Anúncio
Anúncio

Mais conteúdo relacionado

Similar a Procedure-Aleksandra Zivkovic.ppt(20)

Último(20)

Anúncio

Procedure-Aleksandra Zivkovic.ppt

 1. ДОБРОДОШЛИ У ПЕТИ РАЗРЕД! У главним улогама ...ви!
 2. АЛЕКСАНДРА ЖИВКОВИЋ У УЛОЗИ ВАШЕ РАЗРЕДНЕ И НАСТАВНИЦЕ БИОЛОГИЈЕ!
 3. КО САМ ЈА? Професор биологије ПМФ, Нови Сад Радила у разним школама Разне врсте обука и курсева Наставник, тренер, активиста; Венеција, Италија 2012.
 4. ЗАШТО САМ НАСТАВНИК? Млади Учење Забава Нове ствари Помоћ другима Модел понашања Такмичари из биологије
 5. 9 земаља НВО активиста “Писци за слободу” “Heal the world” Делфини Национални парк Elk Island, Канада 2004. Неколико занимљивости о мени
 6. ВИ СТЕ У ШКОЛИ САДА ЗВЕЗДЕ  Као петаци свим млађим ученицима ћете бити узори. Знам да је ово велика одговорност, али као ваша наставница знам да ћете урадити одличан посао ове школске године.
 7. СВЕ ЈЕ У СТАВУ! Позитиван став је кључ успеха! Нека наш став буде позитиван током целе школске године!
 8. КАКО ХОЋЕМО А КАКО НЕЋЕМО БИТИ УСПЕШНИ У ИГРАЊУ СВОЈИХ УЛОГА?
 9. КАКО ХОЋЕМО  Кад се љубазно обраћамо једни другима  Кад се узајамно поштујемо  Добрим манирима  Када се припремимо  Када следимо упутства  Када дајемо све од себе да будемо добри пријатељи, ученици и особе.  Када радимо најбоље што можемо сваки дан.
 10. КАКО НЕЋЕМО Ако сумњамо у себе Кршимо школска правила Не поштујемо себе и друбе Престанемо да покушавамо да дајемо све од себе!
 11. ШТА СУ ПРОЦЕДУРЕ? ЗАШТО СУ НАМ ПОТРЕБНЕ ПРОЦЕДУРЕ? КАКО ДА ИЗВОДИМО ПРОЦЕДУРЕ? Процедуре су начин на који радимо ствари на и ван часа. Запамтите наша школа је наша позорница, и док смо ту увек дајемо најбоље што можемо.
 12. 1.УЛАЗАК У УЧИОНИЦУ  У учионицу пре звона, улазе редари и обављају редарске дужности.  Ученици улазе у учионицу, након звона, у тишини и одмах по уласку одлазе на своје место и припремају се за час.  Ученици на час долазе припремљени. Ако наставник не каже другачије,  Домаће задатаке, редар сакупља од ученика, док наставник уписује час, и доноси их на наставников сто.
 13. ОПРЕМА КОЈУ ТРЕБА ДА ИМАШ  Свеска  Књига  Оловке (обична и хемијска)  Гумица и зарезач  Бојице Корисно, али необавезно: Лупа, маказе, селотеп...
 14. 2.ТОКОМ ДАВАЊА УПУТСТАВА  Слушај наставника пажљиво.  Не оштри оловку, не причај, не шапући.  Не пиши ништа током давања упутстава. Биће вам дато време за писање белешки.  Подизањем руке тражи дозволу да кажеш нешто.  Постави питање које се односи на тему. Сва друга питања могу бити постављена након часа.  Након давања упутства, буди сигуран-на да си разумео-ла суштину. Ако ниси постави питање у вези са оним што не разумеш.
 15. 3. ДОК РАДИШ  Прочитај или слушај упутства да би разумео шта треба да радиш.  Ако ниси разумео, затражи помоћ од ученика из клупе. Ако ни он не зна питај наставника да ти објасни.  Ако је од тебе затражена помоћ, буди учтив и љубазан и помози најбоље што можеш.  Разговор не треба да буде гласнији од шапата. Не треба да правиш буку која би ометала ученика који је на другом крају учионице.  Поштујте се и будите пријатељи.  Користи своје време мудро. Уложи додатни труд да завршиш рад на време.
 16. 4. РЕДОВНО ПИШИ У СВЕСКУ  Требало би да имаш свески коју ћеш користити само за биологију.  За писање користи оловку или хемијску. Добро је да користиш разлчичите боје.  На првој страни треба да напишеш своје име, разред и одељење и име школе.  Нумериши стране у доњем левом углу.  Наслов увек пиши великим словима.  Сваки час упиши датум.  Одржавај свеску чистом и уредном.  Свеска ће вам бити узета и прегледана с времена на време.  Води рачуна о својој свесци. Немој је изгубити.
 17. 5. АКО НАСТАВНИК ПОДИГНЕ РУКУ  Престани да радиш шта год да је у питању  Погледај у наставника и сачекај у тишини  Обавести ученике који нису приметили да је наставник подигао руку  Без приче и шапутања. Сву своју пажњу усмерите на наставника.
 18. 6.КАД ЗАВРШИШ СА РАДОМ  Провери свој рад и упутства још једном како би се уверио да ниси ништа пропустио или урадио погрешно.  Ако се рад враћа, врати га са подацима - име ученика, датум, разред.  Почни нешто да читаш. (Књигу, магазин или сл.)
 19. 7. КРАЈ ЧАСА  Почисти своје радно место и понеси отпад који ћеш бацити у корпу по изласку из учионице.  Наставник прекида час, не звоно. Не пакуј се пре звона и не устај са места.  Након што добијеш дозволу да идеш, гурни столицу испод клупе.
