O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

Ed.Fizike.pptx

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Próximos SlideShares
Projekt edukimi fizik
Projekt edukimi fizik
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 7 Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Semelhante a Ed.Fizike.pptx (20)

Anúncio

Ed.Fizike.pptx

  1. 1. TË USHQYERIT SHËNDËTSHEM PUNOI:And Buqinca Prof:Zeq Hasi Klasa:x7
  2. 2. TË USHQYERIT SHËNDËTSHEM Zgjedhjet ushqimore që bëni çdo ditë ndikojnë drejtpërdrejtë në shëndetin tuaj. Ushqyerja e shëndetshme është pjesë integrale e rëndësishme e një jete të shëndetshme në tërësi.
  3. 3. TË USHQYERIT joSHËNDËTSHEM Zakonet ushqimore të këqija mund të kontribuojnë në obezitet dhe jo vetëm! Edhe personat me një peshë normale trupore, por me një regjim ushqimor të varfer janë po aq të riskuar për t’u prekur nga sëmundjet e zemrës, hipertensioni, diabeti tipit II, osteoporoza e madje disa lloje të kancerit.
  4. 4. TË USHQYERIT SHËNDËTSHEM Të hash shëndetshëm përfshin konsumimin e proteinave dhe karbohidrateve cilësore, yndyrnave të shëndetshme, vitaminave, mineraleve dhe ujit dhe të minimizosh në maksimum konsumimin e ushqimeve të procesuara, yndyrnave të satururara dhe alkoolit. Ushqyerja në këtë mënyrë ju ndihmon të mirëmbani funksionet e përditshme të trupit, peshën e shëndetshme trupore dhe ndihmon në parandalimin e sëmundjeve
  5. 5. TË USHQYERIT SHËNDËTSHEM Gjëja e parë që duhet të kuptojmë kur fillojmë të ushqehemi shëndetshëm është ajo Nuk ka asnjë ushqim magjik me veti të veçanta që në vetvete ju bën të humbni peshë ose të shtoni peshë. Ekzistojnë një numër faktorësh që duhet të merren parasysh kur vendosni dietën tuaj. Para së gjithash dhe më e rëndësishmja është bilanci i energjisë.
  6. 6. Kryerja e ushtrimeve fizike Kryerja e ushtrimeve fizike, eshte me shume se e nevojshme ! Por kur eshte koha me e pershtatshme dhe cilat jane arsyet qe e percaktojne ate.. 1. Ju me siguri mendoni se ne kohen e pushimit te drekes ose pas perfundimit te punes, do ta gjeni kohen e nevojshme per stervitjen ditore. Por pervoja tregon se koha e punes perfundon atehere kur edhe lista e detyrave te dites eshte duke perfunduar. Te jeni te sigurt se ne kete kohe, veshtire se do keni deshiren minimale, por edhe fuqine e nevojshme per te vene kembe ne palester. Ne kete situate, fiskulturen duhet ta beni ne mengjes !
  7. 7. hAni SHËNDËTSHEM!

×