O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 16 Anúncio

E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10

1 ¶ Pastaj pashë një engjëll tjetër të fuqishëm që zbriste nga qielli, i mbështjellë në një re dhe me ylber mbi krye; dhe fytyra e tij ishte si diell dhe këmbët e tij si shtylla zjarri.
2 Ai kishte në dorë një libërth të hapur dhe vuri këmbën e tij të djathtë mbi det dhe të majtin mbi dhe,
3 dhe thirri me zë të madh si një luan që vrumbullon; dhe, si bërtiti, të shtatë bubullima bënë të dëgjohej ushtima e tyre.
4 Dhe kur të shtatë bubullimat bënë të dëgjohej ushtima e tyre, u gatita të shkruaj, por dëgjova një zë nga qielli që më thoshte: “Vulosi gjërat që thonin të shtatë bubullimat dhe mos i shkruaj’’
5 Atëherë engjëlli që unë pashë që rrinte në këmbë mbi det e mbi dhe, ngriti dorën e djathtë drejt qiellit,
6 dhe bëri be për atë që rron në shekuj të shekujve, që krijoi qiellin dhe gjërat që janë në të, tokën dhe gjërat që janë në të, detin dhe gjërat që janë në të, se nuk do të vonohet më.
7 por në ditët kur engjëlli i shtatë të bëjë të dëgjohet zëri i tij, kur ai t’i bjerë borisë do të zbatohet misteri i Perëndisë, ashtu si ai e ua shpalli shërbëtorëve të tij, profetëve.
8 ¶ Dhe zëri që kisha dëgjuar nga qielli më foli përsëri dhe tha: "Shko, merr libërthin e hapur që ndodhet në dorën e engjëllit që rri mbi det e mbi dhe".
9 Dhe shkova tek engjëlli dhe i thashë: “Më jep libërthin’’ Dhe ai më tha: “Merre dhe gllabëroje atë dhe ai do ta hidhërojë të brëndëshmet e tua, por në gojën tënde do të jetë i ëmbël si mjaltë’’
10 Dhe e mora libërthin nga dora e engjëllit, dhe si e gllabërova; dhe ishte në gojën time i ëmbël si mjaltë; dhe, mbasi e gllabërova, barku im u hidhërua.
11 Dhe ai më tha: “Të duhet përsëri të profetizosh mbi shumë popuj, kombe, gjuhë dhe mbretër’’

1 ¶ Pastaj pashë një engjëll tjetër të fuqishëm që zbriste nga qielli, i mbështjellë në një re dhe me ylber mbi krye; dhe fytyra e tij ishte si diell dhe këmbët e tij si shtylla zjarri.
2 Ai kishte në dorë një libërth të hapur dhe vuri këmbën e tij të djathtë mbi det dhe të majtin mbi dhe,
3 dhe thirri me zë të madh si një luan që vrumbullon; dhe, si bërtiti, të shtatë bubullima bënë të dëgjohej ushtima e tyre.
4 Dhe kur të shtatë bubullimat bënë të dëgjohej ushtima e tyre, u gatita të shkruaj, por dëgjova një zë nga qielli që më thoshte: “Vulosi gjërat që thonin të shtatë bubullimat dhe mos i shkruaj’’
5 Atëherë engjëlli që unë pashë që rrinte në këmbë mbi det e mbi dhe, ngriti dorën e djathtë drejt qiellit,
6 dhe bëri be për atë që rron në shekuj të shekujve, që krijoi qiellin dhe gjërat që janë në të, tokën dhe gjërat që janë në të, detin dhe gjërat që janë në të, se nuk do të vonohet më.
7 por në ditët kur engjëlli i shtatë të bëjë të dëgjohet zëri i tij, kur ai t’i bjerë borisë do të zbatohet misteri i Perëndisë, ashtu si ai e ua shpalli shërbëtorëve të tij, profetëve.
8 ¶ Dhe zëri që kisha dëgjuar nga qielli më foli përsëri dhe tha: "Shko, merr libërthin e hapur që ndodhet në dorën e engjëllit që rri mbi det e mbi dhe".
9 Dhe shkova tek engjëlli dhe i thashë: “Më jep libërthin’’ Dhe ai më tha: “Merre dhe gllabëroje atë dhe ai do ta hidhërojë të brëndëshmet e tua, por në gojën tënde do të jetë i ëmbël si mjaltë’’
10 Dhe e mora libërthin nga dora e engjëllit, dhe si e gllabërova; dhe ishte në gojën time i ëmbël si mjaltë; dhe, mbasi e gllabërova, barku im u hidhërua.
11 Dhe ai më tha: “Të duhet përsëri të profetizosh mbi shumë popuj, kombe, gjuhë dhe mbretër’’

Anúncio
Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Diapositivos para si (19)

Anúncio

Semelhante a E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10 (18)

Mais de Asambleja Biblike (18)

