O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Eerste communieviering 2011

560 visualizações

Publicada em

Publicada em: Espiritual
 • Seja o primeiro a comentar

Eerste communieviering 2011

 1. 1. Eerste communieviering
 2. 2. Lied van welkom Refr.: Hé, hé, kom erbij in je mooiste feestkledij! Hé, hé, kom vier feest Jezus houdt van ons het meest! 't Is vandaag een toffe dag toon dus maar je breedste lach. Jezus wil ons vriendje zijn dat is toch wel reuzefijn!
 3. 3. Refr.: Hé, hé, kom erbij in je mooiste feestkledij! Hé, hé, kom vier feest Jezus houdt van ons het meest! Laat je horen, laat je zien, Jezus geeft ons tien op tien! Laat ons dus maar vrolijk zijn 't is nu feest voor groot en klein! Hé, hé, kom erbij...
 4. 4. kruisteken
 5. 5. Moment van verzoening : Diep in mij Ook al zie ik je niet, ik weet dat Jij me ziet. Ook al hoor ik Je niet, ik weet dat Jij me hoort. Want diep in mij voel ik dat Je bij me bent. Want diep in mij weet ik dat Je mij echt kent. (2x) 
 6. 6. Ook al voel ik me droef, ik weet dat Jij me troost. Ook al gaat het verkeerd, ik weet dat Jij vergeeft. Want diep in mij voel ik dat Je bij me bent. Want diep in mij weet ik dat Je mij echt kent. (2x)
 7. 7. Openingsgebed Goede God, Dankbaar zijn wij om deze kinderen. Ze hebben een bijzondere plaats in ons hart. Bij hun doopsel schreef u hun naam in de palm van uw hand Bewaar hen in Uw zorg, ga met hen en met ons mee op weg. We vragen het U samen met Jezus, Uw Zoon en onze broer. Amen   
 8. 8. ’t Is zo mooi, ’t is zo fijn, Ik wil Jezus dankbaar zijn, want Hij zei: ‘dit is voor jou, omdat ik veel van je hou.’ Bloemen bloeien in het gras, ’t water maakt een grote plas. De maan is rond en lacht naar mij, ’t zonnetje schijnt en maakt ons blij.
 9. 9. ’t Is zo mooi, ’t is zo fijn, Ik wil Jezus dankbaar zijn, want Hij zei: ‘dit is voor jou, omdat ik veel van je hou.’ ’t Geitje dartelt in de wei, kijk daar zoemt een grote bij. De vlinder fladdert in het rond, ’t miertje loopt snel over de grond.
 10. 10. ’t Is zo mooi, ’t is zo fijn, Ik wil Jezus dankbaar zijn, want Hij zei: ‘dit is voor jou, omdat ik veel van je hou.’ Mensen, mensen, o zo veel, rood en zwart en wit en geel. Op de grote wereldbol speelt iedereen zijn eigen rol.
 11. 11. samen: God, Jij brengt ons hier samen, kinderen rond deze tafel, als frisse bloemen in uw schepping. Leer ons ontdekken dat we voor elkaar en voor de natuur moeten zorgen. Dan pas kan het leven goed zijn voor alle mensen. Amen.
 12. 12. Pr. De Heer zal bij U zijn. Allen: De Heer zal u bewaren Pr.: Wij lezen uit het heilig evangelie van onze grote vriend Jezus zoals Matteüs het heeft opgeschreven. We maken drie kruisjes en zeggen: kinderen: Heer, leer mij denken als U. Heer, leer mij spreken als U. Heer, leer mij liefhebben als U.
 13. 13. Mt. 13, 45
 14. 14. Ik geloof in één God, die zorg draagt voor alle mensen, klein en groot. Ik geloof in Jezus Christus, zoon van God en vriend van mensen.
 15. 15. Ik geloof in de heilige Geest, die alle mensen leven doet. Ik geloof in de kerk: mensen die leven vanuit Jezus. Ik geloof dat liefde sterker is dan de dood.
 16. 16. Er zijn zoveel kleine kinderen in verre vreemde landen ze staan daar langs de weg ze staan met lege handen ze hebben honger. Maar niemand geeft ze eten niemand geeft ze water ze krijgen buikpijn van de honger en ze worden heel erg mager dat kan toch niet
 17. 17. Wij hebben alles wat we willen en zij hebben niets Dat kan toch niet We moeten samen delen, samen delen, alle werelddelen moeten samen delen samen delen, samen delen alles wat we hebben samen delen
 18. 18. Ik heb een huis om in te wonen ik heb een bed om in te slapen ik haal mijn broodjes bij de bakker ik koop mijn vlees bij de slager ik heb geen honger Maar er zijn nog zoveel kinderen zonder speelgoed om te spelen zonder bed om in te slapen zonder brood om op te eten en dat kan toch niet
