Gjetsemania - Lluka22c

Asambleja Biblike
Asambleja BiblikeMedia Center em Asambleja Biblike
MALI I ULLINJVE

  Lu 22:39 Pastaj Jezusi doli dhe shkoi si
  zakonisht në malin e Ullinjve, dhe edhe
  dishepujt e tij e ndiqnin.
JERUSALEM
MALI I ULLINJVE

  Zak 14:4 Atë ditë
  këmbët e tij do të
  ndalen sipër malit të
  Ullinjve që ndodhet
  përballë Jeruzalemit,
  në lindje, dhe mali i
  Ullinjve do të çahet
  në mes, nga lindja
  në perëndim . . .
GJETSEMANI

  Mt 26:36 Atëherë Jezusi
  shkoi bashkë me ta në një
  vend, që quhej
  Gjetsemani, dhe u tha
  dishepujve: “Uluni këtu,
  ndërsa unë po shkoi aty të
  lutem’’
GJETSEMANI – NJË KOPSHT

  Gjo 18:1 Mbasi i tha këto
  gjëra, Jezusi doli me dishepujt
  e vet dhe shkoi përtej përroit
  të Kedronit, ku ishte një
  kopsht, në të cilin hyri ai me
  dishepujt e tij.
JA, GJETSEMANI I SOTËM

  Gjo 18:2 Dhe Juda, i cili
  po e tradhtonte, e njihte
  edhe ai atë vend, sepse
  shpesh herë Jezusi
  tërhiqej atje me
  dishepujt e tij.
POROSI PËR DISHEPUJT

  Lu 22:40 Kur arriti në vend
  [Gjetsemani], u tha atyre:
  “Lutuni që të mos hyni në
  tundim’’
GJETSEMANI – DOMETHËNIE?

  Is 63:3 "Gaviçin e shtypa
  vetëm dhe asnjë nga popujt
  nuk ishte me mua. I shtypa në
  zemërimin tim dhe i shkela në
  tërbimin tim. Gjaku i tyre
  spërkati rrobat e mia dhe    Oil press
  njollosa tërë veshjet e mia.
GJETSEMANI – DOMETHËNIE?

  Zbu 14:20 Dhe voza u shtrydh
  jashtë qytetit dhe nga voza
  doli gjak deri te frerët e
  kuajve, për njëmijë e
  gjashtëqind stade.
GJETSEMANI

  Lu 22:41 Dhe u largua prej
  tyre, aq sa mund të hidhet
  një gur, dhe ra në gjunj dhe
  lutej,
MË SHUMË DETAJE

  Mt 26:38 Atëherë ai u tha
  atyre: “Shpirti im është
  thellësisht i trishtuar, deri në
  vdekje . . .’’

  Mt 26:39 Dhe, si shkoi pak
  përpara, ra me fytyrë për
  tokë . . .
LUTJA NË GJETSEMANI

  Lu 22:42 duke thënë: “O
  Atë, po të duash, largoje
  këtë kupë nga unë!
  Megjithatë mos u bëftë
  vullneti im, por yti’’
KUPA?
 Lu 22:20 Po kështu, pas
 darkës, mori kupën duke thënë:
 “Kjo kupë është besëlidhja e re
 në gjakun tim, që është derdhur
 për ju.
 Mark 10:38 . . . A mund të pini
 ju kupën që unë do të pi dhe të
 pagëzoheni me atë pagëzim me
 të cilin unë jam pagëzuar?’
ORA KA ARHDUR
  Isa 53:6 Ne të gjithë endeshim si
  dele; secili prej nesh ndiqte
  rrugën e vet, dhe Zoti bëri që të
  bjerë mbi të paudhësia e ne të
  gjithëve.

  Isa 53:10 Por i pëlqeu Zotit ta
  rrihte dhe ta bënte të vuante.
  Duke ofruar jetën e tij si flijim për
  mëkatin, ai do të shikojë
  pasardhës . . .
O ATË, PO TË DUASH . . .
  Lutja e Krishtit nuk ishte që Ai të shpëtohej nga
  kryqëzimi, sepse, mbi të gjitha, të vdiste për
  mëkatarët ishte qëllimi i ardhjes së Tij në botë
  (Gjo 12:27).

