Anúncio
Anúncio

Mais conteúdo relacionado

Similar a Canvas model- Tudor Andrada MOPP I.pptx(20)

Último(20)

Anúncio

Canvas model- Tudor Andrada MOPP I.pptx

 1. S.C IDEAL AUTO S.R.L Canvas Student: Tudor Andrada- Angela
 2. 2/4/2023 Annual Review 2 Structura  1.Segmente de consumatori  2.Valoarea propusa  3.Canale  4.Relațiile cu clienții  5.Venituri  6.Activități cheie  7.Resurse cheie  8.Parteneri cheie  9.Costuri
 3. 2/4/2023 Annual Review 3 1. Segmente de consumatori Criteriul demografic Criteriul geografic Criteriul socioeconomic Atitudine și comportament față de produse Criteriul de personalitate și stil de viață Vârstă 18-25, 26-35, 36-45, Peste 45 Zona geografică: România (Site-ul este în limba română) Venitur i 2500 - 3500 lei, 3500- 4500 lei, peste 4500 Preferințe mărci: Love Moschino, Guess, Versace Jeans Avantaje căutate: calitate, preț Prefe ră să cump ere din medi ul onlin e Preferă să cumpere din magazinel e fizice Sex M/F Socio- profesi onal Avocat, Manager Director etc Stil de viață/vestimentar: casual, clasic, sport, elegant  Din datele colectate până în acest moment, vârsta persoanelor care preferă hainele de marcă se situează între 18 și aproximativ 40 de ani preponderent persoanele de sex feminin achiziționează din mediul online. Veniturile persoanelor sunt cuprinse între 3500 – 4500 lei, categoriile socioprofesionale din care fac parte sunt variate și se remarcă preferințele pentru mărcile Guess, Love Moschino, Napapijiri, Geographical Norway. Orașele în care locuiesc clienții sunt: București, Constanța, Oradea, Iași, Timișoara. Avantajul pe care îl caută consumatorii se referă la raportul calitate-preț, respectiv produsul trebuie să fie
 4. 2/4/2023 Annual Review 4  calitativ din punct de vedere al materialelor din care este confecționat și la un preț accesibil. Pe această piața se caută preponderent acelaș produs la prețul cel mai mic existent.  Concurența pe această piață este acerbă, iar un prim pas pe care îl poate face întreprinderea în vederea atragerii clientelei se referă la practicarea celui mai mic preț. Se remarcă preferința cumpărătorilor pentru plata ramburs. Toate aceste informații cu privire la segmentarea pieței sunt adunate și studiate cu ajutorul newsletter-ului, datelor colectate în urma finalizării comenzii și a diferitelor anchete sau sondaje de opinie. 2.Valoarea propusă Prin oferirea accesului publicului la o gamă largă și variată de produse satisfacem nevoile personale ale oamenilor. Produsele oferite de magazinul nostru sunt mult mai accesibile la preț decât în majoritate magazinelor online care comercializare produse identice sau asemănătoare astfel, oferirea de valoare similară la un preţ mai scăzut reprezintă o modalitate obişnuită de a satisface nevoile segmentelor de clienţi sensibile la preţ. Scopul nostru momentan fiind acela de a atrage noi clienți și de a-i fideliza, decât obținerea profitului. Pentru a asigura calitatea produselor finale, compania se bazeaza pe calitatea input-urilor și a proceselor. Astfel, furnizorii companiei sunt recunoscuți pe plan național (și chiar internațional) pentru calitatea produselor oferite.
 5. 2/4/2023 Annual Review 5 3.Canale Principale canale de comunicare sunt Facebook Ads , Instagram Ads, Google Ads și indexarea în motorul de căutare Google, Bing. De asemenea, folosim campanii prin e- mail cu ajutorul modulului Mailchimp integrat in cadrul paginii web. Modulul colectează datele utilizatorilor, cu acordul lor, și ne ajută sa creăm e-mail-uri atractive cu diferite promoții, care vor fi trimise simultan persoanelor abonate. De obicei, cele mai eficiente sunt reclamele pe Facebook Ads și funcționează cel mai bine. Totuși, managementul dorește ca mecanismul cel mai puternic de promovare al magazinului să fie recomandarea clienților multumiți. Utilizăm și metoda de marketing afiliat – profitshare, 2performant, în cadrul cărora diferite persoane ne vor promova pe noi, iar în momentul în care clientul a cumpărat un produs din magazinul nostru, i se va oferi un comision persoanei în cauză. În vederea creșterii numărului de persoane care urmăresc postările de pe rețelele de socializare, realizăm Give-away-uri cu premii, spre exemplu persoanele participante pot câștiga un premiu dacă aleg să urmăreasca pagina si etichetează 2 persoane - extragerea câștigătorului se va face prin intermediul platformei online Random.org.
