O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.
Mateu 16:18 6
Unë do të ndërtoj kishën
time dhe dyert e ferrit
nuk do ta mundin atë.
~Zoti Jezus Krisht~
JETA E KISHËS 6
Pyetje rreth kishës?
MËSIMI 6
JETA E KISHËS 6
●
Shpëtim personal për çdonjërin.
●
Marrëdhënie personale me Perëndinë përmes
Jezu Krishtit
●
Pra...
1 Gjonit 3:1 6
Shikoni ç’dashuri të madhe
na dha Ati, që të quhemi bij
të Perëndisë. Prandaj bota
nuk na njeh, sepse nuk e...
1 Pjetrit 2:9,10 6
Por ju jeni fis i zgjedhur, priftëri
mbretërore, një komb i shenjtë,
një popull i fituar […] ju, që
dik...
Zbulesa 21:3 6
Dhe dëgjova një zë të madh nga
qielli që thoshte: “Ja tabernakulli i
Perëndisë me njerëzit! Dhe ai do të
ba...
Filipianëve 3:20 6
●
Një koloni e qiellit mbi tokë
●
Qytetarë të një mbretërie tjetër
●
“Sepse qytetëria jonë është në
qie...
Referime në numrin shumës 6
●
“besimtarë” (Veprat 5:14)
●
“dishepuj” (Veprat 9:1)
●
“shenjtorë” (Efesianëve 1:1)
●
“vëllez...
Besimtarët në Krishtin 6
●
Jetojnë bashkë
●
Në një unitet
●
Me njëri-tjetrin dhe me Krishtin
●
“...na ringjalli me të (bas...
Shumë gjymtyrë, një trup 6
●
1 Korintasve 12:12-27
●
Qëllimi ynë është të funksionojmë
bashkë, jo si pjesë të ndara ose të...
Veprat e Apostujve 2:47 6
●
“Zoti i shtonte kishës çdo ditë ata
që ishin shpëtuar”.
●
Greqisht: ekklesia
●
Plani dhe qëlli...
Përkufizimi i Kishës 6
●
Shumë mendime larg ekklesias!
●
Kisha = Godinë
●
Kisha = Shërbesa/Takime të
ndryshme
●
Kisha = in...
Përkufizimi i Kishës 6
●
Ekklesia
●
“jashtë prej” + “thërres”
●
Mbledhje/grumbullim
●
Një shoqëri e thirrur
●
Vep. 19:32, ...
Përkufizimi i Kishës 6
●
Ai na thërret nga terri në dritën e
Tij të mrekullueshme (1 Pjetrit 2:9).
●
Ne jemi thirrur në mb...
Përkufizimi i Kishës 6
Ekklesia = populli i Perëndisë – jo
godinat, shërbesat, funksionet apo
organizatat.
Dy aspekte të Kishës 6
●
Universale dhe lokale
●
Kisha universale: të gjithë
besimtarët e të gjitha kohërave që
prej Rrësh...
Dy aspekte të Kishës 6
●
Të qenët pjesë e kishës universale
nuk e justifikon dikë për të mos
qenë aktiv në një kishë lokal...
Veprat e Apostujve 2 6
●
42 Ata ishin ngulmues në zbatimin e
mësimit të apostujve, në bashkësi, në
thyerjen e bukës dhe në...
Kishat u përhapën 6
●
Rajone fqinje dhe krahina të tjera.
●
“kishat e Krishtit” (Rom. 16:16)
●
“kishat e Perëndisë” (1 Kor...
Udhëheqësit 6
●
“Mbikëqyrësit/pleqtë” dhe “dhjakët”
●
Respekt dhe bindje ndaj drejtuesve.
●
Ne duhet t'i nënshtrohemi jo v...
A jam unë pjesë e Kishës? 6
●
Kisha universale
●
Kisha lokale
●
Përse duhet të bëhet një besimtar
pjesë e një kishe lokale...
Tre arsye të rëndësishme 6
1) Përbashkësia në një kishë loakel do
të thotë IDENTIFIKIM
2) Përbashkësia në një kishë lokale...
Próximos SlideShares
Carregando em…5
×

Jeta e kishës

359 visualizações

Publicada em

- Kush është në të vërtetë kisha?
- Cili është qëllimi i të mbledhurit bashkë?
- «Unë nuk kam nevojë të takohem me kishën. Unë mund ta adhuroj Perëndinë në shtëpinë time»?
- A jam duke kërkuar të përmbush funksionin tim në përbashkësinë e asamblesë biblike?
- A jam thjesht një “pjesëmarrës në takime” apo një gjymtyrë funksionuese?