  “Nëse ka ndonjë rrugë tjetër me anë të së cilës
  mund të shpëtohen mëkatarët, ndryshe nga
  kryqi, zbuloje atë tani.”

  Qiejt heshtën, sepse nuk kishte rrugë tjetër.

  Megjithatë, mendimi i takimit me mëkatet tona
  i shkaktoi Zotit vuajtjen më therëse.
LUTJA E TIJ - MË SHUMË DETAJE

 Heb 5:7 I cili, në ditët e mishit të
 tij, me klithma të larta dhe me
 lot, i ofroi lutje dhe urata atij që
 mund ta shpëtonte nga vdekja,
 dhe u dëgjua për shkak të frikës
 së tij nga Perëndia.          Përkthimi nga
                     J.N. Darby
 prej se vdekurish
O ATË, PO TË DUASH . . .

 Lutja e Tij ishte që Ai të çlirohej
 nga vdekja që shpirti i Tij të
 mos lihej në Hades.
 Kjo lutje mori përgjigje kur
 Perëndia e ringjalli prej së
 vdekurish.
ENGJËJT JANË FRYMËRA SHËRBENJËS

  Lu 22:43 Atëherë iu shfaq një
  engjëll nga qielli për t’i dhënë
  forcë.
AGONI

 Lu 22:44 Dhe ai, duke
 qenë në agoni, lutej
 edhe më fort;
 dhe djersa e tij po i
 bëhej si gjak i mpiksur
              Jo si kjo
 që bie për tokë.
DOMETHËNIE?

 Një fenomen fizike?
 Diçka tjetër?

 “Të arrish të jesh në majë
 kërkon shumë mund, sakrificë
 deri "në djersë dhe gjak“”
 Maja për të? – të paguajë për
 mëkatet tona
IDEJA ËSHTË KJO

  Ro 8:32 Sepse ai që nuk e
  kurseu Birin e vet, por e dha
  për të gjithë ne . . .

  Fil 2:8 dhe duke u gjetur nga
  pamja e jashtme posi njeri, e
  përuli vetveten duke u bërë i
  bindur deri në vdekje, deri në
  vdekje të kryqit.
KËNGË
 Vdekja dhe mallkimi ishin në
 kupën.
 O Krishti, ajo ishte plot për mua.
 Por Ti e ke pirë deri në pikën e
 fundit të errët.
 Ajo tani është e zbrazur për
 mua.
 Atë kupë të hidhur, dashuria e
 piu dhe la vetëm dashurinë për
 mua
DOMETHËNIE PËR TY?

  Vetëm një vend turistik?
KLITHMA DHE LOT

  Heb 5:7 I cili, në ditët e
  mishit të tij, me klithma të
  larta dhe me lot, i ofroi lutje
  dhe urata atij që mund ta
  shpëtonte nga vdekja, dhe u
  dëgjua për shkak të frikës së   Diku këtu!
  tij nga Perëndia.
KËNGË E PREKSHME
 Megjithëse jam gjemba në kurorën
 tënde, Ti prapë më do!
 Megjithëse jam djersa e ballit tënd,
 Ti prapë më do!
 Megjithëse jam gozdha në dorën
 tënde, Ti prapë më do!          You Love Me
 Megjithëse jam puthja e Judas, Ti     Anyway by
                     Sidewalk Prophets
 prapë më do!
 Megjithëse më vjen turp për jetën
 time, Ti prapë më do!
NJERI I DHEMBJES

Njeri i dhembjes çfarë emri   Ne fajtorë pa shpresë të këqinj
Për Bir'n e Zotit që erdhi   Qengj' i Perëndisë Ai
Mëkatarët të thërrasë      E plotë falja mund të jetë?
Aleluja! Ç'shpëtimtar është!  Aleluja! Ç'shpëtimtar është!

