Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale

Asambleja Biblike
Asambleja BiblikeMedia Center em Asambleja Biblike
ÇËSHTJE THEMELORE,
TË RËNDËSISHME
dhe JOESENCIALE
CILAT JANË ÇËSHTJE THEMELORE?
●
Frymëzimi i Shkrimeve të Shenjta
●
Trinia
● Hyjnia e Krishtit
● Mishërimi
● Vdekja e Tij zëvendësuese në Kryqin e
Kalvarit
●
Varrosja, ringjallja dhe ngjitja e Tij në qiell
● Ungjilli
●
Ardhja e Dytë
●
Bekimi i përjetshëm i të shpëtuarve
● Dënimi i përjetshëm i të pashpëtuarve
●
Unitet absolut mbi çështjet themelore
●
Asnjë devijim
● Kjo zbatohet edhe për ligjet morale.
CILAT ÇËSHTJE JANË TË RËNDËSISHME?
Në themeloret, unitet. Në çështjet dytësore,
liri. Në çdo gjë, dashuri. ~ Richard Baxter
Mateu 23:23
Urdhërime të Zotit ~ 1 Kor. 14:37
PAGËZIMI ?
DIVORCI dhe RIMARTESA ?
SKICIMI I PROFECISË ?
SIGURIA E PËRJETSHME ?
MBULIMI I KOKËS SË GRAVE ?
SHËRBESA E GRAVE ?
DHUNTITË SHENJA ?
SOVRANITETI I NJERIUT dhe VULLNETI I
NJERIUT?
CILAT ÇËSHTJE JANË JOESENCIALE?
Liri për të mos qenë në një mendje pa
shkaktuar grindje apo ndarje: jo gur pengese
(Rom. 14:13), nuk shkakton problem për paqen
e kishës (Rom. 14:19), nuk shkel ndërgjegjen e
tij (Rom. 14:23).
VOTIMI dhe SHËRBIMI USHTARAK ?
VERË apo LËNG RRUSHI në Darkën e Zotit ?
NJË KUPË apo KUPA INDIVIDUALE ?
PËRDORIMI I INSTRUMENTEVE MUZIKORE ?
ORARET E TAKIMEVE ?
VERSIONET E NDRYSHME TË BIBLËS ?
USHQIME, PIJE DHE FESTA ?
●
Rom. 14:5b
●
1 Kor. 6:12; 10:23
● Tit. 1:15; Rom. 14:20b
● Rom. 14:14a
PËRMBLEDHJE
●
Për çështjet themelore, unitet në çdo
asamble lokale të krishterë.
● Për çështje të rëndësishme çdo asamble ka
një pozicion të caktuar.
Jo mësime të kundërta (publikisht ose
privatisht) që shkakton grindje ose ndarje.
Nëse dikush nuk është dakord?
● Për çështjet joesenciale: “jep dhe merr”
për hir të unitetit (Efe. 4:1-6).
● Ju bëj thirrje nëpërmjet dhembshurisë së
Krishtit që ta përfytyroni të mundshme që
ju mund të jeni i gabuar. ~ Kromuell
●
Mirë, vëlla, kur të shkojmë në qiell, njëri
prej nesh do ta ketë gabim – dhe ndoshta
do të jem unë. ~ H. Ironside ~ “Kur
mungojnë drutë, zjarri shuhet” ~ Fja.
26:20a
●
Le të kthehemi te themeloret
●
Frymëzimi i Shkrimeve të Shenjta
● Trinia
● Hyjnia e Krishtit
● Mishërimi
● Vdekja e Tij zëvendësuese në Kryqin e
Kalvarit
● Varrosja, ringjallja dhe ngjitja e Tij në qiell
●
Ungjilli
●
Ardhja e Dytë
● Bekimi i përjetshëm i të shpëtuarve
●
Dënimi i përjetshëm i të pashpëtuarve
PËRMBLEDHJE
●
Për çështjet themelore, unitet në çdo
asamble lokale të krishterë.
● Për çështje të rëndësishme çdo asamble ka
një pozicion të caktuar.
Jo mësime të kundërta (publikisht ose
privatisht) që shkakton grindje ose ndarje.
Nëse dikush nuk është dakord?
● Për çështjet joesenciale: “jep dhe merr”
për hir të unitetit (Efe. 4:1-6).
● Ju bëj thirrje nëpërmjet dhembshurisë së
Krishtit që ta përfytyroni të mundshme që
ju mund të jeni i gabuar. ~ Kromuell
●
Mirë, vëlla, kur të shkojmë në qiell, njëri
prej nesh do ta ketë gabim – dhe ndoshta
do të jem unë. ~ H. Ironside ~ “Kur
mungojnë drutë, zjarri shuhet” ~ Fja.
26:20a
●
Le të kthehemi te themeloret
●
Frymëzimi i Shkrimeve të Shenjta
● Trinia
● Hyjnia e Krishtit
● Mishërimi
● Vdekja e Tij zëvendësuese në Kryqin e
Kalvarit
● Varrosja, ringjallja dhe ngjitja e Tij në qiell
●
Ungjilli
●
Ardhja e Dytë
● Bekimi i përjetshëm i të shpëtuarve
●
Dënimi i përjetshëm i të pashpëtuarve
1 de 6

