O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

T2 cicle vital de les persones-resum

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Próximos SlideShares
La Reproducció Humana
La Reproducció Humana
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 10 Anúncio
Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Diapositivos para si (20)

Anúncio

Semelhante a T2 cicle vital de les persones-resum (20)

Anúncio

Mais recentes (20)

T2 cicle vital de les persones-resum

  1. 1. Resum a partir del llibre de Text La Galera i del treball a l’aula dels alumnes. 6è de Primària CEIP FOLCH I TORRES Esplugues de Llobregat T2/ EL CICLE VITAL DE LES PERSONES
  2. 2. LA REPRODUCCIÓ HUMANA • La reproducció és la funció vital que ens permet tenir descendència. Per a poder dur-la a terme, les persones tenim un aparell reproductor. La reproducció humana és reproducció sexual (hi intervenen dues cèl·lules, una masculina i una femenina) amb fecundació interna. • L’aparell reproductor és el conjunt d’ òrgans encarregats de la reproducció. Produeix les cèl·lules sexuals. • Les cèl·lules sexuals - L'òvul  és la cèl·lula sexual femenina. - L’espermatozoide  és cèl·lula sexual masculina.
  3. 3. APARELL REPRODUCTOR FEMENÍ • Té la funció de produir les cèl·lules sexuals femenines (els òvuls), acollir la fecundació i desenvolupar els embrions quan els òvuls són fecundats (procés de gestació). • Òrgans de l’ aparell reproductor femení: Calcar l’ esquema pàg. 32 i escriure les funciones de cadascuna de les parts.
  4. 4. •Un cop al mes s’hi produeix l’OVULACIÓ: procés en el que un dels ovaris allibera un òvul madur a través de les trompes de Fal·lopi en direcció a l’ úter. Si l’ òvul NO és FECUNDAT es produeix la MENSTRUACIÓ o REGLA: expulsió de sang i alguns teixits de l’ úter que s’havien preparat per a un possible embaràs. Si l’ òvul és FECUNDAT per l’espermatozoide s’inicia l’ EMBARÀS: es forma el ZIGOT (unió de l’òvul i l’espermatozoide), que es desplaça cap a l’úter i es divideix en moltes cèl·lules fins a formar l’embrió. http://www.edu365.cat/primaria/muds/natural/menstruacio/index.htm https://vimeo.com/22068379
  5. 5. APARELL REPRODUCTOR MASCULÍ • Té la funció de produir les cèl·lules sexuals masculines (els espermatozoides)i introduir-les en l’aparell reproductor femení. • Òrgans de l’ aparell reproductor masculí: Calcar en paper vegetal l’ esquema pàg. 33 i escriure les funcions de cadascuna de les parts. • Els espermatozoides que produeixen els testicles, juntament amb els líquids segregats per les vesícules seminals i la pròstata, formen el SEMEN.
  6. 6. ETAPES DE LA FECUNDACIÓ AL NAIXEMENT • Acte sexual (o coit): L’home introdueix el penis en la vagina de la dona i hi diposita el semen. Els espermatozoides avancen a través de la vagina i de l’úter fins a les trompes de Fal·lopi. • Fecundació: Un espermatozoide penetra dins de l’òvul madur. El zigot (òvul fecundat) es divideix en moltes cèl·lules i forma l’embrió (el qual es desplaça cap a l’ úter).
  7. 7. • Part (o naixement): És la sortida del fetus a l’ exterior a través de la vagina. Un cop nascut el nadó, se li talla el cordó umbilical (la cicatriu que quedarà és el melic) i el nadó comença a respirar a alimentar-se pels seus propis aparells. Durant els primers mesos de vida el nadó s’alimenta de la llet materna (que li proporciona aliment i substàncies de defensa) en el període que s’anomena d’alletament (o lactància). • Gestació (procés d’uns nou mesos): L’embrió s’ implanta a la paret de l’úter i s’hi va desenvolupant. Als tres mesos ja té forma humana i s’anomena fetus. Rep aliment i oxigen de la sang de la mare, que li arriba a través de la placenta pel cordó umbilical.
  8. 8. La pubertat • És el període de la vida (entre els 10 i els 14 anys) en què el cos canvia per a convertir-se en el d’ una persona adulta. • Implica canvis físics, com l’augment general de pes i alçada, i d’altres de més específics : NOIA NOI Maduració de l’aparell reproductor Comença a ovular, primeres menstruacions. Comença la producció d’ espermatozoides, l’ejaculació. Canvis en els caràcters sexuals secundaris Creixement dels pits. Eixamplament dels malucs. Creix pèl al pubis i aixelles. Desenvolupament musculatura. Augment de mida del penis i testicles. Creix pèl al pubis, aixelles, cara i resta del cos. Veu més greu.
  9. 9. Les etapes de la vida de les persones. 1- Infància S’inicia amb el naixement. Depenem de la cura dels adults (ens alimenten, cuiden i eduquen). El creixement i desenvolupament del cos són molt importants. 2- Adolescència S’ inicia amb la pubertat i s’acaba quan el cos s’ha desenvolupat del tot, cap els vint anys. 3- Edat adulta El cos està totalment format , ha assolit els seus trets definitius i ha desenvolupat les màximes facultats. 4- Vellesa Anomenada també tercera edat, és la darrera etapa de la vida. Pel desgast dels òrgans, cal tenir més cura del cos i de tot el que es fa. Es limiten algunes activitats, però es gaudeix de gran experiència.
  10. 10. Les etapes de la vida de les persones. 1- Infància S’inicia amb el naixement. Depenem de la cura dels adults (ens alimenten, cuiden i eduquen). El creixement i desenvolupament del cos són molt importants. 2- Adolescència S’ inicia amb la pubertat i s’acaba quan el cos s’ha desenvolupat del tot, cap els vint anys. 3- Edat adulta El cos està totalment format , ha assolit els seus trets definitius i ha desenvolupat les màximes facultats. 4- Vellesa Anomenada també tercera edat, és la darrera etapa de la vida. Pel desgast dels òrgans, cal tenir més cura del cos i de tot el que es fa. Es limiten algunes activitats, però es gaudeix de gran experiència.

×