Duke marrë tallje dhe turp   Ngritur lart do të vdiste
Në vend tim u var mbi Kryq   Mbaroi do të thërriste
Faljen vulosi me gjakun e Tij  Tash në qiell i ngritur lart
Aleluja! Ç'shpëtimtar është!  Aleluja! Ç'shpëtimtar është!

                Kur të vijë Mbret i lavdisë
                Të tijtë në shtëpi t'i ngjisë
                Dhe kët' këngë prapë do këndojmë
                Aleluja! Ç'shpëtimtar është!.
1 de 26

Recomendados

CILI ËSHTË FATI YT? - Zbulesa 7 por
CILI ËSHTË FATI YT? - Zbulesa 7CILI ËSHTË FATI YT? - Zbulesa 7
CILI ËSHTË FATI YT? - Zbulesa 7Asambleja Biblike
443 visualizações14 slides
Psalmi 22 - "Psalmi i Kryqit" por
Psalmi 22 - "Psalmi i Kryqit"Psalmi 22 - "Psalmi i Kryqit"
Psalmi 22 - "Psalmi i Kryqit"Asambleja Biblike
201 visualizações12 slides
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës? por
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?Asambleja Biblike
622 visualizações32 slides
Privilegjet Dhe Pergjegjesite - Luka 12b por
Privilegjet Dhe Pergjegjesite - Luka 12bPrivilegjet Dhe Pergjegjesite - Luka 12b
Privilegjet Dhe Pergjegjesite - Luka 12bAsambleja Biblike
290 visualizações25 slides
TË JESH NJË SHËRBËTOR - Lluka 22b por
TË JESH NJË SHËRBËTOR - Lluka 22bTË JESH NJË SHËRBËTOR - Lluka 22b
TË JESH NJË SHËRBËTOR - Lluka 22bAsambleja Biblike
268 visualizações29 slides
E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10 por
E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10
E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10Asambleja Biblike
536 visualizações16 slides

Mais conteúdo relacionado

Mais procurados

NA MESO TE LUTEMI - Lluka11a por
NA MESO TE LUTEMI - Lluka11aNA MESO TE LUTEMI - Lluka11a
NA MESO TE LUTEMI - Lluka11aAsambleja Biblike
874 visualizações19 slides
Përmbledhja e Personit të Krishtit por
Përmbledhja e Personit të KrishtitPërmbledhja e Personit të Krishtit
Përmbledhja e Personit të KrishtitAsambleja Biblike
616 visualizações29 slides
Ardhja e Krishtit (Luka12c) por
Ardhja e Krishtit (Luka12c)Ardhja e Krishtit (Luka12c)
Ardhja e Krishtit (Luka12c)Asambleja Biblike
470 visualizações21 slides
NJË TRUP por
NJË TRUPNJË TRUP
NJË TRUPAsambleja Biblike
183 visualizações15 slides
Arrestimi - Lluka22d por
Arrestimi - Lluka22dArrestimi - Lluka22d
Arrestimi - Lluka22dAsambleja Biblike
198 visualizações26 slides
QENGJI ËSHTË I DENJË - Zbulesa 5 por
QENGJI ËSHTË I DENJË - Zbulesa 5QENGJI ËSHTË I DENJË - Zbulesa 5
QENGJI ËSHTË I DENJË - Zbulesa 5Asambleja Biblike
379 visualizações14 slides

Mais procurados(20)