Anúncio

E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10

 1. 1. E tërë këshilla e Perëndisë Si reagon kur ndan Ungjillin – dhe dëgjuesi të sulmon? I LËNDUAR? I ZHGËNJYER? “ZOT, PO TË BINDEM DHE SHIKO SE ÇFARË NDODH!” NGURRUES PËR TË FOLUR PRAPË PËR UNGJILLIN?
 2. 2. Biblikisht, si duhet të reagosh? Përse? Fuqia dhe autoriteti i Perëndisë Siguria e përmbushjes së planit të Tij të shpengimit dhe të drejtësisë Nevoja jonë për besnikëri ndaj Fjalës, pavarësisht reagimit që marrim ndonjëherë. “Ky mund të më refuzojë!” “Ai mund të ma përplasë derën në fytyrë!” “Ai shoku mund të më tallë përpara klasës!”
 3. 3. Libri i sjellë nga qielli dhe që u gllabërua nga Gjoni “...nuk u pendua...” (9:21) t Reagimi i njerëzve të Zotit ndaj te rri gjykimeve mbi armiqtë e Tij... ti te VULAT i ns te 1234567 Heshtje (8:1), nxitje më e thellë In BORITË për të ungjillëzuar dhe përulësi 1234567 KUPAT Konteksti 1234567 1. Autoriteti i Fjalës, v. 1-2 2. Përmbushja e Fjalës, v. 3-7 7 vjet 3. Besnikëria jonë ndaj Fjalës, v. 8-11
 4. 4. 1. Autoriteti i Fjalës Një engjëll tjetër i fortë që zbriste prej qiellit, v. 1 - i veshur me një re - një ylber mbi krye - fytyra e tij si dielli - këmbët e tij si shtylla zjarri Kishte në dorë një libërth të hapur, v. 2 Çfarë paraqet ky libërth i vogël? Krahaso me Zbulesa 5:2
 5. 5. LIBRI vs. LIBËRTHI Një version i pjesshëm i atij më të gjatë Po përse një version i pjesshëm kur është rrotulla e gjatë? Çfarë qëllimi do t'i shërbente? LIBËRTHI I VOGËL PËRMBAN ATË PJESË TË LIBRIT MË TË MADH QË I ËSHTË ZBULUAR DHE BESUAR NJERIUT. BIBLA = Libërthi
 6. 6. Autoriteti i Shkrimit mbi tërë tokën Vuri këmbën e tij të djathtë mbi tokë dhe të majtën mbi dhe, v. 2 “det dhe tokë” = “tërë tokën” “Edhe një herë, pas pak, unë do t’i bëj të dridhen qiejtë dhe dheun, detin dhe sterenë”, Hagai 2:6 Plani i Perëndisë për tërë krijimin e Perëndisë. Zoti na e ka zbuluar këtë plan neve, shërbëtorëve të Tij.
 7. 7. 2. Përmbushja e Fjalës Engjëlli “bërtiti me zë të madh Në rast se në qytet i bien borisë, si një luan që vrumbullit”, v. a nuk do të trembet vallë populli? Në rast se në një qytet ndodh një 3 fatkeqësi, a nuk e ka shkaktuar vallë ZOTI? Sepse Zoti, ZOTI, nuk Për çfarë flet vrumbullima? bën asgjë, pa ua treguar sekretin e tij shërbëtorëve të tij, ZOTI do të vrumbullojë nga profetëve. Luani vrumbulloi, Sioni dhe do të bëjë që t’i kush nuk do të ketë frikë? Zoti, ZOTI, foli, kush nuk do të dëgjohet zëri nga profetizojë? Jeruzalemi, aq sa qiejt dhe --Amosi 3:6-8 toka do të dridhen. Por ZOTI do të jetë një strehë për popullin e tij dhe një fortesë për bijtë e Izraelit” (Joeli 3:16).
 8. 8. Çfarë ndodhi pasi engjëlli vrumbulliti? Vargjet 3-4, Fjalët e folura nga bubullima këtu paraqesin dallimin midis Fjalës Çfarë po ndodh këtu? së Perëndisë zbuluar njerëzimit 1 Sam. 2:10, “Kundërshtarët e në Biblën DHE planit të Tij të ZOTIT do të copëtohen; ai do të plotë. gjëmojë kundër tyre nga qielli". “Gjërat e fshehta i përkasin Zotit, Po përse e ndalon Perëndia Gjonin Perëndisë tonë, por gjërat e që të shkruajë këto gjëra në një shfaqura janë për ne dhe për libër të mbushur me profeci bijtë tanë për gjithnjë, me gjykimesh? qëllim që të zbatojmë në praktikë tërë fjalët e këtij ligji” LIBRI vs. LIBËRTHI (LiP. 29:29)