Recomendados

Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 68 ( 28 Mars 2019) por
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 68 ( 28 Mars 2019) Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 68 ( 28 Mars 2019)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 68 ( 28 Mars 2019) VatraBiblike
30 visualizações4 slides
TE VARROSUR NE PAGEZIM por
TE VARROSUR NE PAGEZIMTE VARROSUR NE PAGEZIM
TE VARROSUR NE PAGEZIMAsambleja Biblike
484 visualizações22 slides
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 55 (13 Dhjetor 2018) por
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 55 (13 Dhjetor 2018) Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 55 (13 Dhjetor 2018)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 55 (13 Dhjetor 2018) Azbiela Meta
20 visualizações5 slides
Agjerimi dhe Kisha sipas Dhiates se Re por
Agjerimi dhe Kisha sipas Dhiates se ReAgjerimi dhe Kisha sipas Dhiates se Re
Agjerimi dhe Kisha sipas Dhiates se ReAsambleja Biblike
537 visualizações26 slides
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1) por
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)Asambleja Biblike
382 visualizações20 slides
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 56 (21 Dhjetor 2018) por
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 56 (21 Dhjetor 2018) Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 56 (21 Dhjetor 2018)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 56 (21 Dhjetor 2018) Azbiela Meta
23 visualizações5 slides

Mais conteúdo relacionado

Destaque

Lampiran por
LampiranLampiran
LampiranSmk Pasundan 2 Cianjur
211 visualizações1 slide
Antoine de saint pragmática por
Antoine de saint  pragmáticaAntoine de saint  pragmática
Antoine de saint pragmáticaGisela Coronado
626 visualizações7 slides
Ringjallja (Luka 20) por
Ringjallja (Luka 20)Ringjallja (Luka 20)
Ringjallja (Luka 20)Asambleja Biblike
421 visualizações24 slides
La economía colombiana por
La economía colombianaLa economía colombiana
La economía colombianaclaudiayanethmunoz
473 visualizações10 slides
Agenda enero 21 2013 por
Agenda enero 21 2013Agenda enero 21 2013
Agenda enero 21 2013JUA MANUEL GONZALEZ
115 visualizações1 slide
H Omework por
H OmeworkH Omework
H Omeworkstanhopekris
162 visualizações6 slides

Destaque(20)

Antoine de saint pragmática por Gisela Coronado
Antoine de saint  pragmáticaAntoine de saint  pragmática
Antoine de saint pragmática
Gisela Coronado626 visualizações
Ringjallja (Luka 20) por Asambleja Biblike
Ringjallja (Luka 20)Ringjallja (Luka 20)
Ringjallja (Luka 20)
Asambleja Biblike421 visualizações
La economía colombiana por claudiayanethmunoz
La economía colombianaLa economía colombiana
La economía colombiana
claudiayanethmunoz473 visualizações
Agenda enero 21 2013 por JUA MANUEL GONZALEZ
Agenda enero 21 2013Agenda enero 21 2013
Agenda enero 21 2013
JUA MANUEL GONZALEZ115 visualizações
H Omework por stanhopekris
H OmeworkH Omework
H Omework
stanhopekris162 visualizações
My sql数据库开发的三十六条军规 por isnull
My sql数据库开发的三十六条军规My sql数据库开发的三十六条军规
My sql数据库开发的三十六条军规
isnull1.7K visualizações
Circuit Information For Wiki por stanhopekris
Circuit Information For WikiCircuit Information For Wiki
Circuit Information For Wiki
stanhopekris189 visualizações
Vc e o grande amor da minha vida por VisualBee.com
Vc e o grande amor da minha vidaVc e o grande amor da minha vida
Vc e o grande amor da minha vida
VisualBee.com276 visualizações
Ms project por Sunil Kumar
Ms projectMs project
Ms project
Sunil Kumar150 visualizações
Privilegjet Dhe Pergjegjesite - Luka 12b por Asambleja Biblike
Privilegjet Dhe Pergjegjesite - Luka 12bPrivilegjet Dhe Pergjegjesite - Luka 12b
Privilegjet Dhe Pergjegjesite - Luka 12b
Asambleja Biblike290 visualizações
Tuketici psikolojisi sunumu ulas basar gezgin por Ulaş Başar Gezgin
Tuketici psikolojisi sunumu ulas basar gezginTuketici psikolojisi sunumu ulas basar gezgin
Tuketici psikolojisi sunumu ulas basar gezgin
Ulaş Başar Gezgin 725 visualizações
Division por stanhopekris
DivisionDivision
Division
stanhopekris175 visualizações
Hyfass-Letter (4) por Jacob Weinstein
Hyfass-Letter (4)Hyfass-Letter (4)
Hyfass-Letter (4)
Jacob Weinstein136 visualizações
Xabi por elja24
XabiXabi
Xabi
elja24112 visualizações
Pajzán ABC por Kapitán József
Pajzán ABCPajzán ABC
Pajzán ABC
Kapitán József313 visualizações