 19. 19. Wij hebben alles wat we willen en zij hebben niets Dat kan toch niet We moeten samen delen, samen delen, alle werelddelen moeten samen delen samen delen, samen delen alles wat we hebben
 20. 20. Kom aan tafel, kom aan tafel, aan de tafel van de Heer. Kom aan tafel, kom aan tafel, dit zegt Jezus keer op keer. Wij zijn hier dicht bij elkaar. de tafel staat mooi voor ons klaar, wij bieden U nu brood en wijn, want dat maakt het hier zo fijn.
 21. 21. Kom aan tafel, kom aan tafel, aan de tafel van de Heer. Kom aan tafel, kom aan tafel, dit zegt Jezus keer op keer. Jezus, kom nu bij ons wonen. Wij konden enkel van Jou dromen. Kom nu wonen in ons hart, Wij hebben Jou zo lang verwacht.
 22. 22. gebed over de gaven Goede Vader in de hemel, de tafel staat nu helemaal klaar: er zijn bloemen en kaarsen, brood en wijn. Het zijn onze kinderen, net als parels van jouw liefde. Amen
 23. 23. Het grote eucharistische dankgebed: priester: De Heer zal bij U zijn. allen: De Heer zal U bewaren. priester: Verheft uw hart. allen: Wij zijn met ons hart bij de Heer. priester: Brengen wij dank aan de Heer onze God. allen: Hij is onze dankbaarheid waardig.
 24. 24. Want op de avond voor zijn lijden...
 25. 25. Heer Jezus, wij verkondigen uw dood en wij belijden dat Gij wederkeert dat Gij verrezen zijt.
 26. 26. Door Hem en met Hem en in Hem zal Uw naam geprezen zijn, Heer onze God, almachtige Vader, in de eenheid van de heilige Geest, hier en nu en tot in eeuwigheid. Amen.
 27. 27. Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam. Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel. Geef ons heden ons dagelijks brood en vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren. En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade. Amen.
 28. 28. Geef de vrede door!
 29. 29. dag Jezus ik ben zo blij Aan de tafel van de Heer ging mijn hartje snel te keer Ik was wel een beetje bang maar dat duurde niet meer lang En nu roep ik het keihard Dan kwam Jezus in mijn hart     
 30. 30. Dag Jezus, dag vriend van mij Het is een fijne dag vandaag Dag Jezus, Ik ben zo blij Want je ziet me heel erg graag Waar ik nu ook ga of sta Jezus is er bij hoera ! Ook al loopt het soms wat fout Weet dat hij toch van me houdt Jezus zorgt heel goed voor mij In een duizend …. is Hij
 31. 31. Dag Jezus, dag vriend van mij Het is een fijne dag vandaag Dag Jezus, ik ben zo blij want je ziet me heel erg graag Dag Jezus, dag vriend van mij Het is een fijne dag vandaag Dag Jezus, ik ben zo blij want je ziet me heel erg graag Hoera !
 32. 32. Slotgebed Goede God, Wij danken U dat wij hier samen konden zijn als uw kinderen, als vrienden van Jezus. Doe ons iedere dag meer begrijpen wat de liefde van God, wat de goede Geest van Jezus is. Leer ons die liefde en die goede Geest tonen door te delen met wie ons omringen. Dit vragen wij door Christus Jezus, ons voorbeeld voor elke dag. Amen.
 33. 33. Een duim voor jou, een duim voor mij een duim voor Jezus er nog bij! Hij is nu heel diep in mijn hart. Ik dank voor deze nieuwe start!  We vierden feest dicht bij de Heer. We werden vrienden, meer en meer. Met alle mensen hier tesaam doen we nu verder in Zijn naam!
 34. 34. Een duim voor jou, een duim voor mij een duim voor Jezus er nog bij! Hij is nu heel diep in mijn hart. Ik dank voor deze nieuwe start!  Dag goede God, we vonden 't fijn om hier zo dicht bij Jou te zijn! Jij geeft ons kracht en steeds weer moed. Jij blijft de beste vriend, voorgoed!
 35. 35. Een duim voor jou, een duim voor mij een duim voor Jezus er nog bij! Hij is nu heel diep in mijn hart. Ik dank voor deze nieuwe start!  We voelen ons heel erg tevree want Jezus gaat nu met ons mee! We tov'ren onze breedste lach; bedankt voor zo'n kei-toffe dag!

×