 9. 9. Çfarë thotë engjëlli mbas zërit të bubullimave? Vargjet 6-7 Misteri i Perëndisë = Plani i Perëndisë për shpengimin Misteri i Perëndisë?! “Një 'mister' në Shkrimet është një “...ashtu si ai ua shalli e vërtetë e fshehur më parë, shërbëtorëve të tij, profetëve”, por tani e zbuluar në mënyrë kështu që mund ta dimë. hyjnore; por në të cilën mbetet “ashtu si ai ua ka bërë të njohura akoma një element i lajmet e mira shërbëtorëve të mbinatyrshëm pavarësisht tij, profetëve” (Darby). zbulimit” (Scofield). “Ungjillëzoj”, “të predikosh Ungjillin”, “të shpallësh planin e Perëndisë për shpengimin”.
 10. 10. Misteri i Perëndisë [Unë Pali] “shërbenjës i së cilës u DO TË PËRMBUSHET E GJITHA! bëra unë, sipas misionit “Dhe engjëlli i shtatë i ra borisë [administrimit] që më ngarkoi dhe u bënë zëra të mëdhenj në Perëndia për ju, që t’jua qiell që thoshnin: “Mbretëritë paraqes të plotë fjalën e e botës u bënë mbretëri të Perëndisë, misterin që u mbajt Zotit tonë dhe të Krishtit të i fshehtë gjatë shekujve dhe tij, dhe ai do të mbretërojë brezave, por që tani iu shfaq në shekuj të shekujve” shenjtorëve të tij” (Kol. (11:15). 1:25-26). Dy mbretëri ... në cilën bën pjesë Fjala e Perëndisë = Misteri i TI? Perëndisë Libërthi i vogël = Ungjilli në plotësinë e tij
 11. 11. 3. Besnikëria jonë ndaj Fjalës Shko, merr libërthin e hapur ... gllabëroje atë..., v. 8-9 Vargu 11 Fjala e Perëndisë ≠ Novelë!!! Fjala “banoftë në ju me begatinë e vet” (Kol. 3:16). Të ushqehesh nga Fjala! “Njeriu nuk rron vetëm me bukë, por rron me çdo fjalë që del nga goja e Zotit” (LiP. 8:3).
 12. 12. Cili është reagimi i Gjonit ndaj këtij ushqimi? Vargu 9-10 [Ligjet e Zotit janë] më të ëmbla se mjalti, nga ai që del nga hojet” (Psa. 19:10). “Dhe ti, bir njeriu, mos ki frikë prej tyre dhe mos ki frikë nga fjalët e tyre, edhe se po qe se do gjendesh i rrethuar nga hithra dhe nga gjemba dhe po qe se banon në mes të akrepave; mos ki frikë nga fjalët e tyre dhe mos u tremb para tyre, sepse janë një shtëpi rebele. Por ti do t’u njoftosh fjalët e mia, edhe sikur të të dëgjojnë ose të refuzojnë të dëgjojnë, sepse janë rebelë” (Eze. 2:6-7).
 13. 13. Konkluzioni Ka aspekte të gjykimit dhe planit të Perëndisë të cilat ne nuk i dimë! Besnikërisht, plotësisht, guximshëm! Si do të reagojnë njerëzit? Dy grupe njerëzish!
 14. 14. ZBATIME: 1. PËR KISHËN Në disa kisha, njerëzit duan të Pjesët e vështira dhe pjesët e ëmbla dëgjojnë vetëm atë që ata e Gjykimet si edhe bekimet Dënimi si edhe falja konsiderojnë të ëmbël në Historitë e njohura, të pëlqyera shumë si edhe ato pjesë të cilat disi lihen pa u marrë në Fjalën. konsideratë. POR Ezekieli dhe Gjoni e hëngrën TË GJITHË rrotullën! “Kjo pjesë e rrotullës nuk duket aq e bukur, nuk do ta konsumoj atë pjesë!!!” 2 Tim. 4:3 “me kohë e pa kohë”, 2 Tim. 4:2 ““I gjithë Shkrimi është i frymëzuar nga Perëndia...”, 2 Ja përse kjo kishë (asamble) i është përkushtuar Tim. 3:16 predikimit shpjegues të Shkrimeve.
 15. 15. ZBATIME: 2. PËR BESIMTARIN Kë naqu në Fjalë n dhe gë zohu në Edhe TI (emri yt) duhet ta hash ë mbë lsinë e saj! Fjalën! Edhe TI (emri yt) duhet të jetosh sipas Fjalës! Edhe TI (emri yt) duhet ta shpallësh atë me jetën tënde! Familje, komshinjtë, miqtë, kolegët... Dhe këta NUK janë Si do të reagosh kur të tallesh për Dëshmitarët e Jehovait :)) hir të Ungjillit? “ ...bij të Perë ndisë pa të meta në mes të Mos lejo refuzimin të ndikojë një brezi të padrejtë dhe të çoroditur, në mes të të cilit ju ndriçoni si pishtarë në dëshmimin tënd! botë , duke e mbajtur lart fjalë n e jetë s” . -- Fil. 2:15-16
 16. 16. ZBATIME: 3. PËR _____________ Kur ata i dëgjuan këto gjëra, u pikëlluan në zemër dhe pyetën Pjetrin dhe apostujt: “Vëllezër, ç’duhet të bëjmë?’’, Vep. 2:37 FALJE vs. GJYKIM HIR vs. DREJTËSI PAQE vs. ZEMËRIM SHPËTIM vs. HUMBJE PARAJSA vs. FERRI

×