Mais de Asambleja Biblike

E TERE KESHILLA E PERENDISE por
E TERE KESHILLA E PERENDISEE TERE KESHILLA E PERENDISE
E TERE KESHILLA E PERENDISEAsambleja Biblike
544 visualizações19 slides
Larg perendise por
Larg perendiseLarg perendise
Larg perendiseAsambleja Biblike
327 visualizações26 slides
Si t'i mundim tundimet por
Si t'i mundim tundimetSi t'i mundim tundimet
Si t'i mundim tundimetAsambleja Biblike
779 visualizações32 slides
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko) por
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)Asambleja Biblike
401 visualizações7 slides
Jeta e kishës por
Jeta e kishësJeta e kishës
Jeta e kishësAsambleja Biblike
410 visualizações22 slides
Bibla rreth punes por
Bibla rreth punesBibla rreth punes
Bibla rreth punesAsambleja Biblike
864 visualizações32 slides

Mais de Asambleja Biblike(20)

E TERE KESHILLA E PERENDISE por Asambleja Biblike
E TERE KESHILLA E PERENDISEE TERE KESHILLA E PERENDISE
E TERE KESHILLA E PERENDISE
Asambleja Biblike544 visualizações
Larg perendise por Asambleja Biblike
Larg perendiseLarg perendise
Larg perendise
Asambleja Biblike327 visualizações
Si t'i mundim tundimet por Asambleja Biblike
Si t'i mundim tundimetSi t'i mundim tundimet
Si t'i mundim tundimet
Asambleja Biblike779 visualizações
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko) por Asambleja Biblike
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
Asambleja Biblike401 visualizações
Jeta e kishës por Asambleja Biblike
Jeta e kishësJeta e kishës
Jeta e kishës
Asambleja Biblike410 visualizações
Bibla rreth punes por Asambleja Biblike
Bibla rreth punesBibla rreth punes
Bibla rreth punes
Asambleja Biblike864 visualizações
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME por Asambleja Biblike
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHMEPOHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
Asambleja Biblike467 visualizações
Jezusi eshte Zot por Asambleja Biblike
Jezusi eshte ZotJezusi eshte Zot
Jezusi eshte Zot
Asambleja Biblike1K visualizações
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2 por Asambleja Biblike
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Asambleja Biblike528 visualizações
Përmbledhja e Personit të Krishtit por Asambleja Biblike
Përmbledhja e Personit të KrishtitPërmbledhja e Personit të Krishtit
Përmbledhja e Personit të Krishtit
Asambleja Biblike616 visualizações
Josia - Një zemër e mallëngjyer por Asambleja Biblike
Josia - Një zemër e mallëngjyerJosia - Një zemër e mallëngjyer
Josia - Një zemër e mallëngjyer
Asambleja Biblike306 visualizações
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës? por Asambleja Biblike
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?
Asambleja Biblike622 visualizações
Mos u mashtroni! por Asambleja Biblike
Mos u mashtroni!Mos u mashtroni!
Mos u mashtroni!
Asambleja Biblike439 visualizações
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh! por Asambleja Biblike
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Asambleja Biblike685 visualizações
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike por Asambleja Biblike
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organikeKujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Asambleja Biblike315 visualizações
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe por Asambleja Biblike
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
Asambleja Biblike456 visualizações
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2 por Asambleja Biblike
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2
Asambleja Biblike828 visualizações
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1 por Asambleja Biblike
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
Asambleja Biblike923 visualizações
LIBËR KËNGËSH por Asambleja Biblike
LIBËR KËNGËSHLIBËR KËNGËSH
LIBËR KËNGËSH
Asambleja Biblike8.9K visualizações
NXITJE PRAKTIKE PËR 2013! por Asambleja Biblike
NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!
NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!
Asambleja Biblike274 visualizações

Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale

  • 2. CILAT JANË ÇËSHTJE THEMELORE? ● Frymëzimi i Shkrimeve të Shenjta ● Trinia ● Hyjnia e Krishtit ● Mishërimi ● Vdekja e Tij zëvendësuese në Kryqin e Kalvarit ● Varrosja, ringjallja dhe ngjitja e Tij në qiell ● Ungjilli ● Ardhja e Dytë ● Bekimi i përjetshëm i të shpëtuarve ● Dënimi i përjetshëm i të pashpëtuarve ● Unitet absolut mbi çështjet themelore ● Asnjë devijim ● Kjo zbatohet edhe për ligjet morale.
  • 3. CILAT ÇËSHTJE JANË TË RËNDËSISHME? Në themeloret, unitet. Në çështjet dytësore, liri. Në çdo gjë, dashuri. ~ Richard Baxter Mateu 23:23 Urdhërime të Zotit ~ 1 Kor. 14:37 PAGËZIMI ? DIVORCI dhe RIMARTESA ? SKICIMI I PROFECISË ? SIGURIA E PËRJETSHME ? MBULIMI I KOKËS SË GRAVE ? SHËRBESA E GRAVE ? DHUNTITË SHENJA ? SOVRANITETI I NJERIUT dhe VULLNETI I NJERIUT?
  • 4. CILAT ÇËSHTJE JANË JOESENCIALE? Liri për të mos qenë në një mendje pa shkaktuar grindje apo ndarje: jo gur pengese (Rom. 14:13), nuk shkakton problem për paqen e kishës (Rom. 14:19), nuk shkel ndërgjegjen e tij (Rom. 14:23). VOTIMI dhe SHËRBIMI USHTARAK ? VERË apo LËNG RRUSHI në Darkën e Zotit ? NJË KUPË apo KUPA INDIVIDUALE ? PËRDORIMI I INSTRUMENTEVE MUZIKORE ? ORARET E TAKIMEVE ? VERSIONET E NDRYSHME TË BIBLËS ? USHQIME, PIJE DHE FESTA ? ● Rom. 14:5b ● 1 Kor. 6:12; 10:23 ● Tit. 1:15; Rom. 14:20b ● Rom. 14:14a
  • 5. PËRMBLEDHJE ● Për çështjet themelore, unitet në çdo asamble lokale të krishterë. ● Për çështje të rëndësishme çdo asamble ka një pozicion të caktuar. Jo mësime të kundërta (publikisht ose privatisht) që shkakton grindje ose ndarje. Nëse dikush nuk është dakord? ● Për çështjet joesenciale: “jep dhe merr” për hir të unitetit (Efe. 4:1-6). ● Ju bëj thirrje nëpërmjet dhembshurisë së Krishtit që ta përfytyroni të mundshme që ju mund të jeni i gabuar. ~ Kromuell ● Mirë, vëlla, kur të shkojmë në qiell, njëri prej nesh do ta ketë gabim – dhe ndoshta do të jem unë. ~ H. Ironside ~ “Kur mungojnë drutë, zjarri shuhet” ~ Fja. 26:20a ● Le të kthehemi te themeloret ● Frymëzimi i Shkrimeve të Shenjta ● Trinia ● Hyjnia e Krishtit ● Mishërimi ● Vdekja e Tij zëvendësuese në Kryqin e Kalvarit ● Varrosja, ringjallja dhe ngjitja e Tij në qiell ● Ungjilli ● Ardhja e Dytë ● Bekimi i përjetshëm i të shpëtuarve ● Dënimi i përjetshëm i të pashpëtuarve
  • 6. PËRMBLEDHJE ● Për çështjet themelore, unitet në çdo asamble lokale të krishterë. ● Për çështje të rëndësishme çdo asamble ka një pozicion të caktuar. Jo mësime të kundërta (publikisht ose privatisht) që shkakton grindje ose ndarje. Nëse dikush nuk është dakord? ● Për çështjet joesenciale: “jep dhe merr” për hir të unitetit (Efe. 4:1-6). ● Ju bëj thirrje nëpërmjet dhembshurisë së Krishtit që ta përfytyroni të mundshme që ju mund të jeni i gabuar. ~ Kromuell ● Mirë, vëlla, kur të shkojmë në qiell, njëri prej nesh do ta ketë gabim – dhe ndoshta do të jem unë. ~ H. Ironside ~ “Kur mungojnë drutë, zjarri shuhet” ~ Fja. 26:20a ● Le të kthehemi te themeloret ● Frymëzimi i Shkrimeve të Shenjta ● Trinia ● Hyjnia e Krishtit ● Mishërimi ● Vdekja e Tij zëvendësuese në Kryqin e Kalvarit ● Varrosja, ringjallja dhe ngjitja e Tij në qiell ● Ungjilli ● Ardhja e Dytë ● Bekimi i përjetshëm i të shpëtuarve ● Dënimi i përjetshëm i të pashpëtuarve