 6. 2/4/2023 Annual Review 6 Pentru promovarea magazinului se utilizează diferitele site- uri care permit segmentarea pieței, precum Google Adwords, Facebook Ads. Prin intermediul celor două îți poți selecta publicul țintă în funcție de vârsta, sex, preferințele pentru anumite mărci, interese, zona geografică. Cea mai puternică și de succes publicitate din punctul meu de vedere se realizează prin intermediul spot-urilor publicitare difuzate la televizor. Astfel poți acoperi un număr imens de potențiali clienți și este cel mai sigur mod de a câștiga încrederea consumatorilor.
 7. 2/4/2023 Annual Review 7 4. Relațiile cu clienții În ceea ce privește relațiile cu clienții este nevoie de unul sau mai mulți angajați care răspunde la telefon, preia comenzile și care deține abilități de relaționare dezvoltate astfel încât poate comunica cu empatie și asertivitate, poate rezolva plângerile dacă există și se poate asigura de faptul ca, clienții sunt multumiți de comanda plasata. Astfel încât se pune accentul pe relația de asistență personală. Fiecare segment de clienți se așteaptă să stabilim și să menținem acest tip de relaţie. De asemenea, clienții așteaptă promptitudine în cazul în care au nevoie de informații suplimentare și o gestionare bună a comenzii în caz de retur.
 8. 2/4/2023 Annual Review 8  5. Venituri  Flux de clienti: in primul an se estimeaza un flux de 70 de clienti lună, afacerea urmand sa creasca cu 25% pe an si sa ajunga in al doilea an la 125 de clienti luna, iar in al III-lea la 150 de clienti luna. In primul an – 70 de clienti pe lună – 840 clienti pe an.  Cifra de afaceri lunara in EURO (4.97 lei > 1 euro) daca un un client comandă de aprox. 200 lei, iar în medie în prima luna avem 3 clienți pe zi - 18.000 LEI pe lună = 3.621 EURO lunar - in primul an = 43.452 EURO ANUAL In al II-lea an – creștere cu 25 % - 51.315 EURO ANUAL In al III-lea an – creștere cu 25% – 67.893 EURO ANUAL Costuri lunare = 2.886 EURO Salarii: 1.649 EUR Chiria: 500 EUR Utilitati: 200 EUR Promovare: 400 EUR Contracte: 137 EUR Incasari lunare = aprox. 3.621 EUR Profit lunar: 735 EUR - Investitia initiala de 42.145 EUR se va amortiza in 12 luni. In momentul de față consumatorii plătesc pentru calitatea garantată a produselor comercializate. Se remarca preferința clienților pentru plata ramburs, deși profitul nostru este mai mare în momentul în care clientul optează pentru plata online cu cardul, deoarece se va utiliza o singură firmă de curierat, implicit costuri mult mai mici de livrare. Unii clienți plătesc mai mult pentru calitatea produsului, însă se remarcă preferința clienților de a caută cel mai bun raport calitate-preț.
 9. 2/4/2023 Annual Review 9 6.Activități cheie Activitățile cheie necesare pentru oferirea valorii propuse țin de partea tehnică și de partea de promovare a magazinului. În partea tehnică, magazinul necesită a fi actualizat zi de zi în conformitate cu promoțiile distribuitorilor, prețurile necesită a fi actualizate și de asemenea este necesară menținerea unui design atractiv pentru posibilii clienți care vor vizita pagina. În ceea ce privește partea de promovare, fără de aceasta magazinul nu ar genera vânzări. Este necesară o prezență 100% în motoarele de căutare – Google, Bing etc. – precum și pe rețele de socializare – Facebook, Instagram etc. Activitățile necesare pentru menținerea relațiilor cu clienții presupun transmiterea diferitelor promoții prin intermediul newsletter-ului, strict pentru persoanele care și-au oferit consimțământul în ceea ce privește politica GDPR. Managementul doreste ca mecanismul cel mai puternic de promovare al magazinului sa fie recomandarea clientilor multumiti.  Intreprinderea apelează la metode precum, marketing afiliat – profitshare, 2performant. Campanii de publicitate plătită prin Google Ads, Facebook Ads, Instagram Ads. Campaniile plătite necesită o alocare a unui buget suficient de mare pentru a atinge obiectivele propuse în momentul realizării strategiei de marketing. Intentia conducerii este de a atrage si mai ales de a fideliza clientii din clasa de mijloc, oferind produse de calitate la un preț corect.