NA MESO TE LUTEMI - Lluka11a por Asambleja Biblike
NA MESO TE LUTEMI - Lluka11aNA MESO TE LUTEMI - Lluka11a
NA MESO TE LUTEMI - Lluka11a
Asambleja Biblike874 visualizações
Përmbledhja e Personit të Krishtit por Asambleja Biblike
Përmbledhja e Personit të KrishtitPërmbledhja e Personit të Krishtit
Përmbledhja e Personit të Krishtit
Asambleja Biblike616 visualizações
Ardhja e Krishtit (Luka12c) por Asambleja Biblike
Ardhja e Krishtit (Luka12c)Ardhja e Krishtit (Luka12c)
Ardhja e Krishtit (Luka12c)
Asambleja Biblike470 visualizações
Arrestimi - Lluka22d por Asambleja Biblike
Arrestimi - Lluka22dArrestimi - Lluka22d
Arrestimi - Lluka22d
Asambleja Biblike198 visualizações
QENGJI ËSHTË I DENJË - Zbulesa 5 por Asambleja Biblike
QENGJI ËSHTË I DENJË - Zbulesa 5QENGJI ËSHTË I DENJË - Zbulesa 5
QENGJI ËSHTË I DENJË - Zbulesa 5
Asambleja Biblike379 visualizações
MBRETI I LAVDISE - Psalmi 24 por Asambleja Biblike
MBRETI I LAVDISE - Psalmi 24MBRETI I LAVDISE - Psalmi 24
MBRETI I LAVDISE - Psalmi 24
Asambleja Biblike317 visualizações
PENDIMI - Luka 13 por Asambleja Biblike
PENDIMI - Luka 13PENDIMI - Luka 13
PENDIMI - Luka 13
Asambleja Biblike394 visualizações
Ungjillëzimi - Pjesa 3 (Kisha sipas Dhiatës së Re) por Asambleja Biblike
Ungjillëzimi - Pjesa 3 (Kisha sipas Dhiatës së Re)Ungjillëzimi - Pjesa 3 (Kisha sipas Dhiatës së Re)
Ungjillëzimi - Pjesa 3 (Kisha sipas Dhiatës së Re)
Asambleja Biblike204 visualizações
REALITETI I JETES SE PERDITSHME por Asambleja Biblike
REALITETI I JETES SE PERDITSHMEREALITETI I JETES SE PERDITSHME
REALITETI I JETES SE PERDITSHME
Asambleja Biblike574 visualizações
Jeta e Varrit por Elldini-Upfiek
Jeta e VarritJeta e Varrit
Jeta e Varrit
Elldini-Upfiek2.2K visualizações
Namazi, rruga e lumturise por Jonida
Namazi, rruga e lumturiseNamazi, rruga e lumturise
Namazi, rruga e lumturise
Jonida 395 visualizações
Ringjallja (Luka 20) por Asambleja Biblike
Ringjallja (Luka 20)Ringjallja (Luka 20)
Ringjallja (Luka 20)
Asambleja Biblike421 visualizações
Si t'i mundim tundimet por Asambleja Biblike
Si t'i mundim tundimetSi t'i mundim tundimet
Si t'i mundim tundimet
Asambleja Biblike780 visualizações
PARALAJMERIME SOLEMNE por Asambleja Biblike
PARALAJMERIME SOLEMNEPARALAJMERIME SOLEMNE
PARALAJMERIME SOLEMNE
Asambleja Biblike173 visualizações
Psalmi 40 - Misherimi i Mesias por Asambleja Biblike
Psalmi 40 - Misherimi i MesiasPsalmi 40 - Misherimi i Mesias
Psalmi 40 - Misherimi i Mesias
Asambleja Biblike323 visualizações
Sq Kuptimi i xhuzit 30-te por Fatos
Sq Kuptimi i xhuzit 30-teSq Kuptimi i xhuzit 30-te
Sq Kuptimi i xhuzit 30-te
Fatos304 visualizações
Rijadul Salihin Shqip por Denis Berberi
Rijadul Salihin  ShqipRijadul Salihin  Shqip
Rijadul Salihin Shqip
Denis Berberi730 visualizações
Luka 7 - Kur Jezusi e prek një person, Ai e ndryshon por Asambleja Biblike
Luka 7 - Kur Jezusi e prek një person, Ai e ndryshonLuka 7 - Kur Jezusi e prek një person, Ai e ndryshon
Luka 7 - Kur Jezusi e prek një person, Ai e ndryshon
Asambleja Biblike190 visualizações
HISTORIA E TIJ - Krishti në Psalmet por Asambleja Biblike
HISTORIA E TIJ - Krishti në PsalmetHISTORIA E TIJ - Krishti në Psalmet
HISTORIA E TIJ - Krishti në Psalmet
Asambleja Biblike430 visualizações

