Asambleja Biblike685 visualizações
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organikeKujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Asambleja Biblike315 visualizações
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
Asambleja Biblike456 visualizações
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2
Asambleja Biblike828 visualizações
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
Asambleja Biblike923 visualizações
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesencialeÇeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Asambleja Biblike329 visualizações
LIBËR KËNGËSHLIBËR KËNGËSH
LIBËR KËNGËSH
Asambleja Biblike8.9K visualizações
NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!
NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!
Asambleja Biblike274 visualizações

NJË TRUP

 • 1. NJE TRUP  Një e vërtetë e madhe e Biblës
 • 2. NJE TRUP – VENDI I BESIMTARIT  Rom 12:5 kështu edhe ne, megjithse jemi shumë, jemi një trup në Krishtin dhe secili jemi gjymtyrë të njeri tjetrit.  1 Kor 12:12-13 Pagëzim, qofshin Hebrenjtë apo Grekët
 • 3. NJE TRUP –ROLI I BESIMTARIT  1Kor 12:14 Sepse edhe trupi nuk është një gjymtyrë e vetme, por shumë.  Secila gjymtyrë është e rëndësishme (v15)  1 Kor 12:20 S’ka vend për krenari  P.sh. Burrat duke u përpjekur të bënin kafe!
 • 4. NJE TRUP – SHTËPI FRYMËRORE  1Pje 2:5 edhe ju, si gurë të gjallë, ndërtoheni për të qenë një shtëpi frymërore, një priftëri e shenjtë, për të ofruar flijime frymërore, që i pëlqejnë Perëndisë me anë të Jezu Krishtit.
 • 5. NJE TRUP – SE BASHKU  Vep 1:14 Të gjithë këta ngulmonin me një mendje të vetme në lutje dhe përgjërim së bashku . . .  Vep 2:1 Kur erdhi dita e Rrëshajëve, ata ishin të gjithë bashkë, në një mendje të vetme, në të njëjtin vend.
 • 6. NJË TRUP – SE BASHKU  Vep 4:32 Dhe numri i madh i atyre që besuan ishte me një zemër të vetme dhe me një shpirt të vetëm; askush nuk thoshte se ç’kishte ishte e vet, por të gjitha gjërat i kishin të përbashkëta.
 • 7. NJË TRUP – TE BASHKOHESH ME TA  Vep 5:13 Dhe asnjeri nga të tjerët nuk guxonte të bashkohej me ta; por populli i lartësonte.  Bashkohet = kollao  “Ngjites”
 • 8. KONTEKSTI  Vep 4:32 – Vep 5:14  Barnaba, Anania, Safira  Nuk je i pavarur nga Trupi  Sjellja jote e ndikon Trupin (pozitivisht apo negativisht)
 • 9. NJE TRUP - SHENJTËRI  1 Kor 10:14-22 Tryeza e Zotit  V22 A duam ne të provokojmë Zotin deri në xhelozi?  Reputacion në punë  Vishesh ndryshe (takimet, pastaj ndryshe në 1 Maj)  Facebook (material)  As “login psuedo” (emër sekret)
 • 10. NJE TRUP – DARKA E ZOTIT  1Kor 11:27 Prandaj ai që ha nga kjo bukë ose pi nga kjo kupë e Zotit padenjësisht, do të jetë fajtor i trupit dhe i gjakut të Zotit.  1Kor 11:28 Por secili të shqyrtojë vetveten dhe kështu të hajë nga buka e të pijë nga kupa,  1Kor 11:29 sepse ai që ha dhe pi padenjësisht, ha dhe pi një Denjësisht? dënim për veten e tij, sepse nuk e dallon trupin e Zotit.
 • 11. NJE TRUP – SE BASHKU PER UNGJILLIN  Vep 5:12 Të gjithë me një mendje të vetme mblidheshin nën portikun e Salomonit.  Fil 1:27 Ju veç, silluni në mënyrë të denjë në ungjillin e Krishtit, që, kur të vij e t’ju shoh, ose nga larg kur s’jam aty, të dëgjoj për ju se Pse? qëndroni fort në një frymë të përbashkët, duke luftuar bashkë me një shpirt për besimin e ungjillit,
 • 12. NJË TRUP - UNGJILL  Datat për ungjillizim  Çdo të shtunë nga 29 Maj – 28 Gusht  ODEON (të merkuren)  26 Maj, 23 Qershor, 21 Korrik, 11 Gusht  Se bashku  Jo, si . . .
 • 13. NJE TRUP – PUNE MISIONARE  Vep 13:3 Atëherë, pasi agjëruan dhe u lutën, vunë duart mbi ta dhe i nisën.  Vep 14:26 Pastaj që andej lundruan për në Antioki, prej nga ishin rekomanduar në hir të Perëndisë për veprën që posa kishin kryer.  Vep 14:27 Si arritën atje, mblodhën kishën dhe treguan ç’gjëra të mëdha kishte kryer Perëndia me anë të tyre dhe si u kishte hapur johebrenjve derën e besimit.
 • 14. NJE TRUP - PERFUNDIM  Ef 4:15-16  Se Bashku!  Kontributi nga çdo gjymtyrë!