 10. 2/4/2023 Annual Review 10 7. Resurse cheie Resursele permit companiei să creeze și să ofere o propunere de valoare, să ajungă pe piețe, să mențină relațiile cu segmentele de clienți și să câștige venituri. Resursele cheie sunt principalele intrări pe care compania le folosește pentru a-și crea propunerea de valoare, pentru a-și deservi segmentul de clienți și pentru a livra produsul către client. Resursele cheie necesare afacerii sunt: * resurse materiale: spațiu de lucru, dotări și consumabile; * resurse umane: personal angajat și colaborator (succesul afacerii depinde în mare măsura de existența unui personal bine pregătit și motivat) • resurse financiare: fonduri proprii și fonduri atrase. • resurse intelectuale: listele de clienți, cunoștințele clienților și chiar oamenii angajați ai companiei reprezintă o formă de resursă intelectuală.
 11. 2/4/2023 Annual Review 11 8.Parteneri cheie:  Firma S.C Idealauto S.R.L își concentrează activitatea asupra a două obiecte, unul principal referitor la comerțul cu autoturisme și vehicule ușoare (parc auto), iar cel secundar – comerțul cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet (magazin de haine & încălțăminte & accesorii online).  Magazinul online Brandstore.ro (https://brandstore.ro) se axează pe comercializarea produselor din categoria de fashion, îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii de la cele mai celebre brand-uri.  Entitățile fară de care firma nu ar putea funcționa sunt, în primul rând, furnizorii. Magazinul online este în regim de dropshipping – nu deține marfă pe stoc, furnizorii externi se ocupă de împachetarea și transportul produselor până în România, aceștia având sediul în Italia și fiind furnizorii cheie ai întreprinderii. Partenerii firmei sunt: - Furnizorii de produse de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii – un singur furnizor; - Serviciul de curierat – DHL, Fan Curier; - Euplatesc.ro: serviciu de procesare a plăţilor electronice. - Profitshare: platformă online prin intermediul căreia terțe persoane promovează magazinul în scopul de a obține comision din vânzarea articolelor;
 12. 2/4/2023 Annual Review 12  Amenajarile realizate de firma Leonora Construct, conform devizului de cheltuieli ante calculate.  Astfel:  •instalația electrica: pentru iluminat si functionarea unor utilaje : 1000 EUR ;  • instalațiile sanitare, care cuprind alimentarea cu apă caldă, rece și canalizarea pentru evacuarea apei menajere : 1000 EUR ;  • instalația de încălzire / răcire : asigură confortul prin temperatură, umiditate constanta și aer purificat : 1000 EUR;  instalatia pentru curenții slabi: telefon, calculator, camere supraveghere, alarma, sonorizare etc. : 1000 EUR ;  Birou:  4 calculatoare: 2000 EUR  4 birouri+scaune: 1900 EUR  o imprimanta / copiator / fax / scaner: 500 EUR  diverse – birotica (dosare, hartie, pixuri, etc.): 80EUR  Total costuri de investitii : 8.480 EURO = 42.145 LEI 9. Costuri: Costuri cu investitia Funcție Numar Salariul individual net - Lei Manager Marketing 1 3.500 Contabil 1 2.350 Vânzări 1 2.350 TOTAL 3 8.200 Costuri cu personalul
 13. 2/4/2023 Annual Review 13  Costuri cu chiria 500 EUR/ lunar Costuri cu utilitatile(medie / luna): 200 EUR Electricitate si apa: 200 EUR Costuri contracte Distribuitori – 100 EURO Profitshare – 22 EURO Mailchimp (email marketing) – 15 DOLARI Costuri cu promovarea: Campanii FACEBOOK ADS + INSTAGRAM ADS *Costurile variază în funcție de vânzările produse, implicit dacă vânzările cresc mai reducem din suma cheltuită, dacă vânzările sunt inexistente sau nesemnificative creștem prețul campaniilor. 1 ZI DE PUBLICITATE 30 LEI / ZI 2 ZI DE PUBLICITATE 60 LEI / ZI 3 ZI DE PUBLICITATE 120 LEI / ZI 4 ZI DE PUBLICITATE 240 LEI / ZI 5 ZI DE PUBLICITATE 480 LEI / ZI 6 ZI DE PUBLICITATE 960 LEI /ZI
 14. 2/4/2023 Annual Review 14 Cheltuieli campanii Facebook Se stabilește un buget de 2.000 LEI / lună pentru campaniile google ads. În acest caz, se aleg foarte bine cuvintele cheie pentru care urmărim să licităm. În principal pentru cuvintele precum fashion, modă, licitația este foarte mare, se va merge pe sinonime ale cuvintelor pe care ne dorim să le targetăm.
Anúncio