Mais de Asambleja Biblike

E TERE KESHILLA E PERENDISE por
E TERE KESHILLA E PERENDISEE TERE KESHILLA E PERENDISE
E TERE KESHILLA E PERENDISEAsambleja Biblike
544 visualizações19 slides
Larg perendise por
Larg perendiseLarg perendise
Larg perendiseAsambleja Biblike
327 visualizações26 slides
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko) por
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)Asambleja Biblike
401 visualizações7 slides
Jeta e kishës por
Jeta e kishësJeta e kishës
Jeta e kishësAsambleja Biblike
410 visualizações22 slides
Bibla rreth punes por
Bibla rreth punesBibla rreth punes
Bibla rreth punesAsambleja Biblike
864 visualizações32 slides
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME por
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHMEPOHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHMEAsambleja Biblike
467 visualizações51 slides

Mais de Asambleja Biblike(20)

E TERE KESHILLA E PERENDISE por Asambleja Biblike
E TERE KESHILLA E PERENDISEE TERE KESHILLA E PERENDISE
E TERE KESHILLA E PERENDISE
Asambleja Biblike544 visualizações
Larg perendise por Asambleja Biblike
Larg perendiseLarg perendise
Larg perendise
Asambleja Biblike327 visualizações
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko) por Asambleja Biblike
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
Asambleja Biblike401 visualizações
Jeta e kishës por Asambleja Biblike
Jeta e kishësJeta e kishës
Jeta e kishës
Asambleja Biblike410 visualizações
Bibla rreth punes por Asambleja Biblike
Bibla rreth punesBibla rreth punes
Bibla rreth punes
Asambleja Biblike864 visualizações
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME por Asambleja Biblike
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHMEPOHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
Asambleja Biblike467 visualizações
TE VARROSUR NE PAGEZIM por Asambleja Biblike
TE VARROSUR NE PAGEZIMTE VARROSUR NE PAGEZIM
TE VARROSUR NE PAGEZIM
Asambleja Biblike484 visualizações
Jezusi eshte Zot por Asambleja Biblike
Jezusi eshte ZotJezusi eshte Zot
Jezusi eshte Zot
Asambleja Biblike1K visualizações
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2 por Asambleja Biblike
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Asambleja Biblike528 visualizações
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1) por Asambleja Biblike
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
Asambleja Biblike382 visualizações
Josia - Një zemër e mallëngjyer por Asambleja Biblike
Josia - Një zemër e mallëngjyerJosia - Një zemër e mallëngjyer
Josia - Një zemër e mallëngjyer
Asambleja Biblike306 visualizações
Mos u mashtroni! por Asambleja Biblike
Mos u mashtroni!Mos u mashtroni!
Mos u mashtroni!
Asambleja Biblike439 visualizações
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh! por Asambleja Biblike
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Asambleja Biblike685 visualizações
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike por Asambleja Biblike
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organikeKujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Asambleja Biblike315 visualizações
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe por Asambleja Biblike
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
Asambleja Biblike456 visualizações
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2 por Asambleja Biblike
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2
Asambleja Biblike828 visualizações
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1 por Asambleja Biblike
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
Asambleja Biblike923 visualizações
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale por Asambleja Biblike
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesencialeÇeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Asambleja Biblike329 visualizações
LIBËR KËNGËSH por Asambleja Biblike
LIBËR KËNGËSHLIBËR KËNGËSH
LIBËR KËNGËSH
Asambleja Biblike9K visualizações
NXITJE PRAKTIKE PËR 2013! por Asambleja Biblike
NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!
NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!
Asambleja Biblike274 visualizações