 20. 8. ДОМАЋИ ЗАДАЦИ И ПРОЈЕКТИ  Ученици ће у току године имати обавезнe и добровољне домаће задатаке и пројекте.  Једно кашњење у изради задатака ће бити толерисано по тромесечју.  Домаћи задаци и пројекти се могу прихватати и пре назначеног датума за предају.  Домаћи задаци се увек предају на почетку часа (ако није другчије наглашено), а сакупљају их редари.
 21. 9. КАШЊЕЊЕ НА ЧАС  Покуцај, уђи и стани поред наставниковог стола.  Обавести наставника о разлогу кашњења.  Након што ти наставник дозволи иди на своје место.  Нећеш бити ослобођен рада који си пропустио. Узми задатак од другова из разреда.
 22. 10. ОДУСТВО СА ЧАСА  Ако си оправдано одсутан са часа, након повратка имаш три дана времена да надокнадиш пропуштено градиво и задатке.  Распитај се код другова из разреда шта сте радили и ако је потребно од наставника узми радне листове које ћеш урадити код куће.  Ако си прорпустио тест јави се наставнику како бисте се договорили када ћеш то надокнадити.  Ученику који побегне са часа неће бити дозвољено да надокнади пропуштен задатак или тест. Твоја је одговорност да надокнадиш пропуштено!
 23. И ЈОШ ПОНЕШТО.... Кад идемо напоље, стајемо у колону по двоје и без приче идемо кроз ходник. Обави личне потребе пре доласка на час. У току једног полугодишта са часа можете изаћи у тоалет највише 4 пута.
 24. 11. НАУЧНИ ПРОЈЕКТИ И ПРАКТИЧНИ РАД  Ово су најузбудљивије активности на часовима биологије.  Сваке године радимо научни пројекат. Датум и тема биће саопштени на време.  Добро урађени пројекти квалификоваће вас за Центар за таленте, Петницу.  Почните да размишљате о идејама. Питајте за савет, помоћи ћу вам да развијете своју идеју.
 25. ДОДАТНА ПРАВИЛА ЗА ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ И ЛАБОРАТОРИЈСКИ РАД СИГУРНОСТ НА ПРВОМ МЕСТУ!  Сваки облик ометања рада доноси негативне последице и удаљавање од активности. Неће бити претходних упозорења. Ученик добија за свако следеће ометање додатне домаће задатке.  Пријави сваку повреду, чак и ону најмању.
 26. 12. ОЦЕЊИВАЊЕ  Ученици се оцењују током целог полугодишта. Оцена из првог полугодишта улази у рачунање за оцену на крају школске године. Ово помаже ученицима и родитељима да предвиде и евентулно раде на побољшању оцене за крај школске године. Предмет оцењивања: Приближно Приближна оцена  Рад на часу: 30% 5: 90% и изнад  Домаћи задатак,пројекат: 20% 4: 80% to 89.9%  Завршни тест: 20% 3: 70% to 79.9% Тест, квиз, одговарање: 30% 2: 60% to 69.9%  1: 59.9% и испод
 27. ОЦЕЊИВАЊЕ  Тестови, контролни и квизови: Одржавају се недељно, на крају једне области или по потреби. Прати упутства дата у тесту или задатку. Када завршиш рад прегледај га још једном да се увериш да је све урађено.  Усмена провера знања: Врши се сваки час приликом понављања претходне лекције без најављивања, или у одређеним периодима по најави наставника.  Варање-преписивање: је коришћење рада другог ученика, гледање у тест, контролни или задатак другог ученика, дозвољавање другом ученику да користи или преписује твој рад, коришћење „пушкица“, књиге или свеске током провере знања, причање или додавање ствари током провере знања, коришћење мобилних телефона, слање порука. Ученицима који буду ухваћени у превари или преписивању биће одузет рад и родитељи ће бити обавештени. И ученик који омогући или види превару, а не пријави сносиће последице.
 28. ПРАВИЛА РАДА  Подигни руку и чекај да те наставник прозове када хоћеш нешто да кажеш.  Храна, пиће (осим воде), играчке, моблини телефони и други електорнски уређаји нису дозвољени.  Користи речи “молим”,”изволи”, “хвала”  ???????
 29. ПОСЛЕДИЦЕ  Похвале  Награде  Слободно време  Уживање у учењу  Друго....  Упозорење  Разговор  Мере поправке  Обавештавање родитеља  Упућивање администрацији и дисциплински поступак Позитивне последице: Негативне последице:
 30. КОМУНИКАЦИЈА СА НАСТАВНИКОМ Приватне теме  Током одмора  Кутија за питања Током часа  Подигните руку  Добићете прилику да говорите Додатно  Приче, позитивни коментари , и сл.  Е-пошта:nastava.biologije@gmail.com  или Фејсбук
 31. ДА СЕ ПОДСЕТИМО....  Присуствуј часовима  Дођи на време  Припреми се  Учествуј  Извршавај задатке  Ради домаћи  Постави себи циљеве
 32. ШТА ЋЕ БИТИ РЕЗУЛТАТ ОВАКВОГ РАДА?  Одлична година  Дивно искуство учења.  Нови другови  Дивне успомене
 33. ХАЈДЕ ДА ПОЧНЕМО!  Упознавање са предметом  Упознавање са темама и лекцијама  Важне информације  Увид у претходна знања  Активности за наредни период  Питања?
 34. * Сваки избор који направиш у животу има неку последицу. * ** Постоје позитивне и негативне последице.** *** Избори које правиш одређују врсту последице коју добијаш*** ЖЕЛИМ ВАМ СРЕЋНУ И УСПЕШНУ ШКОЛСКУ 2012-13.Г.
Anúncio