O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Conte, davall de la mar.

586 visualizações

Publicada em

Material de la Unitat Didàctica de Biologia

Publicada em: Educação
 • Seja o primeiro a comentar

 • Seja a primeira pessoa a gostar disto

Conte, davall de la mar.

 1. 1. UN VIATGEDAVALL DE LA MAR
 2. 2. Hi havia una vegada, un cavallet de la mar anomenat Hoursy.Ell, nedava sense rumb per davall de la mar molt sol idesitjava trobar-se diferents animals per crear un grupd’amics. Fins que, es va trobar amb l’amiga tortuga Bon dia, amiga tortuga! Hem dic Hoursy. I tu? M’agradaria conèixer-te per fer- me amiga de tu. Em dic Lali, la tortuga. Clar que si, podem ser amics!
 3. 3. Característiques de les tortugues1. Existeixen durant molts d’anys, poden arribar a viure més de 100 anys de vida2. Viuen a la mar salada3. La seva protecció és la closca4. Des de que neixen han de ser capaces de sortir de l’ou i anar cap a la mar i trobar aliment, sense cap ajuda.5. Són conegudes per la seva capacitat d’emigrar a diferents llocs i desprès saber tornar a la platja per anidar als seus fills.
 4. 4. En Hoursy, desprès d’haver escoltat les característiques de la tortuga, varendecidir nadar junts per la mar i aconseguir més animals per fer-se amics d’ellsi crear un grup. Si, jo soc. I Tu ets el vosaltres qui famós Pop sou? Paul, que tot ho esbrines!
 5. 5. Ara mateix, us les explico! Nosaltres som na Lali latortuga i jo som en Hoursy. Cerquem animals que vulguin ser els nostresamics per formar un grup, tu voldries venir? Abans, has de dir-nos com ets.
 6. 6. Les característiques del pop1. Tinc tres cors2. Tinc 8 tentacles3. Soc carnívor, és a dir, menjo carn4. Tiro tinta com a mecanisme de defensa5. M’agrada amagar-me per darrere les roques
 7. 7. Seguidament, en Hoursy va seguir el seu rumb juntament amb els seus dos amics,na Lali i en Paul, fins que es va trobar en Sebas la llagosta, la qual va convidar aque vingués amb ells, sempre i quan els hi digués com és. Bon dia, amiga llagosta. Ets un animal molt estrany, podries dir-me coses sobre Sí, soc un animal tu? una mica estrany.
 8. 8. CARÁCTERÍSTIQUES DE LES LLAGOSTES1. Les seves mans són dues pinces grans que has d’anar en compte que no t’enganxin2. El meu aliment proporciona Vitamina C, pel creixement de lésser humà.3. Puc viure en les roques, en l’arena... Soc un animal que m’adapto al medi.4. Son un plat típic a l’ illa de Menorca.
 9. 9. En Sebas va decidir anar amb ells.Seguidament, es varen trobar amb l’estrella anomenada Ton Hola amiga estrella. Ets molt bonica, voldries ser amiga de nosaltres? Clar que si. Sempre em sento sola i així tindré molts amics
 10. 10. CARACTERÍSTIQUES DE LES ESTRELLES DE MAR1. És capaç de desplaçar-se ja que ingereix aigua i aquesta és guardada i l’utilitza per moure’s.2. Són carnívores3. Està coberta d’espines que són utilitzades com a eina de defensa.4. Pots trobar aquestes en diferents colors.
 11. 11. I quines són les CARACTERÍSTIQUES del Cavallet de la mar1. Viuen entre les plantes de la mar2. És un peix que nada molt a poc a poc3. Els seus ulls es mouen i el seu cap també de manera independent un dels altres.4. Pot canviar el color de la seva pell segons es trobi, per amargar-se dels altres animals o per no ser caçat.
 12. 12. Finalment, en Hoursy va aconseguir formar una colla d’amics. He aconseguit formar la meva colla d’amics Sabia que ho aconseguiries, ho endevino tot, recordes?
 13. 13. I fora de LA MAR?ARA TOCA VEURE EL CONTE DE LES PLANTES
 14. 14. Mentre en Hoursy va trobar els seus amics davall lamar... fora de l’aigua hi havia en Toni la gavina i enPau el corb que es varen fer amics
 15. 15. El corb marí viu a prop de lescostes marines.És omnívor, és a dir, menja animalsi vegetals.També és oportunista, és a dir,menja el que es troba segons ellloc.Sol realitzar llargues migracions, ésa dir, canviar de medi segonsl’estació.
 16. 16. Les gavines són carnívores, mengensobretot crancs i peixosViuen en les costes marines, llacs illacunesPoden volar grans distànciesEs poden trobar diferents tipus degavines.
 17. 17. Podem concluir dient que hi ha diferents animals segons l’espaien el qual habitenDavall de l’aigua Defora de l’aigua 
 18. 18. A més dels animals que hem conegut, dinsl’aigua podem aquests altres animals:

×