Gjetsemania - Lluka22c

 • 1. MALI I ULLINJVE  Lu 22:39 Pastaj Jezusi doli dhe shkoi si zakonisht në malin e Ullinjve, dhe edhe dishepujt e tij e ndiqnin.
 • 3. MALI I ULLINJVE  Zak 14:4 Atë ditë këmbët e tij do të ndalen sipër malit të Ullinjve që ndodhet përballë Jeruzalemit, në lindje, dhe mali i Ullinjve do të çahet në mes, nga lindja në perëndim . . .
 • 4. GJETSEMANI  Mt 26:36 Atëherë Jezusi shkoi bashkë me ta në një vend, që quhej Gjetsemani, dhe u tha dishepujve: “Uluni këtu, ndërsa unë po shkoi aty të lutem’’
 • 5. GJETSEMANI – NJË KOPSHT  Gjo 18:1 Mbasi i tha këto gjëra, Jezusi doli me dishepujt e vet dhe shkoi përtej përroit të Kedronit, ku ishte një kopsht, në të cilin hyri ai me dishepujt e tij.
 • 6. JA, GJETSEMANI I SOTËM  Gjo 18:2 Dhe Juda, i cili po e tradhtonte, e njihte edhe ai atë vend, sepse shpesh herë Jezusi tërhiqej atje me dishepujt e tij.
 • 7. POROSI PËR DISHEPUJT  Lu 22:40 Kur arriti në vend [Gjetsemani], u tha atyre: “Lutuni që të mos hyni në tundim’’
 • 8. GJETSEMANI – DOMETHËNIE?  Is 63:3 "Gaviçin e shtypa vetëm dhe asnjë nga popujt nuk ishte me mua. I shtypa në zemërimin tim dhe i shkela në tërbimin tim. Gjaku i tyre spërkati rrobat e mia dhe Oil press njollosa tërë veshjet e mia.
 • 9. GJETSEMANI – DOMETHËNIE?  Zbu 14:20 Dhe voza u shtrydh jashtë qytetit dhe nga voza doli gjak deri te frerët e kuajve, për njëmijë e gjashtëqind stade.
 • 10. GJETSEMANI  Lu 22:41 Dhe u largua prej tyre, aq sa mund të hidhet një gur, dhe ra në gjunj dhe lutej,
 • 11. MË SHUMË DETAJE  Mt 26:38 Atëherë ai u tha atyre: “Shpirti im është thellësisht i trishtuar, deri në vdekje . . .’’  Mt 26:39 Dhe, si shkoi pak përpara, ra me fytyrë për tokë . . .
 • 12. LUTJA NË GJETSEMANI  Lu 22:42 duke thënë: “O Atë, po të duash, largoje këtë kupë nga unë! Megjithatë mos u bëftë vullneti im, por yti’’
 • 13. KUPA?  Lu 22:20 Po kështu, pas darkës, mori kupën duke thënë: “Kjo kupë është besëlidhja e re në gjakun tim, që është derdhur për ju.  Mark 10:38 . . . A mund të pini ju kupën që unë do të pi dhe të pagëzoheni me atë pagëzim me të cilin unë jam pagëzuar?’
 • 14. ORA KA ARHDUR  Isa 53:6 Ne të gjithë endeshim si dele; secili prej nesh ndiqte rrugën e vet, dhe Zoti bëri që të bjerë mbi të paudhësia e ne të gjithëve.  Isa 53:10 Por i pëlqeu Zotit ta rrihte dhe ta bënte të vuante. Duke ofruar jetën e tij si flijim për mëkatin, ai do të shikojë pasardhës . . .
 • 15. O ATË, PO TË DUASH . . .  Lutja e Krishtit nuk ishte që Ai të shpëtohej nga kryqëzimi, sepse, mbi të gjitha, të vdiste për mëkatarët ishte qëllimi i ardhjes së Tij në botë (Gjo 12:27).  “Nëse ka ndonjë rrugë tjetër me anë të së cilës mund të shpëtohen mëkatarët, ndryshe nga kryqi, zbuloje atë tani.”  Qiejt heshtën, sepse nuk kishte rrugë tjetër.  Megjithatë, mendimi i takimit me mëkatet tona i shkaktoi Zotit vuajtjen më therëse.
