O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

Sant Antoni!!

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Próximos SlideShares
Llegenda de sant Antoni
Llegenda de sant Antoni
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 64 Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Semelhante a Sant Antoni!! (20)

Anúncio

Mais recentes (20)

Anúncio

Sant Antoni!!

 1. 1. SANT ANTONI 2014 CEIP MOLÍ D’EN XEMA CURS 13 / 14
 2. 2. QUI ERA SANT ANTONI?
 3. 3. Història de Sant Antoni Sant Antoni és un sant que té molta devoció a molts pobles de Mallorca com Manacor, Sa Pobla, Artà… però també a molts llocs de la Península. A Mallorca la devoció al Sant arribà amb la conquesta de l’illa del rei Jaume I l’any 1229. El seu nom sencer és Sant Antoni Abat però és més conegut com “Sant Antoni dels ases”. Diu la llegenda que va néixer a Egipte l’any 251 i va morir l’any 356 quan tenia 105 anys!!!
 4. 4. Història de Sant Antoni La tradició ens conta que quan tenia vint anys d’edat va vendre totes les seves possessions, va donar tots els seus diners als pobres i es va retirar a viure com ermità. La seva manera de viure senzilla va atreure a molta gent. Durant la seva vida el dimoni se li va aparèixer en diverses ocasions i va fer de les seves per dur-lo pel mal camí. Sant Antoni però, va vèncer les temptacions del dimoni i continuà fent el bé.
 5. 5. Història de Sant Antoni PATRÓ DELS ANIMALS També es conta que Sant Antoni va fer moltes coses bones pels animals de tot tipus, és per això que va ser anomenat patró dels animals.
 6. 6. Història de Sant Antoni LA LLEGENDA DE L’ASE Conta la llegenda que la protecció del Sant sobre el bestiar va ser gràcies a un ase. Hi havia un ric cavaller que tenia un ase tan malalt que ni s’aguantava dret. Va manar a un criat que el matàs i el tiràs a un riu. L’ase que ho va sentir tot se’n va anar cap l’ermita de Sant Antoni que hi havia a damunt un turó. Quan el criat es va adonar que l’ase havia fuit el va començar a cercar. El criat va seguir les potades de l’animal i el trobà a l’ermita agenollat davant la imatge del Sant. Quan l’ase s’adonà que el criat era allà es va posar a córrer com mai a la vida ho havia pogut fer. Sant Antoni l’havia ajudat a recuperar-se totalment. Des de llavors Sant Antoni sempre apareix envoltat d’animals en moltes imatges i és anomenat “Sant Antoni dels ases”.
 7. 7. Elements de Sant Antoni La figura de Sant Antoni sempre va acompanyada d’uns elements que hem de conèixer.
 8. 8. Elements de Sant Antoni • LLIBRE: aquest llibre que duu a les mans representa les regles dels antonians. • TAU: és la dinovena lletra de l'alfabet grec, amb la seva forma de creu representa el poder de Jesucrist, i per tant l'arma per lluitar contra els dimonis.
 9. 9. Elements de Sant Antoni • BASTÓ: el bastó, que repeteix la forma de la tau, representa la dignitat. (dignitat: respecte que mereix algú). • PORQUET: surt sempre representat devora el Sant. Antigament el saïm de porc s'utilitzava per curar a els malalts del foc. • CAMPANETA: es troba penjada del bastó. Els ermitans l'empraven per allunyar els dimonis amb el renou que produeix.
 10. 10. LA FIGURA DEL DIMONI
 11. 11. EL DIMONI • El dimoni representa el mal i les temptacions que va haver de superar Sant Antoni al llarg de la seva vida.
 12. 12. EL DIMONI A MANACOR • La figura del dimoni de Manacor ha anat canviant al llarg dels anys.
 13. 13. EL DIMONI A MANACOR
 14. 14. EL DIMONI A MANACOR
 15. 15. EL DIMONI A MANACOR
 16. 16. EL DIMONI A MANACOR
 17. 17. EL DIMONI DE MANACOR
 18. 18. ALTRES DIMONIS DE MANACOR
 19. 19. ALTRES DIMONIS DE MANACOR
 20. 20. EL FOC I ELS FOGUEROS El foc i els foguerons simbolitzen la renovació de la vida i el triomf del bé sobre el mal. Aquests s’encenen el vespre del dia 16 de gener i la gent hi torra llonganissa i botifarrons.
 21. 21. LES GLOSSES • Són les cançons típiques que es canten a la festa de Sant Antoni. • Estan compostes per 4 versos de 7 síl·labes. • Rima: - El primer vers amb el darrer i el segon amb el tercer. - El primer vers amb el tercer i el segon amb el quart.
 22. 22. PATRONAT DE SANT ANTONI DE MANACOR http://www.santantoni.org/
 23. 23. I AIXÍ HO HEM CELEBRAT NOSALTRES …
 24. 24. TALLER DE GLOSSES
 25. 25. PINTAM CARETES
 26. 26. PREPARAM GLOSSES
 27. 27. FEIM UNA EXPOSICIÓ AMB MATERIAL QUE TENIM A CASA
 28. 28. CONEIXEM DIMONIS D’ALTRES POBLES
 29. 29. ENS VESTIM DE DIMONIS
 30. 30. VISCA SANT ANTONI !!!

×