Publicada em: Espiritual
 • Seja o primeiro a comentar

 • Seja a primeira pessoa a gostar disto

Jeta e kishës

 1. 1. Mateu 16:18 6 Unë do të ndërtoj kishën time dhe dyert e ferrit nuk do ta mundin atë. ~Zoti Jezus Krisht~
 2. 2. JETA E KISHËS 6 Pyetje rreth kishës?
 3. 3. MËSIMI 6 JETA E KISHËS 6 ● Shpëtim personal për çdonjërin. ● Marrëdhënie personale me Perëndinë përmes Jezu Krishtit ● Pranim personal i Krishtit ● Rritja/zhvillimi frymëror në jetë ● Jetë individuale? Besimtarë të vetmuar? ● "Nuk është mirë që njeriu të jetë vetëm...” (Zan. 2:18).
 4. 4. 1 Gjonit 3:1 6 Shikoni ç’dashuri të madhe na dha Ati, që të quhemi bij të Perëndisë. Prandaj bota nuk na njeh, sepse nuk e ka njohur atë.
 5. 5. 1 Pjetrit 2:9,10 6 Por ju jeni fis i zgjedhur, priftëri mbretërore, një komb i shenjtë, një popull i fituar […] ju, që dikur nuk ishit një popull, kurse tani jeni populli i Perëndisë….
 6. 6. Zbulesa 21:3 6 Dhe dëgjova një zë të madh nga qielli që thoshte: “Ja tabernakulli i Perëndisë me njerëzit! Dhe ai do të banojë me ta; edhe ata do të jenë populli i tij dhe vetë Perëndia do të jetë bashkë me ta, Perëndi e tyre.
 7. 7. Filipianëve 3:20 6 ● Një koloni e qiellit mbi tokë ● Qytetarë të një mbretërie tjetër ● “Sepse qytetëria jonë është në qiejt, prej nga edhe presim Shpëtimtarin, Zotin Jezu Krisht”.
 8. 8. Referime në numrin shumës 6 ● “besimtarë” (Veprat 5:14) ● “dishepuj” (Veprat 9:1) ● “shenjtorë” (Efesianëve 1:1) ● “vëllezër” (Jakobi 2:1) ● “të krishterë” (Veprat 11:26) ● Laikët? Klerikët?
 9. 9. Besimtarët në Krishtin 6 ● Jetojnë bashkë ● Në një unitet ● Me njëri-tjetrin dhe me Krishtin ● “...na ringjalli me të (bashkë), dhe me të (bashkë) na vuri të rrimë në vendet qiellore në Krishtin Jezus”, Efe. 2:6
 10. 10. Shumë gjymtyrë, një trup 6 ● 1 Korintasve 12:12-27 ● Qëllimi ynë është të funksionojmë bashkë, jo si pjesë të ndara ose të shkëputura!
 11. 11. Veprat e Apostujve 2:47 6 ● “Zoti i shtonte kishës çdo ditë ata që ishin shpëtuar”. ● Greqisht: ekklesia ● Plani dhe qëllimi i Perëndisë për çdo besimtar është që të jetë pjesë e një përbashkësie të tillë.
 12. 12. Përkufizimi i Kishës 6 ● Shumë mendime larg ekklesias! ● Kisha = Godinë ● Kisha = Shërbesa/Takime të ndryshme ● Kisha = institucion ose organizatë.
 13. 13. Përkufizimi i Kishës 6 ● Ekklesia ● “jashtë prej” + “thërres” ● Mbledhje/grumbullim ● Një shoqëri e thirrur ● Vep. 19:32, 39, 41
 14. 14. Përkufizimi i Kishës 6 ● Ai na thërret nga terri në dritën e Tij të mrekullueshme (1 Pjetrit 2:9). ● Ne jemi thirrur në mbretërinë e Birit të dashur të Perëndisë (Kolosianëve 1:13).
 15. 15. Përkufizimi i Kishës 6 Ekklesia = populli i Perëndisë – jo godinat, shërbesat, funksionet apo organizatat.
 16. 16. Dy aspekte të Kishës 6 ● Universale dhe lokale ● Kisha universale: të gjithë besimtarët e të gjitha kohërave që prej Rrëshajave.
 17. 17. Dy aspekte të Kishës 6 ● Të qenët pjesë e kishës universale nuk e justifikon dikë për të mos qenë aktiv në një kishë lokale. ● “Dhe ata që e pranuan fjalën e tij me gëzim, u pagëzuan; atë ditë u shtuan rreth tre mijë veta”, Vep. 2:41
 18. 18. Veprat e Apostujve 2 6 ● 42 Ata ishin ngulmues në zbatimin e mësimit të apostujve, në bashkësi, në thyerjen e bukës dhe në lutje. ● 43 Dhe të gjithëve u kishte hyrë druajtja; dhe shumë shenja e mrekulli bëheshin nga dora e apostujve. ● 44 Por gjithë ata që besonin rrinin bashkë dhe çdo gjë e kishin të përbashkët.
 19. 19. Kishat u përhapën 6 ● Rajone fqinje dhe krahina të tjera. ● “kishat e Krishtit” (Rom. 16:16) ● “kishat e Perëndisë” (1 Kor. 11:16) ● “kishat e shenjtorëve” (1 Kor. 14:13) ● “kishës në Korint” (1 Kor. 1:2) ● “kishës së thesalonikasve” (1 Thes. 1:1).
 20. 20. Udhëheqësit 6 ● “Mbikëqyrësit/pleqtë” dhe “dhjakët” ● Respekt dhe bindje ndaj drejtuesve. ● Ne duhet t'i nënshtrohemi jo vetëm Krishtit. Ne duhet edhe t'i nënshtrohemi drejtuesve të kishës.
 21. 21. A jam unë pjesë e Kishës? 6 ● Kisha universale ● Kisha lokale ● Përse duhet të bëhet një besimtar pjesë e një kishe lokale? Përse është e rëndësishme kjo?
 22. 22. Tre arsye të rëndësishme 6 1) Përbashkësia në një kishë loakel do të thotë IDENTIFIKIM 2) Përbashkësia në një kishë lokale do të thotë PËRKUSHTIM 3) Përbashkësia në një kishë lokale do të thotë SHËRBIM.

×