 • 16. LUTJA E TIJ - MË SHUMË DETAJE  Heb 5:7 I cili, në ditët e mishit të tij, me klithma të larta dhe me lot, i ofroi lutje dhe urata atij që mund ta shpëtonte nga vdekja, dhe u dëgjua për shkak të frikës së tij nga Perëndia. Përkthimi nga J.N. Darby  prej se vdekurish
 • 17. O ATË, PO TË DUASH . . .  Lutja e Tij ishte që Ai të çlirohej nga vdekja që shpirti i Tij të mos lihej në Hades.  Kjo lutje mori përgjigje kur Perëndia e ringjalli prej së vdekurish.
 • 18. ENGJËJT JANË FRYMËRA SHËRBENJËS  Lu 22:43 Atëherë iu shfaq një engjëll nga qielli për t’i dhënë forcë.
 • 19. AGONI  Lu 22:44 Dhe ai, duke qenë në agoni, lutej edhe më fort;  dhe djersa e tij po i bëhej si gjak i mpiksur Jo si kjo që bie për tokë.
 • 20. DOMETHËNIE?  Një fenomen fizike?  Diçka tjetër?  “Të arrish të jesh në majë kërkon shumë mund, sakrificë deri "në djersë dhe gjak“”  Maja për të? – të paguajë për mëkatet tona
 • 21. IDEJA ËSHTË KJO  Ro 8:32 Sepse ai që nuk e kurseu Birin e vet, por e dha për të gjithë ne . . .  Fil 2:8 dhe duke u gjetur nga pamja e jashtme posi njeri, e përuli vetveten duke u bërë i bindur deri në vdekje, deri në vdekje të kryqit.
 • 22. KËNGË  Vdekja dhe mallkimi ishin në kupën.  O Krishti, ajo ishte plot për mua.  Por Ti e ke pirë deri në pikën e fundit të errët.  Ajo tani është e zbrazur për mua.  Atë kupë të hidhur, dashuria e piu dhe la vetëm dashurinë për mua
 • 23. DOMETHËNIE PËR TY?  Vetëm një vend turistik?
 • 24. KLITHMA DHE LOT  Heb 5:7 I cili, në ditët e mishit të tij, me klithma të larta dhe me lot, i ofroi lutje dhe urata atij që mund ta shpëtonte nga vdekja, dhe u dëgjua për shkak të frikës së Diku këtu! tij nga Perëndia.
 • 25. KËNGË E PREKSHME  Megjithëse jam gjemba në kurorën tënde, Ti prapë më do!  Megjithëse jam djersa e ballit tënd, Ti prapë më do!  Megjithëse jam gozdha në dorën tënde, Ti prapë më do! You Love Me  Megjithëse jam puthja e Judas, Ti Anyway by Sidewalk Prophets prapë më do!  Megjithëse më vjen turp për jetën time, Ti prapë më do!
 • 26. NJERI I DHEMBJES Njeri i dhembjes çfarë emri Ne fajtorë pa shpresë të këqinj Për Bir'n e Zotit që erdhi Qengj' i Perëndisë Ai Mëkatarët të thërrasë E plotë falja mund të jetë? Aleluja! Ç'shpëtimtar është! Aleluja! Ç'shpëtimtar është! Duke marrë tallje dhe turp Ngritur lart do të vdiste Në vend tim u var mbi Kryq Mbaroi do të thërriste Faljen vulosi me gjakun e Tij Tash në qiell i ngritur lart Aleluja! Ç'shpëtimtar është! Aleluja! Ç'shpëtimtar është! Kur të vijë Mbret i lavdisë Të tijtë në shtëpi t'i ngjisë Dhe kët' këngë prapë do këndojmë Aleluja! Ç'shpëtimtar është!.