Οι αγωνες του Καραισκακη
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Like this? Share it with your network

Share

Οι αγωνες του Καραισκακη

em

 • 1,902 visualizações

Βασίλης Τριανταφύλλου

Βασίλης Τριανταφύλλου

Estatísticas

Visualizações

Visualizações totais
1,902
Visualizações no SlideShare
1,281
Visualizações incorporadas
621

Actions

Curtidas
0
Downloads
9
Comentários
0

4 Incorporações 621

http://e1dimxanthis.blogspot.gr 579
http://e1dimxanthis.blogspot.com 37
http://www.compulaw.gr 4
http://e1dimxanthis.blogspot.ca 1

Categorias

Carregar detalhes

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Direitos de uso

© Todos os direitos reservados

Report content

Sinalizado como impróprio Sinalizar como impróprio
Sinalizar como impróprio

Selecione a razão para sinalizar essa apresentação como imprópria.

Cancelar
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Tem certeza que quer?
  Sua mensagem vai aqui
  Processing...
Publicar comentário
Editar seu comentário

Οι αγωνες του Καραισκακη Presentation Transcript

 • 1.  Η πτώση του Μεσολογγίου άνοιξε τον δρόμο για την πολιορκία της Ακρόπολης από τον Κιουταχή. Αντιμέτωπος του βρέθηκε ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο οποίος το Φθινόπωρο του 1826πέτυχε συμπαντικές νίκες.Ο θάνατος του όμως, τον Απρίλιο του 1827, οδήγησε στην παράδοση της Ακρόπολης στους Οθωμανούς Τούρκους.
 • 2.  Μετά την πτώση του Μεσολογγίου, τον Απρίλιο του 1826, ο Κιουταχής με τον στρατό του προχόρισε στην Αττική, για να καταστείλει εντελώς την επανάσταση στη Ρούμελη.
 • 3.  Τότε διορίστηκε από την επαναστατική κυβέρνηση αρχιστράτηγος στη Στερεά Ελλάδα οπλαρχηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης και στάλθηκε να αντιμετωπίσει τον Κιουταχή. Ο Καραϊσκάκης, προϊών κλέφτης και έπειτα αμαρτωλός στην περιοχή αυτή, είχε μεγάλη πολεμική πείρα. Για αντιπερισπασμό κατευθύνθηκε τον Οκτώβριο του 1826 στην περιοχή της Στερεάς.
 • 4.  Ο Καραϊσκάκης νίκησε της Οθωμανικές δυνάμεις στο Δίστομο καθώς και σε επταήμερη μάχη που έδωσε εναντίον τους στην ορεινή Αράχοβα, το Νοέμβριο του 1826. Έως τις αρχές του 1827 είχε κατορθώσει να εκδιώξει τα οθωμανικά στρατεύματα από το μεγαλύτερο μέρος της Στερεάς Ελλάδας. Έσπευσε τότε στην Αττική για να βοηθήσει τους πολιορκημένους αγωνιστές και στρατοπέδευσε στο Κερατσίνι.
 • 5.  Ωστόσο, την παραμονή της επίθεσης μια μικρή συμπλοκή στα ακριανά φυλάκια δυνάμωνε ασπρισμένα και εξελίχθηκε σε μάχη. Ο Καραϊσκάκης, που ήταν άρρωστος στη σκοινί του με πυρετό, όρμισε με το άλογο του στον τόπο της σύγκρουση αλλά τραυματίστηκε θανάσιμα και ξεψύχησε την επόμενη μέρα.
 • 6.  Ο απρόσμενος θάνατος του Καραϊσκάκη, που ήταν εξαιρετικά αγαπητός στους στρατιώτες του, έριξε το ηθικό των πολεμιστών. Η σύγκρουση κατέληξε σε μεγάλη καταστροφή του Ελληνικού στρατεύματος. Σημαντικοί Έλληνες οπλαρχηγοί, όπως ο Γεώργιος Δράκος και ο Λάμπρος Βέικος αλλά και πάνω από χίλιοι αγωνιστές έχασαν τη ζωή τους ενώ η ακρόπολη παραδόθηκε το Μάιο του 1827 στους Τούρκους πολιορκητές της.
 • 7. ΠΕΡΙΛΗΨΗ Μετά την πτώση του Μεσολογγίου, τον Απρίλιο του 1826, ο Κιουταχής με τον στρατό του προόρισε προς την Αττική.• Τότε διορίστηκε από την επαναστατική Κυβέρνηση αρχιστράτηγος στη Στερεά Ελλάδα ο οπλαρχηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης και στάλθηκε να αντιμετωπίσει τον Κιουταχή .
 • 8. ΣΥΝΕΧEΙΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗΣ Για αντιπερισπασμό κατευθύνθηκε τον Οκτώβριο του 1826 στην περιοχή της Στερεάς προκειμένου να ξεσηκώσει τα μέρη που είχαν υποταχθεί. Ο Καραϊσκάκης νίκησε της Οθωμανικές δυνάμεις στο Δίστομο καθώς και σε επταήμερη μάχη που έδωσε εναντίον τους στην ορεινή Αράχοβα, τον Νοέμβριο του 1826. Έως τις αρχές του 1827 είχε κατορθώσει να εκδιώξει τα Οθωμανικά στρατεύματα από το μεγαλύτερο μέρος της Στερεάς Ελλάδας.
 • 9. ΣΥΝΕΧEΙΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗΣ Ωστόσο, την παραμονή της επίθεσης μια μικρή συμπλοκή στα ακριανά φυλάκια δυνάμωνε ασπρισμένα και εξελίχθηκε σε μάχη. Ο Καραϊσκάκης, που ήταν άρρωστος στη σκοινί του με πυρετό, όρμισε με το άλογο του στον τόπο της σύγκρουση αλλά τραυματίστηκε θανάσιμα και ξεψύχησε την επόμενη μέρα.
 • 10. ΣΥΝΕΧEΙΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗΣ Ο απρόσμενος θάνατος του Καραϊσκάκη, που ήταν εξαιρετικά αγαπητός στους στρατιώτες του, έριξε το ηθικό των πολεμιστών. Η σύγκρουση κατέληξε σε μεγάλη καταστροφή του Ελληνικού στρατεύματος. Σημαντικοί Έλληνες οπλαρχηγοί, όπως ο Γεώργιος Δράκος και ο Λάμπρος Βέικος αλλά και πάνω από χίλιοι αγωνιστές έχασαν τη ζωή τους ενώ η ακρόπολη παραδόθηκε το Μάιο του 1827 στους Τούρκους πολιορκητές της.
 • 11.  ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ  ΒΑΣΙΛΗΣ  ΣΤ΄1 ΤΑΞΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!!